Özel Vefakent Hatayaspor BB Hentbol'dan Cemal Kütahyalı Göçük Altında

Akın Ungan
06.02.2023 - 12:20 | Son Güncellenme: 06.02.2023 - 18:34

Hentbol Erkekler Süper Lig'de mücadele eden Özel Vefakent Hatayaspor BB'den Cemal Kütahyalı, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından göçük altında kaldı.

Özel Vefakent Hatayaspor BB Hentbol'dan Cemal Kütahyalı Göçük Altında

AJANSSPOR HABER

Merkezi Kahramanmaraş olan 7.4 şiddetindeki deprem, çevredeki 10 ilden hissedildi. Binalar yıkılırken, birçok vatandaş göçük altında kaldı.

Özel Vefakent Hatayaspor BB takımından göçük altında olanlar var

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Hentbol Erkekler Süper Lig'de mücadele eden Özel Vefakent Hatayaspor BB kadrodundan göçük altında kalanlar olduğu öğrenildi. Cemal Kütahyalı hariç tüm oyuncuların enkaz altından çıkarıldığı belirtilirken, Hatayspor Antrenörü Savaş Yüksek'in de göçük altında olduğu kaydedildi.

Cemal Kütahyalı, eşi ve bir çocuğu göçük altında

Milli takımın kalesini de koruyan Mehmet Emre'nin göçükten sağ çıkartıldığı, Milli Takım'ın 32 yaşındaki sağ oyun kurucusu Cemal Kütahyalı'nın ise eşi ve bir çocuğu ile halen göçük altında olduğu öğrenildi.

Cemal Kütahyalı'nın göçük altında kaldığı adres: İnönü Bulvarı, Ekinci Mah. No: 62 Rönesans Residence A2 Blok, 9. Kat - Hatay

İlgini Çekebilir
İskenderunspor'dan acil yardım çağrısı!
Habere Git

Gümüşok: "Cemal göçük altında, insanlar çıkarılmaya başlandı"

Oyunculardan Enes Gümüşok, Twitter üzerinden bir mesaj yayınladı. Yaptığı paylaşımda "Lütfen aramayın iyiyiz. Cemal göçük altında, insanlar çıkarılmaya başlandı. Dua edin çok" ifadelerini kullandı.

Federasyondan açıklama

Öte yandan Türkiye Hentbol Federasyonu açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Hatay ilinde bulunan ve deprem sonrasında enkaz altında kaldığı bilgileri tarafımıza ulaşan milli oyuncumuz Cemal Kütahyalı ve Hatayspor Antrenörü Savaş Yüksek'e ulaşılması için federasyonumuz, sabahın erken saatlerinden itibaren bölgedeki tüm yardım kuruluşlarıyla irtibat halinde olup, çalışmalarını sürdürmektedir" denildi.

THF'den sporcu, antrenör, hakem ve yöneticilerin sağlık durumu hakkında bilgilendirme

THF, enkaz altından çıkarılan sporcu, antrenör, hakem ve yöneticilerin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Açıklamada, "Hakemlerimiz Diyar Kaya ve Mehmet Solgun, enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Nurdağı Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü yöneticisi Hasan Özdemir ve bir çocuğu enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Bölgedeki diğer sporcu, antrenör ve yöneticilerimizle ilgili net bilgi geldikçe camiamızla paylaşacağız" denildi.

"Savaş Yüksek ve ailesi enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir"

THF, göçük altında kalan antrenör Savaş Yüksek ve ailesi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediye Spor Başantrenörü Savaş Yüksek ve ailesi enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Hentbol federasyonundan kötü haber geldi

Türkiye Hentbol Federasyonu, Hasan Kılıç'ın ağabeyinin, eşi ve çocuğunun depremde hayatını kaybettiğini açıkladı.

THF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şu an ili A Klasman hakemlerimizden Hasan Kılıç'ın ağabeyinin, eşi ve çocuğunun depremde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 

Türk Hentbol camiası olarak Kılıç ailesinin acısını paylaşıyor; vefat edenlere Allah’tan rahmet, bütün yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler