Mehmet Özdilek: Galatasaray'dan Şampiyonlar Ligi'ndeki beklentim...

24.05.2018 - 15:04 | Son Güncellenme: 24.05.2018 - 15:04

Mehmet Özdilek: Galatasaray'dan Şampiyonlar Ligi'ndeki beklentim...

Teknik direktör Mehmet Özdilek, spor gündemine dair açıklamalar yaptı. Beşiktaş’ın geride bıraktığımız sezonda Şampiyonlar Ligi’nde iz bıraktığını ifade eden Özdilek, Galatasaray’ın bu performansın üstüne çıkmasını beklediğini söyledi. Ayrıca Özdilek, Beşiktaş ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Özdilek’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Nasıl başladığınız değil, nasıl bitirdiğiniz önemli"

Sezon başlangıcı ve sonrasına bakmak lazım. Nasıl başladığınız değil, nasıl bitirdiğiniz önemli. Galatasaray’ı iki periyotta değerlendirmek lazım. Büyük bir yapılanmaya girdi Tudor ile birlikte Galatasaray. Önemli oyuncuları bünyelerine kattılar. O dönemki başkan ve Tudor’un kararıydı. Doğru başladılar. İstediğiniz sonuçları alamadıktan sonra ayrılıklar olabiliyor.

"Galatasaray hak edilmiş bir şampiyonluk kazandı"

Tudor sonrası camiayı bilen Fatih Terim ile anlaşılması normal. Zaman zaman deplasmanlarda dalgalanmalar olsa da Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir gibi maçları çok doğru oynadı. Rakip gördükleri takımların maçlarında Fenerbahçe hariç galip ayrıldılar. Bu da avantajlı hale getirdi. Son 4 haftaya girilirken, bu sıralama çok değişmez demiştim. Öyle oldu. Bence Galatasaray hak edilmiş bir şampiyonluk kazandı. Tebrik etmek lazım.

"Galatasaray'dan beklentim Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki performansının üstüne çıkması"

Uzun bir aradan sonra Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Seçim süreçleri var. Şampiyonlar Ligi’ne yabancı bir takım değil. Bir süre ara verildi. Tekrar döndüler. Takviye olur olmaz o yönetimin ve Fatih Hoca’nın bileceği iş. Hedef ne olmalı? Beşiktaş’ın hem oyunsal hem de puansal performansının üstüne çıkmalılar. Beşiktaş çıtayı yukarıya taşıdı. Beklentimiz bu çizginin üzerine çıkmaları.

Mehmet Özdilek: Şenol Güneş'in geleceği tartışılmamalı, çok başarılı olacaktır

Şenol Güneş’in geleceği tartışılmamalı. Son 3 senede Şenol Hoca doğru işler yapıyor. Her sene şampiyon olacaksınız diye bir kaide yok. Bunun örnekleri Avrupa’nın birçok liginde var. Beşiktaş, 3 sene arka arkaya şampiyonluk elde etmiş olacaktı. En son biz 3 sene arka arkaya yakalamıştık bunu. Rekorlar egale edilmek için vardır. Bunu başaramadılar. Tabii ki 4.olmak tatmin etmedi. Ben Şenol Güneş’in Beşiktaş’ta çok başarılı olacağını düşünüyorum.

"Tosic'in gitmesi doğru bir planlama"

Beşiktaş, mutlaka bir planlama yapmıştır. Biz yorum yapıyoruz, teknik adamlar süreci yaşıyor. Bu kararlar bir  anda verilmiyor. Tosic, beklentinin üzerinde bir performans ortaya koydu. Kendisi gitmek istedi ve yaşı da vardı. Beşiktaş’a ekonomik bir getiri sağladı. Bence doğru bir planlama.

"Talisca'nın yerine kim gelirse tartışılmaya başlanacak"

Talisca, Beşiktaş’ın oyun akışında en önemli isimlerden biri. Gitmesi bir handikap olarak herkesin önüne gelecektir. Yerine kim gelirse tartışılmaya başlanacak. Beşiktaş onun yerini doldurmalı diye düşünüyorum.

"Değişimi doğru yapabilmek çok önemli"

Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma’nın da yaşı ilerledi, unutmamak lazım. Kulüpte değişim mutlaka yapılacaktır. Bu değişimi doğru yapabilmek çok önemli diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler