Melo: 'Emre ile aynı karakterdeyim'

21.12.2019 - 11:14 | Son Güncellenme: 21.12.2019 - 11:17

Melo: 'Emre ile aynı karakterdeyim'

Galatasaray’ın efsane futbolcularından Felipe Melo, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelmişti. Sözcü gazetesine özel bir röportaj veren Brezilyalı, Galatasaray, Fatih Terim, Yıldırım Demirören, Falcao ve Emre Belözoğlu’yla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’daki kötü gidişi değerlendiren ve “Bu sezon savaşçı ruhunu mu kaybetti?” sorusunu cevaplayan Melo, “Benim zamanımda beraber oynayan bir takım vardı, birbirinize alışıyorsunuz. Kağıt üzerinde çok kaliteli bir kadro var. Her şey bir yana Terim var. Bu en büyük avantaj. Bu sene de gerekeni yapacak ve Galatasaray mayısta şampiyon olacaktır” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim’i futboldaki babası olarak nitelendiren Melo, “O benim için çok değerli. Ondan gelecek her teklife açığım. Böyle bir şey olursa neden olmasın? Belki gelecek imparator olarak beni hazırlar. Çalışmayı çok isterim” dedi.

Galatasaray’ın flaş transferi Radamel Falcao’yu da değerlendiren Brezilyalı futbolcu onun için şu sözleri sarf etti: “Çok kariyerli, kaliteli bir isim. Kimsenin tartışmasına gerek yok. Türkiye bir yabancı oyuncu için zor bir lig. Oynayarak alışacaktır. Bence şampiyonluğa büyük katkısı olacaktır.”

Kadıköy’de şampiyonluk yaşadıkları sezonun sonunda Türkiye’deki bazı kulüplerden teklif aldığını itiraf eden Melo, “Galatasaray ile yoluma devam ettim. Tarih yazdım. Taraftarın sevgisini kazandım. O yüzden başka bir takıma gitmem mümkün değil. Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye büyük bir saygım var. Fakat bir kulübe bu kadar aşıkken başka bir kulübe gitmem doğru olmaz” şeklinde konuştu.

Melo’nun, dönemin TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in elini sıkmaması çok konuşulmuştu. Yıldız futbolcu o olay için şunları söyledi: “Onun elini sıkmama sebebim eskiden Beşiktaş Başkanı olması değil. Benim hakkımda saygısız açıklamalar yapması ve camiama saygı göstermemesi. Şimdi Fenerbahçeli bir başkan var. Aynısını yaparsa onun da elini sıkmam. Bu Beşiktaş veya Fenerbahçe meselesi değil, saygı meselesi. Hangi takımı tuttuğunuz önemli değil. İşinizi dürüst yapmalısınız.”

Melo son olarak Emre Belözoğlu’yla ilgili gelen bir soruyu yanıtladı: “O Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmiş oyuncuların başında geliyor. Takımı için savaşıyor. Ben de aynı karakterdeyim. Ben de takımım için savaşıyorum. O hareket sahada olan bir şeydi. Annem veya kardeşim rakip formayı giyse onlara da vurur, onlarla da tartışırım. Emre’ye büyük saygı duyuyorum.

Senin için hazırladığımız haberler