Mersin BŞB'nin Avrupa hedefi!

09.01.2018 - 13:24 | Son Güncellenme: 09.01.2018 - 13:24

Kadınlar EuroCup çeyrek finale kalma ikinci maçında deplasmanda TTT Riga ile karşılaşacak olan Mersin Büyükşehir Belediyespor, iyi bir sonuç alarak çeyrek finale kalmak istiyor. Genel Menajer Melahat Aydın, "İlk maçımızda aldığımız galibiyetle avantajı ele geçirdik. İlk maçta aldığımız 18 sayı bizi rahatlatmamalı, ikinci maçımızda da aynı ciddiyetle oynayıp, çeyrek finale kalmak istiyoruz" dedi. 

Kadınlar EuroCup B grubunda Avrupa maçlarına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyespor, grupta oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 mağlubiyet alarak grubu 2. sırada bitirerek bir üst tura çıktı. Ardından MBA Moscow ile eşleşen Güney ekibi, rakibiyle oynadığı 2 maçı da kazanarak tur atladı. Çeyrek finale çıkma maçında ise TTT Riga ile eşleşen turuncu-beyazlı ekip, ilk maçta evinde rakibini 88-70 yenerek, büyük bir avantaj sağladı.

"Büyük bir avantaj ele geçirdik"

TTT Riga maçıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, Avrupa'da bu yıl iyi gittiklerini ifade ederek, "Avrupa'ya grupta 3'de 3 yaparak başladık. Gruptan 2. olarak çıkmayı başardık ve ardından 2. turda MBA Moscow ile eşleştik. Rakibimizi hem evimizde hem de deplasmanda yenerek bir üst tura çıkmayı başardık. Çeyrek finale kalma maçında ise TTT Riga ile eşleştik. Letonya ekibi A Grubu'nda mücadele etmiş ve burada 6'da 6 galibiyet alarak lider olarak bir üst tura çıkmıştı. O yüzden Avrupa'da mağlubiyeti olmayan bir takımla eşleştik. Maçımızın zor geçeceğini biliyorduk. Nitekim öylede oldu. Ancak takımımız gerçekten maça çok iyi hazırlanmıştı ve iyi konsantre oldular. Maça çok iyi başladık ve bunu maçın sonuna kadar sürdürdük. Hem iyi hücumlar yaptık hemde iyi bir savunma yaptık. Maçı 18 sayı farkla kazandık. Gerçekten büyük bira avantaj ele geçirdik" diye konuştu.

"Avrupa'da hedefimiz final"

Avrupa'da yollarına dolu dizgin devam ettiklerini vurgulayan Aydın, "Şimdi ikinci maça çıkacağız. Bu hafta deplasmanda bizi zorlu bir maç daha bekliyor. Rakibimizin artık kaybedecek bir şeyi yok. İlk maçta aldıkları 18 sayılık fark nedeniyle baskılı oynamak isteyeceklerdir. Biz ilk maçta olduğu gibi iyi savunma yapıp, gittiğimiz hücumlardan elimiz boş dönmezsek güzel bir sonuçla ülkemize döneriz. İnşallah güzel bir oyunla alacağımız bir galibiyetle adımızı çeyrek finale yazdırırız. Bizim bu sene Avrupa'da bir hedefimiz var. Bu yıl final oynamak istiyoruz. İnşallah çeyrek finale kalarak bu hedefimize bir adım daha yaklaşacağız" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler