MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Radyospor'da VAR sistemini anlattı!

02.08.2018 - 15:36 | Son Güncellenme: 02.08.2018 - 18:36

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Radyospor'da VAR sistemini anlattı!

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu bu sezon hayata geçecek VAR (Video Asistan Referee) sisteminin detaylarını Radyospor'da açıkladı. Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Namoğlu ayrıca Cüneyt Çakır hakkında da açıklamalarda bulundu

 

'Açık ve net olan pozisyonlar artık tartışılmayacak ve VAR buna mücadele edecek..'

"Bir pozisyon var ki sana göre pozisyon penaltıdır, diğerine göre değildir. Birinin yorumu farklı, diğerinin farklıdır. Tartışılmaz diye bir durum yok. Hakemler bir yorum getirecek ve VAR burada müdahele etmeyecek. İtalya'da, Almanya'da yine böyle uygulanıyor. Açık ve net olan pozisyonlar artık tartışılmayacak ve VAR buna mücadele edecek. Dünya Kupası'nda da böyle oldu ve 8 tane penaltı kararını izlettirdiler. Sonuçta penaltı kararı çıktı"

'Süper Lig'de 9 maçı aynı anda yönetebilecek sistemi kurduk'

"350 m2 bir alanda merkez yaptık. Burada 9 maçı aynı anda yönetebilecek sistemi kurduk. Türkiye'nin çeşitli illerinde oynanacak 9 maçın yönetimi burada yapılacak ve testler de yapıldı. Mesela Rusya'da merkez Moskova idi. Şunu ifade etmek lazım. Pazar günü 19:30 ve 21:45'te maçlar var. Bir biterken diğeri başlayacak ve 8 tane hakem görev yapacak. 4 tanesi VAR olacak 4 tanesi aVAR olacak görev yapacak."

"Zamanla aksaklık olmayacak noktaya kadar gidecektir"

"Sayın Ali Koç'un 10-11 hafta sabır göstermemiz lazım demişti. Operatör alışacak, hakemler alışacak ama bu demek değildir ki aksaklıklarla başlayacak. Devre arasında Rizzoli ile görüştüm VAR uygulaması burada uygulanıyor ve Türk seyircisi bunu izledi ama İtalya'da böyle bir imkan olmadan başladık. Zamanla aksaklık olmayacak noktaya kadar gidecektir. VAR sisteminin daha adaletli ve daha az hatalı olacağını söylemek lazım"

"Süper Kupa üst düzey bir maç olduğundan bu maçı Cüneyt Çakır'a verdik"

"Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'ndan geldi ve orada yarı final yönetti. Süper Kupa üst düzey bir maç olduğundan bu maçı Cüneyt Çakır'a verdik. Sahada deneyimli bir arkadaş olması gerektiğini hatta deneyimli bir VAR kullananmamız gerektiğini de düşündük."

"Kıtalararası konum önemli. Bir takım analizler yaparak final maçı hakemi için tayin yapılıyor. 2014 Dünya Kupası final maçını Rizzoli yönetti ve bir Avrupalı hakem almıştı üst üste aynı kıtaya vermek istememiş olabilirler. Pitana ilginçtir hem açılışı hem de son maçı yönetti. Cüneyt Çakır ile görüştüm. Bu sabah yo-yo testi vardı. Burada hakemlerim başarılı oldu."

"Cüneyt Çakır ilerleyen dönemde önemli maçlarda görev alabilir"

Dünya Kupası'nda iyi hakemler vardı. Mesela İranlı hakemi beğeniyordum finale onu verebilirler diye düşünmüştüm. Cüneyt üst üste iki kez yarı final alıp çok başarılı olmuştur. Cüneyt Çakır ilerleyen dönemde önemli maçlarda görev alabilir. Mesela 15 Ağustos tarihinde UEFA Süper Kupa maçı var bu maçı Cüneyt Çakır'a verebilirler diye düşünüyorum"

"UEFA hakem komitesi başkanlığına da bizim eğitmenimiz Roberto Rosetti oldu. İyi bir tercih oldu bizim için. Kendisine de başarılılar diliyorum"

Senin için hazırladığımız haberler