Masaya vurdu: "Metin Tokat, atamalarda o-la-maz!"

01.06.2021 - 18:43 | Son Güncellenme: 01.06.2021 - 18:52

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor. Başkan Koç, eski hakem Metin Tokat hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Masaya vurdu: "Metin Tokat, atamalarda o-la-maz!"

AJANSSPOR - HABER

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarıyla bir araya gelip kulübün gündemine dair açıklamalarda bulundu. Takımın transfer politikası, mali yapısı ve 3 yıllık başkanlık deneyimini anlatan Koç, toplantının devam eden bölümünde MHK'nın (Merkez Hakem Kurulu) iç yapısına değindi. MHK'da hakem atamalarının iki kişi tarafından yapıldığını iddia eden Başkan Koç, elini masaya vurarak; "Metin Tokat atamada olamaz." dedi. İşte, Ali Koç'un açıklamalarından kesitler...

"Akraba kontenjanından Tokat soyadlı biri..."

Merkez Hakem Kurulu'nda hakem atamalarının 2 kişinin idaresinde olduğunu ileri süren Ali Koç, "Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3 . Lig maçlarının hakem atamalarını iki kişi yapıyor. Başkan ve akraba kontenjanından Tokat soyadlı biri. Onun sicilini söylememe gerek yok herhalde. En iyi niyetli 2 kişi olsa bile hata yapmamaları mümkün değil.

 

Alanyaspor maçında başvurmuşum kural hatası var diye, 3 gün sonra araştırılan konunun hakeminin atayarak ne mesaj veriyorsun? 7 kişi var MHK’de, 2 kişi bu işi yapıyor. Diğerleri kadın ligi ve futsal hakemlerine bakıyor. Hepsi aynı huzur hakkını alıyor, arabalar jilet gibi… Bir gözlemci yetmez diyoruz" şeklinde konuştu.

"Olamaz, olmamalı..."

Eski hakem Metin Tokat'ın akraba ilişkilerinden ötürü MHK'da yer aldığını iddia eden Başkan Koç, yüksek sesle; "Metin Tokat hakem atamasında olamaz. Olmamalı. Sebeplerini hepiniz iyi biliyorsunuz. Göz göre göre bu hayatı yapıyoruz. Buradan MHK’ya sesleniyorum." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler