Mauricio Isla'dan transfer itirafı geldi

07.02.2020 - 03:57 | Son Güncellenme: 07.02.2020 - 03:57

Beni defalarca aradı ama Fenerbahçe'de kalmak istedim| Mauricio Isla sözleşmesi ne zaman bitiyor, hangi takımda oynuyor, mevkisi, kaç yaşında, bonservis bedeli, kimdir

Fenerbahçe'de sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan 31 yaşındaki savunma oyuncusu Mauricio Isla, Arjantin'den resmi teklif aldığını ve kabul etmediğini açıkladı.  

Sarı Kanaryalar'da devre arasında  ayrılması gündeme gelen ve takımda kalan 31 yaşındaki Şili'li oyuncu, ''Boca Juniors'tan beni Riquelme aradı ve teklif sundu. '' dedi.

''3 defa aradı'' 

Şili basınından CDF'e konuşan Mauricio Isla, Arjantin ve Boca Juniors'ın efsane ismi Juan Roman Riquelme ile yaptığı görüşmeyi şu şekilde anlattı:

Hayal edin, telefonunuz çalııyor ve açıyorsunuz, ''Hey, ben Riquelme'' diyor.  Arjantin kulübü Boca'nın beni istediğini bilmiyordum. 3 defa beni aradı açtığımda ise bana ''Boca'da oynamak ister misin'' dedi. Bende ''İsterim tabiki, Boca Juniors'ta kim oynamak istemez?'' dedim. "Riquelme bana, Ocak ayında transferin gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini sordu. Fenerbahçe ile konuşması gerekiyordu. Ben, 'Fenerbahçe'de sözleşmemi tamamlamak istiyorum' dedim. Teşekkür ettim."

Riquelme'nin hayranıyım

Fenerbahçe'den devre arasında ayrılmak istemediğini belirten Isla, "Benim için ayrılmak zordu ve dürüst olmak gerekirse, Ocak ayında ayrılmak istemedim. Sözleşmemi tamamlamak istedim. Bundan sonra Boca'ya gitmem diyemem ama şu anda yüzde 100 konsantre olmuş durumdayım ve sezonu en iyi şekilde bitirmeye çalışıyorum. Fenerbahçe şampiyon olmayı hak ediyor, biz de buna odaklanmış durumdayız. Riquelme, benim hayran olduğum oyunculardan biri. Favori oyuncularından birinin seni bu şekilde araması harika bir şey. Ancak ben Fenerbahçe'ye odaklanmış durumdayım, sonrası için hiçbir ihtimali dışarıda bırakmıyorum." ifadelerini kullandı.

Mauricio Isla kimdir?

1988'de Şili'de dünyaya gelen Mauricio Isla, futbol kariyerine ülkesinin ekiplerinden Universidad Catolica'da başladı. 2007'de, 19 yaşındayken ülkesinden ayrılıp İtalyan ekiplerinden Udinese'nin yolunu tutan Isla, 5 sezon formasını terlettiği Serie A ekibinde yıldızını parlattı ve birçok başarıya imza attı. 2010-11 sezonunda Udinese, Serie A'yı 4. sırada bitirerek bir sonraki sezon Devler Ligi'ne katılma hakkı kazanmıştı. Udinese'de Alexis Sanchez, Candreva, Benatia, Cuadrado, Di Natale, Handanovic, Kwadwo Asamoah ve Gökhan İnler gibi yıldızlarla aynı dönemde top koşturan Isla'nın kaderi, yine bu isimlerle benzer bir şekilde ilerledi ve yıldız futbolcu, 2012'de 18.8 milyon euro karşılığında Juventus'a transfer oldu. Juventus'ta bekleneni veremeyen ve formayı istikrarlı bir şekilde alamayan Isla önce QPR'a, ardından da Marsilya'ya kiralandı ve sonrasında 4 milyon euro karşılığında Cagliari'ye gitti. Sardinya ekibi ile 1 sezon geçiren Şilili savunmacı, ertesi sezon Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı Kanaryalar ile üçüncü sezonunu geçiren 31 yaşındaki Isla, 2007'den bu yana Şili Milli Takımı forması da giyiyor. 

Sözleşmesi ne zaman bitiyor:  30.06.2020

Piyasa değeri: 1.20 milyon Euro

Yaş: 31 

Mevki: Sağ Bek

Uyruk: Şili

Boy: 1.76

Senin için hazırladığımız haberler