Milli oyuncular gençlerle buluştu!

19.05.2017 - 17:07 | Son Güncellenme: 19.05.2017 - 17:07

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, yüzmede 200 metre serbest Türkiye birincisi Beliz Şen ve ay-yıldızlı eskrimci Batuhan Menküer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gençlerle bir araya geldi. 

Acıbadem Akasya Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye katılan milli sporcular, deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Son olarak 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Ferhat Arıcan, olimpiyat oyunlarına giden ilk Türk cimnastikçisi olduğunu belirterek, "Dünya cimnastik literatürüne Arıcan hareketi ismiyle geçen 3 hareketim var. Bu sayede soyadım ölümsüzleşti, benim için çok gurur verici bir durum." diye konuştu. 

Yüzücü Beliz Şen ise küçük yaşlarda boğulma tehlikesi atlatmasına rağmen yüzme tutkusundan vazgeçmediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Küçük yaşta ciddi bir tehlike atlattım. Kalp masajıyla hayata döndüm. Havuzda yaşadığım bu durum beni çok hırslandırdı ve ailemin de desteğiyle yüzmeye başladım. Daha sonra şampiyonluklar kazanmaya başladım. Yaşadığım sakatlıklardan sonra yüzmeyi bırakma noktasına gelsem de kısa sürede çalışarak yeni başarılar elde ettim."  

Milli eskrimci Batuhan Menküer, eğitim hayatıyla spor yaşamını bir arada götürmenin zor olduğunu fakat bunun kendisi için bir engel teşkil etmediğini vurgulayarak, "İnsan bir şeyi hayal ettiği takdirde önüne çıkan bütün engelleri aşabilir. Birçok sporcu, eğitim hayatından dolayı spora devam edemiyor. Sistemin oturtulması durumunda daha başarılı sporcuların ve derecelerin geleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler