Mourinho, Lugano galibiyetinin sırrını açıkladı

30.07.2024 - 22:00 | Son Güncellenme: 30.07.2024 - 23:33

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında 4-3 mağlup ettiği Lugano'yı ikinci maçta 2-1 yendi ve adını bir üst tura yazdırdı. Maç sonu Jose Mourinho değerlendirmede bulundu.

Mourinho, Lugano galibiyetinin sırrını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanşında Fenerbahçe, İsviçre'nin Lugano takımıyla tur mücadelesi verdi. Kadıköy'de oynanan mücadelede rakibini 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, ilk maçta aldığı 4-3 galibiyetle adını bir üst tura yazdırdı.

Maç sonu Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho değerlendirmede bulundu.

"Hayatta kalmayı başardık"

Maçta sakin kaldıkları için kazandıklarını ifade eden Mourinho, "Bu dönemde her şey önemli. 1. günden itibaren tüm oyuncular bizimle olsaydı mükemmel olurdu. Ama takımın yarısı bizimle değildi. Dzeko, Djiku, Szymanski iyi durumda. Diğer oyuncular mücadele ediyor. Mesela Ferdi, bugün 80 dakika oynadı. Kısa bir idman yapmıştı. Hayatta kalmalıyız demiştim. Rakibimiz aslında iyi bir takım. Bizler sakin kalmayı başardık. 1-1'den sonra her şey bizim elimizdeydi zaten. Hayatta kalmayı başardık." dedi.

"Ben dar ama çekişmeli bir kadro istiyorum"

Geniş bir kadro istemediğini vurgulayan Mourinho, "Ben dar ama çekişmeli bir kadro istiyorum. Kupalar için savaşmak istiyorsak üst seviye takım olması lazım. Bir oyuncunun her maç oynaması imkansız. Şu anda elimde 3 tane üst seviye forvet var. Hepsi tecrübeli, güçlü oyuncular. Elimde olan 9 numaralardan dolayı daha da mutlu olamazdım. Çift forvet oynadığımız da olabilir. Vaktimiz olduğunda tüm çözümleri deneyeceğiz." dedi.

"Şu andan itibaren Lille'i konuşabiliriz"

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak olmalarına da değinen Mourinho, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiçbir şey çalışmadık Lille ile ilgili. Tek odağımız Lugano'ydu. Bugünkü maçın da zor olacağını biliyordum. Şu andan itibaren Lille'i konuşabiliriz. Yarın havuz başında birkaç saat vakit geçirdikten sonra harika ekibimle beraber Lille'i konuşmaya başlayacağız"

"Bu tarz tepkileri biz takım olarak alıyoruz"

Taraftarlara ayrı bir parantez açan Mourinho, "Bu zamanlarda taraftarın çok ateşli olmasını beklemezsiniz ama bizi desteklemeye devam ettiler. Sadece 1 negatif durum vardı. Bazı spesifik oyunculara tepkiler oldu. Bu tarz tepkileri biz takım olarak alıyoruz. Çünkü biz yaklaşık 6 haftadır birlikte çalışıyoruz." dedi.

"Maç 1-1 bitmiş olsaydı da mutlu olurdum"

Önemli olan şeyin tur atlamak olduğunu vurgulayan Mourinho, "Ben her maçı kazanmak istemiyorum. Ben tur atlamak istiyorum. Maç 1-1 bitmiş olsaydı da mutlu olurdum. Bugün maçı kazandık. Benim sayemde değil, oyuncular ve taraftar sayesinde." dedi.

Fred açıklaması

Yeni transferler ve maçta sakatlanan Fred hakkında da konuşan Mourinho, "Futbol roket bilimi değil. En Nesyri henüz antrenman yapmadı. Maximin oynamadı. Oğuz oynamadı. İsmail ve Kahveci sonradan girdi. Süre vermek zor. Haftalar geçtikçe daha iyi olacaktır takım. Bugün ilk sakatlığımızı yaşadık. Daha önce başımıza gelmemişti. Fred bir problem yaşadı. Ne kadar ayrı kalacak henüz bilmiyoruz ama tahminimce Fred önümüzdeki turda olmayacak" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler