Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayları kimler? Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı?

30.10.2021 - 16:08 | Son Güncellenme: 30.10.2021 - 16:15

2023 Cumhurbaşkanı seçimi merak konusu olmaya devam ediyor. CHP, İyi Parti ve Saadet Parti Cumhurbaşkanı adayı kim, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı kim gibi aramalar da sürüyor. Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı mı, Mansur Yavaş Cmuhurbaşkanı adayı mı gibi aramalarda sürüyor. İşte detaylar...

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayları kimler? Ekrem İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı?

2023 seçimlerine yaklaştıkça Cumhurbaşkanı adayları da merak konusu olmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı'nın Recep Tayyip Erdoğan'ı aday göstermesinin yanı sıra Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı da merak konusu olmaya devam ediyor. 

Son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri gündeme gelmesiyle birlikte sosyal medyada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı da merak edilmeye devam ediyor. Emin Çapa, Özgür Demirtaş gibi isimler de gündeme geldi. İşte o detaylar...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin göstereceği adaylar arasında Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu olması durumda iki isim içinde gerekli çalışmaları yapacaklarını ve destekleyeceklerini açıkladı. Başbakan adayı olduğunu söyleyen Meral Akşener, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim çıkarırsa çıkarsın destekleyeceklerini de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı adayı için iş dünyasından tanınmış bir ismin CHP lideri Kılıçdaroğlu ile daha sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştüğü iddialarına Kılıçdaroğlu'dan yanıt geldi.

Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, "Öyle bir şey yok" diyerek iddiaları yalanladı.

İş dünyasından, eski politikacılardan, bürokratlardan ve başka kesimlerden bir çok kişinin cumhurbaşkanı adaylığı için kendisine geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu taleple gelen herkese yanıtının "Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz" olduğunu belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler