Mersin Büyükşehir Belediyespor, galibiyet serisine devam etmek istiyor!

02.01.2018 - 11:36 | Son Güncellenme: 02.01.2018 - 11:36

 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor'da, iki haftadır alınan galibiyetlerin sevinci yaşanıyor. Genel Menajer Melahat Aydın, "Ligde 2 haftadır üst üste kazanıyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz" dedi. 

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne zorlu rakiplerle oynadığı maçlarla başlayan Mersin Büyükşehir Belediyespor, 12 maç sonunda 6 galibiyet, 6 mağlubiyet aldı. 4 maçlık mağlubiyet serisinin ardından iki maç üst üste kazanan Mersin ekibi, bu hafta oynayacağı Bellona AGÜ Spor'u da yenerek, galibiyet serisine devam etmek istiyor. 

2 hafta üst üste galip geldiğimiz için mutluyuz

Takımın genel durumuyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, lige zorlu maçlarla başladıklarını vurgulayarak, "Bizim için ilk 2 hafta kötü geçti. Ligin en güçlü takımlarından ikisiyle oynadık ve mağlup olduk. Ardından ise oynadığımız 4 maçta güzel bir oyun sahaya yansıttık ve bu maçlardan galibiyetler aldık. Ancak bu iyi gidişimiz takımın yorgunluğunun etkili olmasıyla birlikte tersine döndü. Beşiktaş maçıyla başlayan ve sırasıyla Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Botaş maçlarından mağlubiyetle ayrıldık. Bu maçlarda kötü oynamadık ama hem yorgunluğun verdiği etki hemde maçların kırılma anlarında atamadığımız sayılar veya yediğimiz sayılar mağlubiyette etkili oldu. Takımımız bu maçları hemen unuttu ve 2 haftadır oynadığımız maçlarda da bunu gösterdi. Önce Çukurova Basket, ardından ise Samsun Canik Belediye'yi yenerek 2'de 2 yaptık. 2 hafta üst üste galip geldiğimiz için mutluyuz. Bütün oyuncularımızı kutluyoruz" diye konuştu.

"Galibiyet serisine devam etmek istiyoruz"

Bu hafta sonu evlerinde Bellona AGÜ Spor ile karşılaşacaklarını vurgulayan Aydın, "Abdullah Gül Üniversitesi şu anda 7 galibiyet, 5 mağlubiyetle bizim üstümüzde yer alan bir takım. Rakibimiz Galatasaray, Beşiktaş gibi güçlü takımları yenmiş bir takım. Son 2 haftadır kaybediyorlar ama bu onların kötü olduğunu göstermiyor. Şimdi onlar da bu maça çıkış maçı olarak bakacaklar. Kötü gidişlerine dur demek için ellerinden geleni sahaya yansıtacaklardır. O yüzden kıran kırana bir maç bizi bekliyor. Biz de tabii artık ligde puan kaybı yaşamak istemiyoruz. Alacağımız seri galibiyetlerle üst sıralara çıkmak istiyoruz. İnşallah hafta sonu evimizde oynayacağımız maçtan güzel bir sonuç alırız ve galibiyet serimize devam ederiz" şeklinde konuştu. 

"Avrupa'da avantaj yakalamak istiyoruz"

Kadınlar EuroCup'ta perşembe günü sahalarında TTT Riga ile oynayacaklarını belirten Aydın, "Avrupa'da yolumuza dolu dizgin devam ediyoruz. Letonya ekibi TTT Riga, EuroCup'ta A Grubu'nda mücadele etti ve burada 6'da 6 galibiyet alarak lider olarak bir üst tura çıktı. Bizi çok zor bir maç bekliyor. 2 maç üzerinden oynanan maçlarda özellikle evimizde oynayacağımız maçta avantaj yakalamak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burada en önemli kozumuz da seyircimiz olacak. Mersinlilerin bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz. Onların desteğiyle ilk maçı kazanacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler