Milliler yurda döndü..

19.05.2015 - 18:57 | Son Güncellenme: 19.05.2015 - 18:57

Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya alan Tekvando Milli Takımı, Türkiye'ye döndü.

Ekaterinburg'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla yaklaşık 6 saatlik bir rötarla Atatürk Havalimanı'na gelen kafileyi, Türkiye Tekvando Federasyonu yetkililerinin yanı sıra sporcuların aileleri ile alt yaş kategorilerindeki tekvandocular ve antrenörleri çiçeklerle karşıladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli sporcuların şampiyonada tarihi başarılardan birisini kazandığını söyledi.

Gösterdikleri performanstan dolayı ay-yıldızlı sporcuları tebrik eden Şahin, "Gururlandık, onları tebrik ediyorum. Tekvandonun tarihi başarılarından birisidir. Dünya Şampiyonası'nda böyle bir performansın sergilenmesi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi bizi çok fazla umutlandırdı. Sporcularımızın hepsi birer olimpiyat adayıdır" diye konuştu. 

Metin Şahin, milli sporcuların başarılarını sürdürmeye devam edeceklerine inandığını da kaydederek, "Yolumuz açık, milletimiz bizi seyretmeye devam etsin" ifadesini kullandı.

Servet Tazegül: "Asıl hedefim, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları"
Erkekler 68 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Servet Tazegül ise organizasyonda zorlu maçlar yaptığını belirterek, "Final maçında ev sahibi ülkenin sporcusuyla karşılaştım. Kendisini destekleyen 10 bin kişi vardı, ancak onlar beni de motive etti. Güzel bir maç çıkardık" şeklinde konuştu.

2011'deki şampiyonanın ardından bu organizasyonda da "En teknik sporcu" seçildiğini hatırlatan ay-yıldızlı sporcu, "Asıl hedefim, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak. Dünya Şampiyonası, benim için bir basamaktı. Çalışmalarımı sürdürüp, inşallah hedefime ulaşacağım" diye konuştu.   

Nur Tatar: "Finalde şanssız bir şekilde kaybettim"
Kadınlar 67 kiloda gümüş madalya kazanan milli sporcu Nur Tatar ise final maçında şanssız bir yenilgi aldığını söyledi.

Elde ettiği başarıdan dolayı son derece mutlu olduğunu anlatan milli sporcu, "Hafif bir sakatlığım vardı. İyi çalıştık, iyi bir başarı aldık. Final maçında, son saniyelerde şanssız bir şekilde kaybettim. Kazandığımız madalyaları Türkiye'ye armağan ediyoruz" şeklinde konuştu.

Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini dile getirerek, "Orada altın madalyaya uzanacağım" ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler