Milan'dan Galatasaray'lı Lucas Toreirra'ya transfer kancası

Orhan Gülek
15.11.2022 - 22:27 | Son Güncellenme: 15.11.2022 - 22:54

Galatasaray'ın sezon başında Arsenal'dan kadrosuna kattığı orta saha Lucas Torreira'yı Serie A ekiplerinden Milan'ın transfer etmek istediği iddia ediliyor.

Milan'dan Galatasaray'lı Lucas Toreirra'ya transfer kancası

AJANSSPOR - HABER

Şamipyonluğun en güçlü adaylarından Galatasaray'ın orta sahasının en önemli isimlerinden; adeta ciğeri olan Lucas Toreirra'ya çok güçlü bir talip çıktı. 

Sarı-Kırmızılılar ile kısa bir süre geçiren ve başarılı performansıyla dikkat çeken Uruguaylı oyuncu için Serie A ekiplerinden Milan devreye girdi.

Milan, Galatasaray'ın kapısını çaldı

İtalyan gazeteci Mauro Vigna'nın haberine göre Milan, Lucas Torreira için Galatasaray'a ilk teklifini sundu. İtalyan ekibi, 2 milyon Euro kiralama teklifi ve 12-13 milyon Euro'luk bir satın alma opsiyonu ile Galatasaray'ın kapısını çaldı. 

Galatasaray'ın cevabı sonrası müzakerelerin birkaç gün içinde başlayacağı belirtiliyor. Haberde ilk temasların olumlu geçtiği ifade ediliyor.

Cimbom, Torreira'nın bonservisini aldı

Galatasaray, geçtiğimiz sezonu Fiorentina'da kiralık geçiren Lucas Torreira'nın bonservisini Arsenal'dan aldı. Yıldız oyuncu için İngiliz ekibine 6 milyon Euro ödendi. Torreira ile de Haziran 2026'ya kadar geçerli sözleşme imzalandı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan golcü hamlesi! Yine dünya yıldızı
Habere Git

Lucas Torreira, 975 dakika sahada kaldı

Geçen sezon orta sahada sıkıntılar yaşayan Galatasaray, Lucas Torreira'yı transfer ederek bu sorunu ortadan kaldırdı. Uruguaylı oyuncu, bu sezon Galatasaray forması altında 12 lig maçına çıktı ve 975 dakika sahada kaldı.  Oynadığı maçlarda sahanın en çok mesafe kat eden oyuncusu olan Torreira, girdiği ikili mücadeleleri de kazanmasıyla dikkat çekiyor.

Torreira, Dünya Kupası'nda

Torreira, Uruguay'ın Dünya Kupası kadrosuna dahil edildi. 26 yaşındaki oyuncunun kupada sergileyeceği performans, değerinin daha da yükselmesine olanak sağlayabilir. 

Torreira itiraf etti! "İtalya'da kalmayı dilerdim"

Öte yandan Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira, ülkesiyle Dünya Kupası'nda boy göstermeden önce açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'la ilgili konuşan Lucas Torreira "Dünya Kupası için sürekli oynamam gerekiyordu. Bu yüzden Galatasaray'ı ve Türkiye'yi seçtim. Proje beni ikna etti. Benim gibi bir oyuncunun, devamlı oynaması çok önemli." dedi.

Transfer dönemiyle ilgili konuşan 26 yaşındaki futbolcu "Çok fazla belirsizlik ve endişe vardı. Birçok seçeneğim vardı, Fiorentina'daki harika sezonumun ardından İtalya'da kalmayı dilerdim. Ancak hepimizin bildiği gibi futbol her an, her şey değişebilir." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler