Mehmet Yılmaz'dan Burak ve geleceği hakkında açıklama!

04.06.2018 - 16:37 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 19:37

Mehmet Yılmaz'dan Burak ve geleceği hakkında açıklama!

Trabzonspor’un eski golcülerinden ve Rıza Çalımbay döneminde yardımcı antrenörlük yapan isimlerinden biri olan Mehmet Yılmaz, bordo-mavililerin gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. “Trabzonspor’un öncelikli hedefi borcu azaltmak” diyen Mehmet Yılmaz, Burak Yılmaz’ın geleceği hakkında da konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Yılmaz’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Trabzonspor, geçen seneyi kötünün iyisi bir noktada bitirdi"

Trabzonspor’da 6 ay da olsa yardımcı antrenörlük yapma fırsatı yakaladım. Biz göreve geldiğimizde Trabzonspor 13.sıradaydı. Ligi sezon sonunda ilk 5’te bitirdik. İlk 5 elbette başarı değildir ama kötünün iyisini yaptık. Demoralize bir Trabzonspor vardı önceki dönemde. Rıza Hoca ile birlikte bence geçen seneyi kötünün iyisi noktada bitirdik. Çok iyi oyuncularla birlikte çalıştık. Trabzonspor, geçen seneyi iyi bir sırada bitirdi. Tabii ki daha da iyi olabilirdi.

"Transfer istedik ama şartlar el vermedi"

Devre arasında 1-2 takviye istedik. Trabzonspor’un şartları mali açıdan el vermedi. Onun sıkıntılarını yaşadık. Çünkü devre arasında istediğimiz kanat oyuncuları olsaydı iyi olurdu. Kulübün bütçesini sarsmamak adına yapamadık. Bunun sıkıntısını yaşadık. Yoksa Trabzonspor iddialıydı. Bunu kaçırdığımıza üzülüyorum.

"Trabzonspor'un önceliği borcu azaltmak"

Ünal Hoca Trabzonspor ile bütünleşmiş bir isim. Başarılı olacağına inanıyorum. Tabii ki yönetim göreve gelirken çok büyük bir borcun altına girdi. Trabzonspor kesinlikle şampiyonluğa oynayacak dersek doğru olmayabilir. Trabzonspor, 3 büyük takımı zorladı yıllarca. Kolay bir şey değil. Bu sene öncelikle öze dönüş olacak. Trabzonspor’un öncelikli hedefi borcu azaltmak.

"Burak giderse Trabzonspor büyük sıkıntı yaşar"

Trabzonspor’da yüksek maliyetli futbolcular var. Yönetim bu konuda girişimlerde bulunuyor. Ya oyuncular feda edecek, ya da oyuncuları bir şekilde yurt içi ve yurt dışı pazara sürecek. Olaya futbolcu açısından da bakmak lazım. Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a verdiği çok şey var. Attığı gollerin dışında bir oyuncu lider vasfına sahip olmalı. Burak da öyle. Bu sene de eğer kadroda tutulabilirse önemli bir isim olacak. Burak feda der mi? Onu bilemiyorum. Burak’ı almak isterseniz alırsınız, ya da Burak’ı almazsınız. Burak giderse Trabzonspor büyük sıkıntı yaşar.

Futbolcuların alacakları TL'ye çevrilebilir mi?

Yönetim yeni geldi. Oyuncular ondan önceki yönetimlerle anlaşma sağladı. Bunu çok değiştirebileceklerini zannetmiyorum. Oyuncu kendi açısından bakacaktır. Belki 10 oyuncudan 1-2 tanesi alacağını TL’ye çevirebilir. Onun dışında çok fazla futbolcular bu konuya sıcak bakmayabilir.

"Bence Milli Takım ilerisi için umut veriyor"

Türk toplumu olarak biraz aceleciyiz. Sabretmeliyiz. Elimizde kaliteli genç oyuncular var. Milli Takım bizim için en önemli şey. Avrupa’da boy gösteren oyuncularımız var. Biraz sabretmek lazım.  Bu Milli Takım bence ileride çok daha iyi işler yapacak. Belki çok skora yansımıyor ama ilerisi için umutluyum.

Mehmet Yılmaz'ın kariyer planlaması neler?

Trabzonspor’dan ayrıldım. Bazı hocalarım var. Onlarla görüşüyorum. Belki bir takıma gidebilirim. 15-20 gün içinde kendi adıma bir karar vereceğim. Hakkımıza hayırlısı olsun.

Senin için hazırladığımız haberler