Milli sporcu Birgül Erken'den boğazda tüpsüz dalış rekoru

Feride Kara
25.12.2021 - 16:13 | Son Güncellenme: 25.12.2021 - 16:22

İstanbul Boğaz'ında 50 metreye tek nefeste tüpsüz serbest dalış yapan Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Milli sporcu Birgül Erken rekor kırdı

Milli sporcu Birgül Erken'den boğazda tüpsüz dalış rekoru

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Milli sporcu Birgül Erken, boğazın akıntısına karşı kendi rekorunu 50 metreye tek nefeste tüpsüz serbest dalış yaparak kırdı. 

Zaman kapsülünü boğaza bıraktı

İstanbul Boğazı’nda, Vacrol ev sahipliğinde serbest dalış rekor denemesi gerçekleştiren 50 yaşındaki milli sporcu Birgül Erken içerisinde yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin yazdığı geleceğe mesajların yer aldığı Vacrol Zaman Kapsülü’nü de İstanbul Boğazı’na bırakarak bir ilke imza attı.

Boğazda bir ilk gerçekleşti

Birgül Erken en derin performansının 81 metre olduğunu ve yaklaşık 4 dakika sürdüğünü söyledi. Erken “Şu anda o kadar uzun tutmayacağız, zorlu bir su. Bu da bir mücadele, kendime karşı rekor kıracağım. Boğaz’da bir ilki gerçekleştiriyoruz aynı zamanda ayrıca belki de Boğaz’daki ilk derin dalış olacak. Herkesin kalbinde bir aslan yatıyor yeni rekorlar var. Bir buz altı Guinness dünya rekoru var, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapacağız. Bunun dışında da 100 metre hedefim. İlk 100 metreye dalan kadın serbest dalışçı olarak bu yıl benim yılım olacak” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler