Mehmet Okur en büyük hedefini açıkladı

04.08.2020 - 16:10 | Son Güncellenme: 04.08.2020 - 16:17

Eski milli basketbolcu Mehmet Okur, özel açıklamalarda bulundu ve en büyük hayalini söyledi. Peki Mehmet Okur'un en büyük hayali ne? Koç olmak istiyor mu? İşte detaylar...

Mehmet Okur en büyük hedefini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

NBA'de şampiyonluk yaşayıp All-Star da seçilme başarısını gösteren eski milli basketbolcu Mehmet Okur, en büyük hayalini açıkladı.

Mag dergiye özel bir röportaj veren Okur, "Uzun yıllar koçluk yapmak istiyorum. En büyük hedefim bu. Öğretmeyi, gençlere katkı sağlamayı, basketbolu ve yaşattığı tempoyu seviyorum. Avrupa ve Türkiye de koçluk hedeflerimin içerisinde, ancak en büyük hayalim bir gün NBA’de koçluk yapabilmek. Gerçekleşmesini istediğim en büyük hayalim NBA’de 'Head Coach' (başantrenör) olmak" dedi.

'Utah'a 6 yıllık imza dönüm noktam'

Okur, "Kariyerinizin dönüm noktası diyebileceğiniz an nedir? En unutamadığınız anınızı bizimle paylaşır mısınız?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Sanırım, basketbol kariyerimdeki en büyük dönüm noktası 2004 yılında Detroit Pistons’tan Utah Jazz’a gelerek altı yıllık bir sözleşmeye imza atmam oldu. Hem Jerry Sloan gibi NBA’in efsane koçlarından birisi ile çalışma fırsatım oldu hem de ilk beşte başlayıp uzun süreler oyunda kalmamın kapıları açılmıştı. 20 yıllık basketbol kariyerim boyunca birçok anım oldu. Bunlardan biri; idmandan sonra o dönemki menajerimiz Kevin O’Connor’ın beni arayıp All-Star seçildiğimi söylemesiydi, diğeri ise ikinci yılımda attığım kritik basketlerden sonra bana yeni lakap takılması: Money Man. Utah’taki çoğu insan beni hala Money Man olarak hatırlıyor" dedi.

ABD'nin San Diego şehrinde yaşayan Okur, bir gün ailesiyle birlikte Türkiye'ye dönerek Ege'de yaşamak istediğini de dile getirdi.

NBA'de şampiyon olan tek Türk

Oyak Renault'ta basketbola başlayan ve Anadolu Efes'te parlayan Mehmet Okur, 2001 yılında Detroit Pistons tarafından draft edilerek NBA'ye adımını attı. Detroit'te 2004 yılında şampiyonluk yaşayarak NBA yüzüğü takan Okur, 2007 yılında ise All-Star oldu.

Okur, Utah Jazz ve New Jersey Nets, formalarını da giydi. Okur. 2011'de NBA'deki lokovt nedeniyle kısa bir süre Türk Telekom'da da forma giydi.

Milli takım formasını da büyük bir başarıyla taşıyan 41 yaşındaki Mehmet Okur, basketbolu bıraktıktan sonra Utah Jazz ve Phoenix Suns'da antrenörlük yaptı. Mehmet Okur, NBA'de şampiyonluk yaşayan ilk ve tek Türk basketbolcu unvanının da sahibi...

Senin için hazırladığımız haberler