Milli kızakçıların hedefi dünya zirvesi

17.12.2017 - 11:33 | Son Güncellenme: 17.12.2017 - 11:33

İtalya'da gelecek ay düzenlenecek Dünya Kızak Şampiyonası'nın ilk ayağına katılacak Türkiye Naturel Kızak Milli Takımı, 2 bin 300 rakımlı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kampa girdi.

Kristal karı ve sarıçam ormanları ile öne çıkan 2 bin 300 rakımla Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kampa giren Türkiye Naturel Kızak Milli Takımı, kayak merkezindeki Türkiye'nin ilk ve tek doğal kızak pistinde antrenman yapıyor.

İtalya'da gelecek ay gençler ve büyükler kategorisinde düzenlenecek şampiyonanın ilk ayağına katılacak milliler, 3 antrenör, 20 sporcudan oluşan kafile ile sabah ve akşam saatlerinde günde 3 antrenman yaparak kondisyon depoluyor.

Milli takım antrenörü Tuğrul Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'da 2 Ocak 2018'de yapılacak Dünya Kızak Şampiyonası'nın ilk ayağına katılacaklarını, bu doğrultuda Sarıkamış'ta 9 günlük kamp yaptıklarını söyledi.

Antrenman yaptıkları pistin özellikleri bakımından Türkiye'de ilk ve tek olduğunu belirten Aksu, "Uluslararası standartlarda, teknik açıdan dünyanın en iyi pistlerinden biri. Yani şu an uluslararası bir organizasyon için her şey müsait. Pistimizi buzlandırdık, günde üç antrenman yapıyoruz." dedi.

Aksu, Sarıkamış'ta depoladıkları enerji ile Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını vurgulayarak, "Hem büyüklerin hem de gençlerin ilk yarışları İtalya'da olacak. Önümüzdeki ayın 2'sinde başlayacak. Ondan sonra da büyükler milli takımımız Avusturya, Rusya sonra tekrar Avusturya'daki yarışların ardından ülkemize dönecekler. Yeni bir branş olmamıza rağmen dünya genel klasmanında beşinci olarak sezonu kapattık. Şu an dünya üçüncülüğü veya dördüncülüğünü hedefliyoruz." diye konuştu.

"Sarıkamış'taki pist, naturel kızak için bulunmaz bir yer"

Sarıkamış'ın kar kalitesi ve ormanları bakımından doğal pistte yapılan naturel kızak için bulunmaz bir yer olduğunu ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

"Pistin doğal yani ormanlık yerde olması şart, çünkü yapılan buzun erimemesi için az güneş alması lazım. Şu an Sarıkamış'taki pist, 2 bin 300 rakımda ve bulunmaz bir yer. Dünyadaki diğer bütün pistler de aynı bu şekilde doğaldır. Biz geçen yıl da buraya gelmiştik, ufak tefek aksaklıkların haricinde şu ana kadar her şey yolunda gidiyor. Uluslararası Kızak Federasyonu ile sürekli irtibat halinde olduğumuz için onlar da 'Sarıkamış'ta ne zaman uluslararası yarış yapacağız' diye soruyor. Yani buradaki eksiklikler giderildiği takdirde yazın uluslararası federasyonun kongreleri oluyor, bu kongreler de böyle bir talepte bulunduğumuzu arz edeceğiz. Önümüzde yıl inşallah Sarıkamış'a uluslararası bir yarış alınabilir."

Milli kızakçıların hedefi büyük

Milli sporcu İsa Güzeloğlu da beş yıldır kızak sporuyla uğraştığını dile getirerek, "Naturel kızak sporunu çok seviyorum. Güzel bir ortamda antrenman yapıyoruz. İtalya'daki Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Allah izin verirse gelecek ay oradayız ve iyi derece yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu Kübranur Kılıç ise İtalya'daki şampiyonada dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini aktardı.

Senin için hazırladığımız haberler