Adana Demirspor-Konyaspor: 3-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

28.10.2023 - 20:32 | Son Güncellenme: 28.10.2023 - 23:25

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Yukatel Adana Demirspor, sahasında TÜMOSAN Konyaspor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar...

Adana Demirspor-Konyaspor: 3-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında, Yeni Adana Stadyumu'nda karşılaştığı TÜMOSAN Konyaspor'u 3-0 mağlup etti ve bu sezon sahasında oynadığı 6 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

  • Çaykur Rizespor: 2-1
  • Pendikspor: 3-0
  • Beşiktaş: 4-2
  • Alanyaspor: 4-0
  • Trabzonspor: 1-0
  • Konyaspor: 3-0

M'Baye Niang 6. golünü attı

Mavi Şimşekler'e 3 puanı getiren golleri karşılaşmanın 54 ve 90+3. dakikasında M'Baye Niang ve 81. dakikada Mario Balotelli kaydetti. Bu sezon Adana Demirspor ile 14. maçına çıkan Senegalli oyuncu Niang, 6 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

  • Süper Lig: 10 maç, 6 gol
  • Avrupa Konferans Ligi Elemeleri: 4 maç, 1 asist


Balotelli girdi, attı

Mücadelenin 64. dakikasında Arber Zeneli'nin yerine oyuna giren Mario Balotelli, fileleri havalandırdı ve bu sezonki 3. golünü attı. İtalyan yıldız, Alanyaspor karşısında da 2 gol atma başarısı göstermişti. 

"Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" pankartı

Maç öncesi hakemler ve her iki takımın futbolcuları seremoniye, üzerinde Atatürk'ün imzasıyla "Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" yazılı pankartı birlikte tutarak çıktı.

İlgini Çekebilir
Bellingham, El Clasico'ya damga vurdu, Barça'yı 90'da devirdi!
Habere Git

Adana Demirsporlu taraftarlar da kale arkası bölümde maç öncesi Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla mavi lacivert 100 ve Atatürk'ün Kocatepe'de çekilen fotoğrafının resmedildiği koreografi sergiledi.

Aynı tribünde maçın 23'ün dakikasının 19.23'e tekabül etmesi nedeniyle de Cumhuriyet'in ilan edildiğini belirten gazetenin resmedildiği bir koreografi daha yapıldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Yukatel Adana Demirspor ile TÜMOSAN Konyaspor arasındaki karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

6. dakikada Emre Akbaba'nın ceza yayının gerisinden şutunda kaleci Bernardoni topu kornere çeldi.

28. dakikada Belhanda'nın penaltı noktası önünde vuruşunda savunma son anda ayak koyarak topu engelledi.

30. dakikada Moreno'nun pasıyla sol taraftan ceza sahasına giren Cikalleshi'nin önünü boşalttıktan sonra yaptığı vuruşta kaleci Ertaç Özbir topu kornere çeldi.

39. dakikada sağ kanattan ceza sahasına yaklaşan Cicaldau'nun vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

45. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağ kanattan ortasında yükselen Belhanda'nın penaltı noktası civarında kafa vuruşunda kaleci Bernardoni son anda uzanarak kaleye giden topu çeldi.

Müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Öte yandan, hakemler ve her iki takımın futbolcuları seremoniye, üzerinde Atatürk'ün imzasıyla "Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" yazılı pankartı birlikte tutarak çıktı.

Adana Demirsporlu taraftarlar da kale arkası bölümde maç öncesi Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla mavi lacivert 100 ve Atatürk'ün Kocatepe'de çekilen fotoğrafının resmedildiği koreografi sergiledi.

Aynı tribünde maçın 23'ün dakikasının 19.23'e tekabül etmesi nedeniyle de Cumhuriyet'in ilan edildiğini belirten gazetenin resmedildiği bir koreografi daha yapıldı.

İlgini Çekebilir
Yamantürk'ten adaylık açıklaması
Habere Git

Hakan Keleş ilk maçını kaybetti

Aleksandar Stanojevic ile yollarını ayıran Konyaspor, teknik direktör Hakan Keleş ile anlaşmıştı. Yeşil-Beyazlı takım ile ilk maçına Adana Demirspor deplasmanında çıkan Keleş, sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Konyaspor 6 maçtır kazanamıyor

Adana Demirspor'a deplasmanda 3-0 mağlup olan Konyaspor, ligde oynadığı son 6 karşılaşmada galibiyet alamadı. Yeşil-Beyazlı ekip, ligdeki son galibiyetini 1-0'lık sonuçla deplasmanda Başakşehir'e karşı almıştı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Yukatel Adana Demirspor, TÜMOSAN Konyaspor'u 3-0 mağlup etti.

52. dakikada ceza sahası dışından Gravillon'un sert şutunda top üstten dışarı çıktı.

54. dakikada Adana Demirspor öne geçti. Svensson'un sağ kanattan ortasında Niang'ın kale sahası ön direk yakınlarında uçarak yaptığı kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0

64. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Oliveira'nın vuruşunda top dışarı çıktı.

72. dakikada Moreno'nun sol kanattan ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Ertaç Özbir topa hakim oldu.

76. dakikada Oliveira'nın sağ kanattan ortasında kale sahasında Oğulcan Ülgün dokunamayınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

79. dakikada Balotelli'nin pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşunda top uzak direğin yanından dışarı çıktı.

82. dakikada Adana Demirspor farkı ikiye çıkardı. Emre Akbaba'nın pasında savunmanın arkasına sarkan Balotelli, kaleci Bernardoni'yi geçerek boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Ofsayt gerekçesiyle önce golü geçerli saymayan Hakem Turgut Doman, VAR'dan gelen uyarı üzerine gol kararı verdi: 2-0

90+2. dakikada ceza sahasına giren Dorukhan Tokgöz'ün kaleci Bernardoni'nin müdahalesiyle yerde kalması üzerine hakem Turgut Doman, penaltı noktasını gösterdi.

90+3. dakikada Adana Demirspor üçüncü gole ulaştı. Niang'ın kullandığı penaltıda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-0

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Adana Demirspor maçı 3-0 kazandı.

Maçtan detaylar

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Turgut Doman, Mustafa Sönmez, Cem Özbay

Yukatel Adana Demirspor: Ertaç Özbir, Svensson (Dk. 69 İsmail Çokçalış), Gravillon (Dk. 85 Abdulsamet Burak), Semih Güler, Rodrigues, Ndiaye (Dk. 65 Stambouli), Emre Akbaba, Yusuf Erdoğan, Belhanda (Dk. 85 Dorukhan Tokgöz), Zeneli (Dk 65.Balotelli), Niang

TÜMOSAN Konyaspor: Bernardoni, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Soner Dikmen, Nzonzi (Dk. 60 Oliveira), Prip (Dk. 60 Muric), Cicaldau (Dk. 82 Rak), Moreno (Dk. 74 Gökhan Töre), Cikalleshi (Dk. 74 Oğulcan Ülgün)

Goller: Dk. 54 ve (Penaltıdan) 90+3 Niang, Dk. 82 Balotelli (Yukatel Adana Demirspor)

Sarı kartlar: Dk. 7 Prip (TÜMOSAN Konyaspor), Dk. 66 Emre Akbaba (Yukatel Adana Demirspor)

Patrick Kluivert: “Galip geldiğimiz için mutluyuz”

Y. Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında evinde konuk ettiği Konyaspor’u 3-0 mağlup etti. Maç sonu basın toplantısında konuşan Y. Adana Demirspor’un Teknik Direktörü Patrick Kluivert, “Geçen haftaki mağlubiyetimizden sonra kendi evimizde kazanmak çok önemliydi, bunun da bilincindeydik. İlk yarı aslında rakibi domine ediyorduk, sadece eksik goldü. İkinci yarı başlamadan önce kendi aramızda konuşurken bitirmemiz gereken aksiyonları bitirmemiz gerektiği konusunda konuştuk. Bizim hatalarımızdan faydalanmaya çalışan bir rakip vardı. İkinci yarı aksiyonları geliştirip golleri bulduk. Galip geldiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

“Taraftarlarımız önemli bir güç”

İç sahada oynadıkları 6 maçı kazandıklarını ancak deplasmanda aynı performansı gösteremediklerini belirten Kluivert, “Kendi evimizde gösterdiğimiz performansı deplasmanda gösteremedik. Birkaç tane düzeltme ile aynı performansı deplasmanda da göstermek için çaba sarf edeceğiz. Önümüzde Sivasspor maçı var. Güçlü bir rakibe karşı oynayacağız ancak biz de elimizden gelen performansı göstererek sahaya çıkacağız. Taraftarlarımızın evimizde bizlere ekstra güç kattığını hepimiz biliyoruz. Her seferinde arkamızda destek verdiler” ifadelerini kullandı.

Hakan Keleş: “İstediğimiz yere geleceğiz”

Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’a 2-0 mağlup oldu. Maç sonu basın toplantısında konuşan Konyaspor’un Teknik Direktörü Hakan Keleş, “24 saat önce imza attım ve takımın başına geldim. Takımın başında olarak onlara faydalı olmaya çalıştım. İlk yarı istediğimiz takım savunmasını oturttuk ve rakibe pozisyon vermedik. Bizim de geçiş oyunlarıyla yakaladığımız pozisyonlar vardı. 1-0 geriye düştük ancak biz 1-0 galip gelseydik daha farklı olabilirdi. 1-0’dan sonra biraz kırılganlık ve oyunu çevirememe kendisini gösterdi. Güçlü bir camiayız. Önümüzde kupa maçı var. 1 galibiyet aldıktan sonra morallerde yükselince istediğimiz yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. Daha çok yeniyim. Antrenman yapamadık ama antrenmanlarla eksiklerimizi düzeltirim diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler