Merve Taşkın’a müstehcenlik suçundan 5 ay hapis

Ali Bozkurt
25.12.2021 - 22:52 | Son Güncellenme: 25.12.2021 - 23:16

Amsterdam’daki seks müzesinde çekilen fotoğraflarını paylaşan Merve Taşkın’a açılan soruşturma sonuçlandı. Müstehcen görüntüler için 5 ay hapis cezası aldı.

Merve Taşkın’a müstehcenlik suçundan 5 ay hapis

AJANSSPOR PLUS

Instagram’da yaptığı paylaşımlar ile büyük bir takipçi kitlesine ulaşan fenomen Merve Taşkın’ın paylaştığı fotoğraflar başına bela oldu. Geçtiğimiz yıl doğum günü için gittiği Hollanda’nın Amsterdam şehrindeki seks müzesini ziyaret eden Instagram fenomeni müzedeki eşyalar ile çekildiği fotoğrafları hesabında paylaşmıştı.  

Çanakkale’de gözaltınalınmıştı


Taşkın, seks müzesinden yaptığı paylaşımlardan 3 ay sonra Çanakkale’de gözaltına alınmış daha sonrasında ise hakkında ‘müstehcenlik’ gerekçesi ile soruşturma açıldığı ortaya çıkmıştı.

5 yıl denetim altında olacak


Bugün sonuçlanan soruşturma sonunda mahkeme, ünlü fenomene 6 ay hapis cezası verdi daha sonra ise iyi hal indirimi ile cezasını 5 aya indirdi. Aktarılan bilgilere göre 5 ay hapis cezası alan Merve Taşkın 5 yıl boyunca denetim altında olacak ve bu süreçte başka bir suça daha karışırsa 5 ay hapis yatacak.

 

‘’Paylaşımlarım hürriyet sınırları içerisinde’’

Aldığı ceza hakkında Instagram hesabında paylaşım yapan Merve Taşkın şu ifadeleri kullandı: “Savcılık makamı, aleyhimize olacak şekilde mütalaasını verdi. Mütalaaya karşı genel itibariyle, paylaşımlarımın ifade hürriyeti sınırları içerisinde olduğunu, dünya üzerinde emsal nitelikte bir yargılamanın bulunmadığını, bu somut durumun soruşturma makamımızın dünyaya örnek teşkil edecek bir soruşturma yürüttüğü anlamını değil, ifade hürriyeti kapsamında dünyanın ne kadar gerisinde olduğumuzu gösterdiğini ifade ettik. Bununla beraber mahkeme bizimle aynı fikirde olmayacak ki, aleyhime 5 ay hapis cezasına hükmetti. Tüm bunlara rağmen nispeten iyi denebilecek haber ise aleyhime kurulan bu hükümde hagb (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) uygulanması oldu. Mevcut durumda 5 yıl içerisinde kasten suç işlemediğim takdirde hüküm tüm sonuçları ile ortadan kaldırılacak.''

Beşiktaş paylaşımı ile gündem olmuştu


23 yaşındaki genç fenomen, 2017 yılında Beşiktaş ve Porto arasında oynanan maç için eğer Beşiktaş maçı kazanırsa göğüslerine Beşiktaş yazacağını ve fotoğrafını paylaşacağını söylemişti. Maçı Beşiktaş’ın 3-1 kazanması üzerine dediğini yapan ve göğüslerine Beşiktaş yazarak fotoğraf paylaşan Taşkın bu paylaşımı ile gündem olmuş gelen tepkiler üzerine ‘’Günaydın mevzunun bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştim .d’’ tweeti atarak paylaşımını silmişti.
Beşiktaş’ın kalecisi mesaj atmıştı

Beşiktaş’ın kalecisi mesaj atmıştı


Taşkın, 30 Haziran 2018’de Beşiktaş’a transfer olan ve 4 Mayıs 2020’de ödenmeyen ücretleri sebebi ile takımla anlaşmasını fesheden Alman kaleci Loris Karius’un kendisine attığı mesajları Twitter hesabından paylaşmıştı. Paylaşımdan sonra Alman Kaleci ile buluştuğunu açıklayan Instagram fenomeni bu konuda ‘’Her şey attığım bir tweet ile başladı. Sonrasında Instagram üzerinden konuşmaya başladık. İlk önce korktu ve daha güvenilir yer olan Snapchat’ten konuşmak istedi. Çok zaman geçmeden numarasını verdi ve Whatsapp üzerinden konuşamaya başladık. İlerleyen günlerde de buluştuk.’’ demişti. Merve Taşkın’a attığı mesajlar ile gündeme gelen kalecinin Beşiktaş’ın teknik ekibi tarafından uyarıldığı, uyarı üzerine ise Karius’un teknik ekibe hayatının gizliliğine daha çok dikkat edeceğini söylediği iddia edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler