Milli cimnastikçiler Tokyo'ya odaklandı

05.08.2018 - 15:10 | Son Güncellenme: 05.08.2018 - 15:10

Türkiye'ye son yıllarda elde ettikleri zaferlerle cimnastik tarihindeki ilkleri yaşatan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı sporcuları, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalyalar alarak bir ilki daha başarmak istiyor.

İlk kez takım olarak katıldıkları, İspanya'nın Tarragona kentinde gerçekleşen 2018 Akdeniz Oyunları'nda toplamda 8 madalya kazanarak tarihi bir başarı gösteren Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı hedef büyüttü.

Ulaştıkları zaferlerle, Türkiye'nin yükselen yıldızları olarak görülen milli sporcular, bir ilki daha başarmak için 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na takım halinde gitmek için çaba gösteriyor.

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası, Avrupa Oyunları ve Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda dereceler elde edip, takımlar sıralamasına üste çıkmayı isteyen milliler, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na takım olarak katılmayı hedefliyor.

"Tüm sporcuların kenetlendiği tek yer Tokyo"

Cimnastik Erkek Milli Takımı'nın kaptanı Ümit Şamiloğlu, AA muhabirine, Akdeniz Oyunları'nda takım olarak Türk cimnastik tarihinde ilk kez madalya aldıklarını anımsatarak, takım olarak önlerine büyükle hedefler koyduklarını, bunları başarmak adına da çok çalıştıklarını söyledi.

Olimpiyat öncesindeki organizasyonlarla diğer ülkelere Türk cimnastikçilerin gücünü göstermek istediklerini anlatan Şamiloğlu, "Olimpiyatlara gidecek ülkeler arasında yer almayı çok istiyoruz. Bireysel olarak elbette madalyalar kazanmak için ter dökeceğiz ama bizler takım olarak öne çıkmak istiyoruz. Olimpiyatlara öyle bir kenetlendik ki bütün hazırlığımızı oraya yapıyoruz. Avrupa'da takım olarak elde edeceğimiz bir başarı Tokyo'nun ilk adımı olacak. Tüm sporcuların kenetlendiği tek yer Tokyo." diye konuştu.

"Takım olarak olimpiyatlara gitmek istiyoruz"

Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil eden Ferhat Arıcan da olimpiyatlara bu defa Türkiye'ye madalya alarak dönmek istediğini dile getirdi.

Tarihte daha önce takım olarak hiç olimpiyatlara gidemediklerini hatırlatan Arıcan, şunları kaydetti:

"Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Takım olarak çok kuvvetliyiz, iyi bir ekip olduk. Takım ruhunu sağladığımıza inanıyorum. Bu ruhu devam ettirip, takım olarak olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Arkadaşlarımla aramızda öyle bir heyecan var ki, cimnastikte daha olimpiyat lafı geçmezken bir anda hızlı bir gelişim gösterdik. 'Olimpiyat' sözü bile şu anda tüylerimizi diken diken ediyor. Biz gidebileceğimize çok inandık, her gün aklımızda Tokyo var. Bu da bizim motivasyonumuzu artırıyor."

"Gözlerimizi Tokyo'ya çevirdik"

İbrahim Çolak da olimpiyat hayallerini gerçekleştirmek adına takım olarak büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Sporcular arasında 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı beklemenin heyecanlı olduğunu anlatan Çolak, "Olimpiyat gidecek takımlar arasında yer almayı çok istiyoruz. İlk olmak güzel bir duygu. Bizler de bunu başararak tarihe geçmek istiyoruz. Cimnastik tarihine adımızı yazdırmak için gözlerimizi Tokyo'ya çevirdik. Takım olarak gidip, madalyaları toplama hedefindeyiz." dedi.

Ahmet Önder ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın Türk cimnastik tarihi açısından önem gösterdiğine işaret ederek, "Olimpiyat oyunlarına takım olarak katılma hakkını kazanarak, tarihte bir ilki başarmak istiyoruz. Bu yolda adımlarımızı sağlam atıyoruz. . Hepimiz Tokya'da ülkemizi temsil etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler