Milli sporcular final maçına çıkacak

11.08.2017 - 23:09 | Son Güncellenme: 11.08.2017 - 23:09

İtalya'da düzenlenen Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'na katılan Kadın Milli Boks Takımı sporcularından 4'ü finalde mücadele edecek.

Ay-yıldızlı takımın sorumlu antrenörü Cahit Süme, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, İtalya'nın Cascia kentinde devam eden şampiyonaya 6 sporcunun katıldığını ifade etti.

Şampiyonanın oldukça iyi geçtiğini söyleyen Süme, "Şampiyona öncesinde oldukça iyi hazırlanarak buraya geldik. Motivasyonumuz burada üst seviyeye yükseldi. Elde ettiğimiz başarılar sporcularımızın kendine olan güvenini artırdı." dedi.

Çok güzel maçlar yaptıklarını vurgulayan Süme, "52 kiloda Busenaz Çakıroğlu, 75 kiloda Busenaz Sürmeneli, 81 kiloda Elif Güneri ve +81 kiloda Şennur Demir finale kaldı." diye konuştu.

Final maçlarının yarın yapılacağını dile getiren Süme, "Yarın bizim için çok önemli maçlar oynanacak. En iyi sonuçları alıp, ülkemize altın madalyalar kazandırmak istiyoruz. Busenaz Sürmeneli final maçını olimpiyat ikincisi Holandalı boksör Fontijin Nouchka ile yapacak. Busenaz, rakibini yenip bir numara olmak istiyor." ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler