Mourinho'dan Union Saint-Gilloise maçı değerlendirmesi: "Dalga geçemezsiniz"

26.09.2024 - 22:04 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 22:24

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 2-1 kazanılan Union Saint-Gilloise maçının ardından konuştu. İşte tüm detaylar...

Mourinho'dan Union Saint-Gilloise maçı değerlendirmesi: "Dalga geçemezsiniz"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ne Union SG'yi 2-1 mağlup ederek galibiyetiyle başladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho galibiyeti yorumladı. Portekizli çalıştırıcı skor 2-0'a geldiğinde kendilerini garip durumlara soktuklarını ancak maçı kazanmayı bildiklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho galibiyeti TRT Spor'a değerlendirdi. Portekizli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Futbol size ihanet edebilir"

"Bugün en önemli şey 3 puan almaktı. Yeni formatta kaç puan almanız gerektiği hesabını yapamıyorsunuz. Maça çok iyi başlayamadık. Sonrasında kontrolü ele aldık. İkinci yarıya çok iyi başladık. Pozisyon ürettik, topu kontrol ettik. İkinci yarı oyunu beğendim. Ama 2-0'dan sonra futbolda dalga geçemezsiniz. Futbol size ihanet edebilir. Sonuna kadar konsantrasyonu devam ettirmek gerekiyor. Kendi kendimizi zora soktuk. 2-1'den sonra takım oyunu kontrol edebilecek tecrübeyi ortaya koydu. Edin topu tutmayı becerdi. Son dakikalarda problem yaşamadık ama yaşayabilirdik."

Mourinho'dan Tugay Kerimoğlu sözleri

Saha kenarında yorumculuk yapan Tugay Kerimoğlu hakkında Jose Mourinho: "Kendisi harika bir oyuncuydu. Aşağı yukarı aynı zamanlarda İngiltere'ye gitmiştik. Güzel zamanlardı. Zaman uçup gidiyor. İkimizin de şu anda daha fazla beyaz saçı var. Gönül verdiği renklerden bağımsız olarak bir gün kendisini davet ediyorum." dedi.

"Son dakikalarda kendimizi zora soktuk"

Basın toplantısında da açıklamlarına devam eden Mourinho, "İlk yarı baskılarını kıramadık. Önde yapmış oldukları baskıyı kırmak kolay olmadı. Uzun top oynadığımızda Nesyri zorluk yaşadı. İki kanattan yeteri kadar gelemedik. İlk golden sonra bu durum değişti. İkinci yarıya çok iyi başladık. İyi pozisyonlar ürettik. Görükleri kırmızı kart biraz yazık oldu diyebiliriz. Sonrasında maçın bittiğini düşündük. Ama maç hakem son düdüğü çaldıktan sonra bitiyor. Rahat davrandık ve son dakikalarda kendimizi zora soktuk." dedi.

"Gelişmemiz gerektiğine katılıyorum"

Fenerbahçe'nin performansına da değinen Mourinho, "Şükürler olsun ki sadece 2 maç kaybettik. Lille ve Galatasaray'a karşı kaybettik. Gelişmemiz gerektiğine katılıyorum, bunun için çalışıyoruz." dedi.

"Gittiğim her kulüpte kupalar kazandım"

"Mourinho efektini ne zaman görebiliriz?" sorusunu da cevaplayan Mourinho, "Mourinho etkisi dediğiniz şey aslında kupalar kazanmaktır. Eylül ayında kazanacak kupa yok. Gittiğim her kulüpte kupalar kazandım. Sadece Tottenham'da finalden 2 gün önce ayrıldım. Mourinho efekti kupalar kazanmak ama üzgünüm Eylül ayında bunu yapamayız." dedi.

"Vücut dili konusunda uzman değilim"

Oyuncuların derbi sonrası durumuna da değinen Mourinho, "Futbolun duygusal tarafının farkındayım. Bazı oyuncuların baskının üstesinden daha iyi gelebildiğinin farkındayım. Bazı kültürlerde zorluklar sizi daha da aşağı çekebiliyor. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Oyuncuların bu desteğe ihtiyacı var. Bu maçın 2 tarafı var. İlk tarafı evimizde oynadığımız maçta 3 puan almaktı. 2'inci tarafı ise önemli bir maçı kaybettikten sonra oynadığımız ilk maçı kazanmak. Vücut dili konusunda uzman değilim. Ben bir teknik direktörüm ve futbolun duygusal yönünü çok iyi biliyorum." dedi.

"En Nesyri yeterli katkıyı verdi"

Yeni trransfer En Nesyri hakkında da konuşan Mourinho, "En Nesyri'nin performansı tıpkı takım gibiydi. Harika değildi ama pozistifti. Takım bugün harika değildi ama galibiyet için yeterliydi. En Nesyri yeterli katkıyı verdi. Gol atmasını istiyoruz, kendisi de gol atmak istiyor. Tabii ki o goller gelecek." dedi.

"İstanbul'a tatile gelmedim"

Son olarak eleştirilere cevap veren Mourinho, "Taraftarın düşünce yapısında gazetecilerin etkisinin olduğunu düşünüyorum. Ben çok çalışıyorum. Günde minimum 12 saat çalışıyorum. Zaman zaman tesislerde uyuyorum. İstanbul'a tatile gelmedim. Buraya çalışmaya geldim. İyi bir çalışma ortamımız var. İşler iyi gittiği zaman bu sizi aya çıkarmaz ama 2-3 kötü sonuç geldiği zaman cehenneme de gitmezsiniz. Kariyerimde 26 kupa kazandım. 5,5 Avrupa Kupası kazandım. Buçuk diyorum çünkü benden çalınan o Avrupa Kupası'nı hiçbir zaman unutmayacağım. Taraftarımız şunu bilsin ki ben ve kulüpteki herkes gerçekten çok çalışıyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler