Milli haltercilerin hedefi olimpiyatlar

24.06.2015 - 11:45 | Son Güncellenme: 24.06.2015 - 11:45

Halter Milli Takım sporcularından Resul Elvan ve Semih Yağcı, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp, Rio'da ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmeyi hedefliyor.

Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği bulunan milli halterci Semih Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda beklediği sonucu alamadığını söyledi.

Semih Yağcı, şampiyonada 197 kilo kaldıran yarışmacının Avrupa üçüncüsü olduğunu ancak kendisinin 196 kiloyu kaldırmayı başaramadığını hatırlatarak "Aslında antrenmanlarda bu kiloları kaldırmıştım. A Grubu'nda olsaydık madalyayı görebilirdik. Tek olumsuzluk B Grubu'nda yarışmam oldu. Ancak gene de Avrupa Şampiyonası'nda koparma, silkme ve toplamda 8'inci oldum" diye konuştu.

Kasım ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'nın olimpiyat kotası almak için çok önemli olduğuna değinen milli halterci, "Takım halinde ilk 18'e girmemiz gerekiyor. Dünya Şampiyonası'nda ilk 18'e girerek olimpiyat kotası almak için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları'nda kürsüye çıkmak" ifadesini kullandı.

Elvan: "Avrupa Şampiyonası'ndaki eksikliğimizi telafi edeceğiz"
Resul Elvan da Avrupa Şampiyonası'nın kendisi açısından iyi geçmediğini, yarışmada hakkını iyi kullanamadığını dile getirdi.

Antrenmanlarda yaptığı dereceyi şampiyonada gösteremediğini anlatan Elvan, şunları kaydetti:
"Öncelikli hedefim Amerika'da yapılacak Dünya Halter Şampiyonası'nda madalya almak. Olimpiyat kotaları var, onun için yarışacağız. Ne kadar çok sporcumuz olimpiyatlara girerse başarımız o kadar artacak.  Onun için kamplarda daha sıkı bir şekilde çalışacağız, şampiyonaya daha iyi motive olacağız. Avrupa Şampiyonası'ndaki eksikliğimizi Dünya Şampiyonası'nda telafi edip, inşallah olimpiyatlara takım halinde katılacağız. Olimpiyatlarda da elimizden gelenin en iyisini yapıp ülkemizi gururla temsil edeceğiz." 

Senin için hazırladığımız haberler