Vincenzo Montella'dan Semih Kılıçsoy, Cengiz Ünder, İrfan Can açıklaması

24.03.2024 - 20:30 | Son Güncellenme: 24.03.2024 - 23:11

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı turnuva öncesi hedefleri hakkında konuştu.

Vincenzo Montella'dan Semih Kılıçsoy, Cengiz Ünder, İrfan Can açıklaması

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, TRT Spor'da yayınlanan Aktüel Futbol programına açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı, Ay-yıldızlıların turnuva öncesi hedefleri ve EURO 2024 kadrosunun şekillenme durumu hakkında da konuştu. İşte detaylar...

"Çok mutlu ve heyecanlıyız"

Sıkı bir maratonda olduklarını ifade eden Montella, "Ben çok iyi hatırlarım. Çocuktum ama yarı finalde kaybettiğimizde çok üzülmüştüm (İtalya Milli Takımı). Hazırlık sürecindeyiz ama çok mutlu ve heyecanlıyız. Bütün futbolcular ve hocalar şampiyonaya katılmak ister. Hazırlıklarımız devam ediyor." dedi.

"Herkesle rekabet edebileceğimizi düşünüyorum"

Rekabet seviyelerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Montella, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu iş için yaşıyorum. Bu işi yaptığım için çok mutluyum. Belki eskisi gibi günü birlik çalışmalar olmuyor ama her gün farklı ligleri takip edebiliyoruz, futbolcuların gelişimini takip edebiliyoruz. Bu hayaller için yaşıyoruz. Çok iyi gittiğimizi söyleyebilirim. Rekabet seviyemiz çok yüksek. Son hazırlık maçında da çok iyi performans gösterdik. Rakip son 5-6 yıldır birlikte oynayan bir takım. Herkesle rekabet edebileceğimizi düşünüyorum ve sadece 5 maçtır burada olduğumuzu da söylemek istiyorum."

İlgini Çekebilir
Vincenzo Montella: "Ajax, Ahmetcan Kaplan içi bize teşekkür etti"
Habere Git

"Bu beni gururlandırıyor"

Her seferinde kararlı bir grup gördüklerini dile getiren Montella, "Analizleri yaparken hocanın görevi duygularına kapılmadan analizleri en iyi şekilde yapabilmek. Ben bir hoca olarak bir konuda gurur duyuyorum. Her seferinde kararlı bir grup görüyorum ve bu beni gururlandırıyor." dedi.

"Sahaya nasıl yayıldığımız önemli"

Takımdaki eksikleri de dile getiren Montella, "Topa sahipken daha hızlı oynayabiliriz. Bunu geliştirebiliriz. Sahaya nasıl yayıldığımız önemli. Final aksiyonları çok daha net bir şekilde yapabiliriz. Çok beğeniyorum yaptıklarımızı ama daha iyisini yapabiliriz. Yapabileceğimize de inanıyorum. Mesafeleri daraltabilir ve o çıkışları da daha yapabiliriz." dedi.

"Orta sahada gol atabilir forvet de atabilir"

4-6-0'ı taktiği hakkında gelen soruyu da cevaplayan Montella, şu ifadeleri kullandı:

"Bir takımı değerlendireceğiniz zaman rakiplerin performanslarına göre değerlendirmek gerekiyor. Macaristan bizden öncesinde fazla pozisyona giren takımdı. Biz onlara fazla pozisyon vermedik. İlk 4 maçımızda 9 gol attığımızda 8'ini farklı futbolcularla atabiliyorsak veya o dönemde bazı futbolcular en iyi kondisyonda olmamasına rğamen bu performansı gösterebiliyorsa o dengeyi bulabilmemi lazım. Forvet değil de ne kadar çok gol atabilen bir takım olursa daha iyi olur. Orta sahada gol atabilir forvet de atabilir."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli yıldızdan ayrılık sinyali! Transferi işaret etti
Habere Git

"Sadece 23 futbolcu seçebileceğiz"

Barış Alper ve Ferdi'nin farklı mevkilerde oynaması hakkında ise Montella, "Finallere katıldığımızda sadece 23 futbolcu seçebileceğiz, 2-3 tane farklı pozisyonlarda oynayabilen oyuncular çok faydalı olacaktır." dedi.

"Arda, daha fazla oynayarak bizimle birlikte olabilir"

Arda Güler hakkında ise Montella, "Ben Real Madrid'de daha fazla oynamasını tercih ederim Arda Güler'in. Antrenmanlarla maçlar seviye olarak farklı olduğu için süre alması ve oynaması hem bizim için hem kendisi için hem de onlar için daha iyi olur. Futbolda çok basit detayları baz alarak değerlendirme yaparsınız. Hiçbir antrenman maçı simülasyon edemez. Maçta 70 bin kişiler oluyor, duygular, fiziksel ve zihinsel gelişimleri antrenmanda geliştirebilirsiniz. Daha fazla oynayarak bizimle birlikte olabilir." dedi.

"Takımı arkadan yönetebilen bir futbolcu"

Hakan Çalhanoğlu hakkında ise Montella, "Bence Hakan'ın ne kadar olgun bir futbolcu olduğunun bilincinde olmamız lazım. Topu kapabiliyor, takımı arkadan yönetebilen bir futbolcu. Ne kadar muazam bir futbolcudan bahsettiğimizin herkesin farkında olması gerekiyor." dedi.

İlgini Çekebilir
Kupa Voley'de şampiyon Fenerbahçe!
Habere Git

"Birinci kaleci için net bir karar vermemiz gerekiyor"

Üç kalecinin performansları hakkında da konuşan Montella, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim maçlarımızı değerlendirdiğimizde 3 kalecimizi de oynattık. Üçü de oynamaya hazır kaleciler. Çok iyi performanslar gösterdi. Altay, Galler maçında sonradan girerek zorluk derecesi yüksek maçta iyi oynadı. Almanya maçında da iyi performans gösterdi. Finallere geldiğimizde birinci kaleci için net bir karar vermemiz gerekiyor."

"Benim gözümde sadece kırmızı beyaz var"

"Sürpriz isimler bu kadroya gelebilir ve ayrılıklar olabilir mi?" sorusunu da cevaplayan Montella, "Şimdiden biliyorum ki son kararları aldığımda illaki üzülen taraflar olacaktır. Herkesin gönlü rahat olsun. Ben hiçbir zaman politik karar almadım. Ben hayatımda hiçbir zaman politik veya forma rengine göre karar almadım. Oyun planıma hangi isimler daha uygun olacak, ona göre futbolcuları seçerim. Eğer biz iç huzuru sağlayamazsak ülkemizde bu konularda, başarı elde etmek daha zor olur. Herkesin gönlü rahat olsun. Kararlarımı belli sebeplerden yapmam. Takıma, oyuna hangi oyuncu daha uygun ona göre seçerim. Benim gözümde sadece kırmızı beyaz var." dedi.

"Semih'i ben çok seviyorum"

Kadroya alınmayan Semih Kılıçsoy ile bir diyaloğu olup olmadığı sorusuna ise Montella, şu ifadeleri kullandı:

"Semih'i ben çok seviyorum. Çok da beğendiğim bir futbolcu, bunubn için de çağırdım. Uluslararası seviyede çok az deneyime sahip. Biz yöneticiler olarak, hocalar olarak her futbolcunun bir yolculuğu vardı. Onların gelişimlerine refakat etmek zorundayız. Benim amacım şuydu: 18 yaşında A Milli takım kokusunu ona hissettirmek. Benim mesajım şu: Biz buradayız ve senin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Ümit Milli ile de çok fazla oynadığını hatırlamıyorum. İtalya ve diğer maçları vardı. Ve uluslararası deneyimleri olmadığı için o maçlara göndermek istedim ki gelişimini desteklemek istedim. Oradaki iki maçta 90 dakika oynaması çok önemliydi. Bizimle gelseydi belki 5 dakika belki 10 dakika oynayacaktı. Ve biz ona çok fazla değer veriyoruz. Belki iki ay sonra bu seviyelerde hazır olacağını düşünüyorum. Futbol her zaman seviye oyunudur. Süper Lig var, Serie A var.

Bu sene 200 tane maç seyrettim ben canlı. Sonra Konferans Ligi seviyesi, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi seviyesi var. Daha sonra milli takım ve Avrupa Şampiyonası... En üst seviye. Üniversiteye şimdi mi gitse 2 ay sonra mı gitse yoksa 6 ay sonra mı girse hangisi daha iyi olur. Bence bu tarz spekülasyonlar milli takım ve futbolcularının yararına olmuyor. Ben bir tane futbolcuyu değerlendiremiyorum bunu söyleyebilirsiniz. Ajax'ta Ahmetcan Kaplan vardı, kimse hatırlamadı onu. Bir futbolcunun gelişimi için Ajax ve Barcelona en iyi takımlar. Ajax'ın cevabı bize şu oldu: Bize bu cevabı verdiğiniz için teşekkürler, gelecek maçta başarılar. Şu andaki kadromuzda 7 tane futbolcu geçmişte milli takıma çağrılıp ümit milli takıma gönderildi. "

"Tek bayrağımızın rengine bakıyoruz"

Hiç bir ayrım yapmadıklarını ifade eden Montella, "Bu yaz birlikteliğim herkes tarafından sağlanması. Hepimiz tek bayrağın altında mücadele vermemiz gerekiyor. Bunu görmemiz gerekiyor. Futbolcularımızla beraber o birliktelik yaşamak istiyorum. Tek bayrağımızın rengine bakıyoruz." dedi.

"Cengiz Ünder, İrfan Can, Yusuf, Yunus. Hepsinin farklı özellikleri var"

"İrfan Can Kahveci, kanat mı merkez mi?" sorusuna ise Montella, "Kanatta çok fazla seçeneğimiz var. Cengiz Ünder, İrfan Can, Yusuf, Yunus. Hepsinin farklı farklı özellikleri var. İrfan Can topa çok yatkın, topla oynamayı ve takımla oynamayı bilen biri. Çok hıza sahip değil, defans arkasına sarkan stili yok ama bazı mekanizmalar vardır bazı maçlarda, topa daha yatkın topçuları kullanmak lazım. Diğer taraftan derinliğe gitmesi gereken oyunculara ihtiyacımız olur, bazı maçlarda da. İrfan kanatta oynuyorsa arkasında Cenk gibi defansif bir bek olmaz mesela." dedi.
 
 
 
 

 

Senin için hazırladığımız haberler