Memleket Partisi kurucuları kimlerdir?

18.05.2021 - 17:08 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 17:18

CHP, İYİ Parti ve çeşitli partilerden katılımcıların yer aldığı Memleket Partisi'nin kurucu üyeleri kim? İşte, yeni kurulan Memleket Partisi'nin kurucu üyeleri...

Memleket Partisi kurucuları kimlerdir?

İlk olarak 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi, bir gün önce Muharrem İnce tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Parti kurulduktan sonra logosu ve kurucu üyeleri internette araştırılmaya başlandı. Kurucu üyeler arasında Hakkı Akalın, Gaye Usluer, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel gibi isimler yer alıyor. İşte, Memleket Partisi'nin kurucu üyelerinin biyografisi.

Memleket Partisi'nin kurucu üyeleri 

  • Muharrem İnce
  • Gaye Usluer
  • Hakkı Akalın
  • Hüseyin Avni Aksoy
  • Özcan Özel
  • Mehmet Ali Çelebi
  • Serhat Galip
  • Mevlüt Dudu

Muharrem İnce kimdir, kaç yaşında, nereli?

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova'nın Elmalık köyünde Şerif ve Zekiye çiftinin çocuğu olarak doğdu. Anne tarafından Rizeli, baba tarafından Selaniklidir.

 

İlkokulu doğduğu köyde, orta öğrenimini Yalova Ortaokulunda, lise öğrenimini Yalova Endüstiri meslek lisesinde tamamlamasının ardından, o dönem Uludağ Üniversitesine bağlı olan Balıkesir'deki Necatibey Eğitim Fakültesi fizik-kimya öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

 

Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev aldı, müdürlük yaptı. Bir süre Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı yaptı.

Muharrem İnce'nin yeni bir siyasi harekete önderlik edeceği bilgisi ilk olarak Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in 31 Temmuz 2020 tarihli yazısıyla gündeme geldi. Bayer, İnce'nin CHP kurultayından sonra parti kuracağını öne sürerken, İnce, kamuoyunun gündeminde yer bulan bu iddiaları 11 Ağustos günü yalanladı ve "şimdilik parti kurma niyeti olmadığını" söyledi.

 

İnce, Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, 4 Eylül 2020’de Sivas’ta "Bin Günde Memleket Hareketi" adında siyasi bir hareket başlattı. 8 Aralık 2020 tarihinde, CHP'den ayrılacağını ve Memleket Hareketi'nin partileşeceğini açıkladı. 8 Şubat 2021 tarihinde

 

Parti içindeki demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vadedersen kimse sana inanmaz. Kendi partisinin evlatlarını kucaklayamayanlar, bütün toplumu kucaklayamaz" açıklamasında bulunarak CHP'nin kurucu değerlerden uzaklaştığını ve partinin ilkelerinin artık sadece bir tabeladan ibaret olduğunu iddia ederek partiden istifa ettiğini açıkladı.

Serhat Galip kimdir?

Serhat Galip, 1954'te Gümülcine'de doğmuştur. 67 yaşındadır. İlk ve orta öğrenimini Gümülcine'de tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Üretim Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi'nden "Üretim Yönetimi" alanında yüksek lisans derecesi almıştır.

1983 yılında Başbakanlıkta memuriyete başlamış olup Lefkoşa, Üsküp ve Saraybosna Büyükelçilikleri'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2015 yılında Başbakanlıkta Başmüşavir olmuştur. 15 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla Karadağ Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. Yunanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler