Mehmet Topal’a ligin yeni takımından kanca

10.06.2021 - 17:02 | Son Güncellenme: 10.06.2021 - 17:07

Transfer haberleri… Başakşehir ile sözleşmesi sona eren Mehmet Topal’a, Mustafa Denizli önderliğinde 18 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Altay talip oldu.

Mehmet Topal’a ligin yeni takımından kanca

AJANSSPOR-HABER

Yaz transfer döneminde hangi takımın formasınıj giyeceği merak edilen isimlerden biri de Mehmet Topal. Tecrübeli orta saha oyuncusunun Medipol Başakşehir ile olan sözleşmesi sona erdi. 

Topal'ın bonservisi elinde

Turuncu-lacivertlilerle geçtiğimiz sezon şampiyonluk kupasını kaldıran 35 yaşındaki futbolcu böylece serbest kaldı. Bu durumdan yaralanan Altay, Mehmet Topal için harekete geçti. 

Altay kaçırmak istemiyor

Tam 18 yıl sonra Süper Lig'de mücadele edecek olan İzmir temsilcisi güçlü bir kadro kurmanın hesaplarını yapıyor. Siyah-beyazlılar tecrübesinin yanında hem ön libero hem de stoper pozisyonunda oynayabilen Topal’a sıcak bakıyor. 

3 ayrı takımla şampiyonluk yaşadı

Geçtiğimiz sezon Başakşehir de 25 maçta sahaya çıkan Mehmet Topal, 2 gol atıp 2 de asiste imza attı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir ile Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan 35 yaşındaki futbolcu bir dönem La Liga’nın önde gelen ekiplerinden Valencia formasını da giydi. 
 

Başakşehir'den Mehmet Topal açıklaması

Aykut Kocaman yönetimindek Başakşehir, Mehmet Topal ile yollarını ayırdığını şu ifadelerle duyurmuştu: "Turuncu-lacivertli formamız altında 2019 yılından bu yana özveriyle görev yapan ve hem sahadaki mücadelesi hem de saha dışındaki liderliğiyle kulübümüze önemli katkılarda bulunan Mehmet Topal’ın sözleşmesi sona ermiştir.

 

'Türk futbolunun örümcek adamı'

Türkiye’de üç farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu olarak adını altın harflerle tarihe yazan; 2000, 2010 ve 2020’li yıllarda da Şampiyonlar Ligi’nde maça çıkan ilk ve tek Türk oyuncu olan Mehmet Topal, kulüp tarihindeki ilk şampiyonluğunda önemli pay sahibi olduğu Başakşehir ailesi için her zaman özel kalacaktır.

Türk futbolunun örümcek adamına kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler