"Messi, Pele ve Maradona'dan önde"

29.09.2016 - 09:56 | Son Güncellenme: 29.09.2016 - 10:14

SABAH’a konuşan Türkiye Futbol Direktörü, “Pele mi, Maradona mı?” sorusuna farklı bir yanıt verdi: “Pele döneminin en iyisi ama Messi çok başka!”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın vizyona girecek "Pele: Bir Efsanenin Doğuşu" filminin gala gösterimindeydi. A Spor sponsorluğundaki geceye gelen Fatih Terim, günlük tartışmaların uzağında bir gece geçirirken, dünya futboluna dair meşhur tartışmayla ilgili görüşlerini SABAH'la paylaştı.

PELE OLAĞANÜSTÜ BİR YETENEKTİ
Pele mi yoksa Maradona mı? sorusuna, "Pele, Maradona'ya kadar kayıtsız şartsız döneminin en iyisi" yanıtını veren Fatih Hoca, şu ifadeleri kullandı: "Benim çocukluğuma ve gençliğime damga vuran bir Pele vardı. Aslına bakarsan gençlerin de var. Çünkü artık kasetlerle, internet videolarıyla Pele'yi herkesin seyretme imkanı oldu. Olağanüstü bir yetenek olarak hatırlıyorum onu hep. 1966 İngiltere ve 1970 Meksika'da televizyondan takip etmiştim. Daha yeni yeni televizyon yaygınlaşıyordu."

TÜRKİYE'YE GELDİĞİNDE ADANA'DAYDIM
"Tekniğiyle, zekasıyla, saha içindeki yönetimiyle, saha dışı sempatikliğiyle farklı bir oyuncuydu. İstanbul'a Santos maçı için geldiğini de hatırlıyorum ama ben Adana'daydım o zaman, izleyemedim. O dönemler hepimizin Brezilya Milli Takımı'na bir sempatisi vardı. Pele'ye de bu yüzden ayrıca sempatiyle bakılıyordu."

LIONEL MESSİ'Yİ ÖNLERİNE KOYARIM
"Maradona geldikten sonra bu ikili mukayese edilen iki büyük oldular. Benim çok uzun yıllardır söylediğim gibi bir de Lionel Messi var, hep önlerine koyacağım ya da bambaşka diyeceğim. Gerçekten müthiş bir yetenek. Maradona'yı ise 1986'da canlı izlemiştim. Hep bu mukayese oldu ama bu seviyenin öncüsü Siyah İnci Pele'dir. Filmini de keyifle takip etmeye geldik." (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler