Mobbing, transfer ve Kenan Karaman!

02.06.2021 - 11:15 | Son Güncellenme: 02.06.2021 - 13:52

Milli futbolcu Kenan Karaman için Fortuna Düsseldorf dönemi kapandı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yle anılan oyuncu hangi takıma transfer olacak? İşte Karaman'ın yaşadığı süreç ve detaylar...

Mobbing, transfer ve Kenan Karaman!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR 

Almanya’da futbol kariyerine Fortuna Düsseldorf’ta devam eden milli futbolcu Kenan Karaman’ın adı son günlerde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile transferde sıkça anılıyor. Peki, Kenan Karaman kariyeriyle ilgili kararını verdi mi, Düsseldorf’ta onu ayrılığa neler götürdü? Detaylar haberimizde…

Kaan Ayhan sürecini iyi yönetemediler

Kaan Ayhan ve Kenan Karaman, Fortuna Düsseldorf’un gözbebeği durumundaydı. Kaan Ayhan’ın takımdan ayrılma kararı alması ve Sassuolo’ya transfer sürecinde futbolcu ciddi şekilde yıpratıldı. Düsseldorf’un Kaan Ayhan’dan 2.75 milyon Euro gelir elde etmesi de ciddi bir eleştiri konusu oldu. Hatta İtalyan basınına göre; Kaan Ayhan, Roma ile de görüştü ve Düsseldorf’un yaklaşımı, İtalyan ekibinin de bazı hataları sebebiyle bu transfere set çekilmiş oldu.

Kenan Karaman’a da transfer kolaylığı sağlamadılar

Benzer bir durumun yine takım arkadaşı gibi ayrılık kararı alan Kenan Karaman için de yaşanmamasını isteyen Düsseldorf yönetimi, futbolcu için tekliflere açık olduğunu yöneticileri aracılığıyla doğruladı. Kenan Karaman, takımdan ayrılma isteğini Düsseldorf yetkililerine net şekilde anlattı. Bunda Düsseldorf’un küme düşmesi de önemli bir etkendi. 

Başakşehir’den gelen transfer teklifi reddedildi

Galatasaray ve Fenerbahçe ile adı anılsa da Düsseldorf kulübüne İstanbul’dan net teklifi Başakşehir götürdü. Söz konusu teklif sadece 1.25 milyon Euro olunca Düsseldorf, Başakşehir’in bu teklifini reddetti ve teklif ‘komik’ bir teklif olarak değerlendirildi. Kenan Karaman takımda kaldı.

Kafasında Düsseldorf’u bitirdi

Kenan Karaman Türkiye’ye transfer olmaya her ne kadar sıcak olsa da Düsseldorf’un daha fazla kazanç elde etme isteği futbolcu cephesinden hoş karşılanmadı. Kenan Karaman, Düsseldorf’un gelecek adına kendisine somut vaatler verememesi sebebiyle de Alman ekibini tamamen kafasından sildi. 

Rösler krizde devrede

Alman basını futbolcunun, antrenmanlarda isteksiz olduğunu yazdı. Bu dönemde Düsseldorf’un teknik direktörü Uwe Rösler, Kenan Karaman ile özel bir görüşme yaptı. Futbolcunun geleceğiyle ilgili fikrini sordu. Kenan Karaman, “Düsseldorf ile yollarımız ayrılacak” yanıtını verdi. Rösler, futbolcunun sözleşmesinin sonuna kadar profesyonel şekilde çalışmasını, bunun kendisi adına da faydalı olacağını söyledi. Kenan Karaman, düşük olan motivasyonunu iyileştirdi ve sonraki haftalarda takıma katkı verir hale geldi. 

Düsseldorf’ta yaşayan Türkler…

O günlerde Fortuna Düsseldorf’u destekleyen bazı Türk taraftarlar, Kenan Karaman’a mobbing uygulandığı yönünde sosyal medyadan paylaşımlar yapmıştı. Bu paylaşımların konuşulmasının ardından Düsseldorf yetkilileri gerginliğin tırmanmaması adına negatif yönde açıklamalar yapmaktan kaçındı. Bunun en somut örneği ise Uwe Klein oldu.

Uwe Klein ne demişti? 

Düsseldorf’un yetkililerinden Uwe Klein, Kenan’a mobbing uygulandığı ve futbolcunun önünü tıkadıkları eleştirilerinin hatırlatılması üzerine kendisiyle yapılan bir röportajda, “Teklifler aldık ama menfaatlerimizi düşünerek reddettik. Hiç kimseye bir zorluk çıkarma niyetinde değiliz” diye konuştu. 

Final aşaması 

Kenan Karaman’ın sözleşmesi 30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla son bulacak. Milli futbolcuyla Düsseldorf’un son yaptığı görüşme de negatif sonuçlandı. 27 yaşındaki hücum oyuncusu ve temsilcileri şu anda net teklifleri bekliyor. Galatasaray’ın 2 numarası Abdurrahim Albayrak, Kenan Karaman’ı istediklerinin daha önce sinyallerini vermişti. Şu anda Kenan Karaman için Galatasaray, belirsizliklerin de olması sebebiyle soru işareti. Konuşulan bazı şeyler olsa da Beşiktaş’ın yazılı (!) bir teklifi henüz yok.

Kenan Karaman ne düşünüyor? 

Golcü futbolcu, somut bir teklif gelmeden kendi menajeriyle dahi transfer konuşmak istemiyor. Kenan Karaman şu anda geleceğiyle ilgili net bir karara da varmış değil. Futbolcu, EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı olmak ve sonrasında da transfer olacağı yeni takımına adapte olmayı amaçlıyor. 

Golcü oyuncunun performansı 

Kenan Karaman, Hoffenheim ve Hannover 96 formaları giydikten sonra 2018-19 sezonunda Düsseldorf’a katılmıştı. İlk sezonunda 22 maçta 3 gol 2 asistlik performans sergileyen futbolcu, 2019-20 sezonunda ise 21 maçta 6 gol kaydetti ve 1 asist yaptı. Geride bıraktığımız sezonda ise Kenan Karaman, 30 maçta 7 gol ve 2 asistle sezonu bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler