Milli atlet Yasmani'nin mutlu günü

01.10.2017 - 21:05 | Son Güncellenme: 01.10.2017 - 21:05

Milli atlet Yasmani Copello Escobar, Elif Koç ile nişanlandı.

Ankara'da Country İncek'te düzenlenen nişan törenine, çiftin ailelerinin yanı sıra sporcular, antrenörler ve Türkiye Atletizm Federasyonundan yetkililer katıldı.

Küba asıllı Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi milli atlet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma sezonunu tamamladığını belirterek, "Çok mutlu ve heyecanlıyım. Sezon benim için nişan töreniyle son bulacak. Şu an yeni bir hayata başlıyoruz. Türkiye, bana verebileceği en iyi hediyeyi veriyor. Müstakbel eşimle nişanlanıyorum." diye konuştu.

Türk örf ve adetleriye Küba'dakilerin çok farklılık gösterdiğini dile getiren milli atlet, "Burada kız almak gerçekten uzun bir süreç. Yapmanız gerekenler kız istemekle başlıyor, devam ediyor. Küba'da ise tanışıp evleniyorsunuz. Annemle ağabeyim her gördükleri adeti beğendiler." ifadelerini kullandı.

Londra'daki 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engellide gümüş madalya kazanan Yasmani, sezonun kendisi için iyi geçtiğini ve önünde yeni bir sezon olduğunu vurgulayarak, "Avrupa şampiyonluğumu yenilemek istiyorum. Ardından işimizi yapmaya devam edeceğiz. 2020'ye kadar yolumuz var." değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'da İspanyol Dili ve Edebiyatı eğitimini tamamlayan Elif Koç ise eski voleybolcu olduğunu ve sporun içinden geldiğini söyledi. ENKA Spor'da Yasmani'nin tercümanlığını ve yardımcı antrenörlüğünü yaptığını aktaran Koç, düğünü gelecek yıl Eylül ayında yapmayı planladıklarını söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler