Mourinho’ya cevap verdi: “3 büyükler kollanıyor”

19.09.2024 - 19:07 | Son Güncellenme: 19.09.2024 - 19:10

Teknik Direktör Ahmet Yıldırım; Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, Jose Mourinho, kariyer planlaması hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Mourinho’ya cevap verdi: “3 büyükler kollanıyor”

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş forması giyen teknik direktör Ahmet Yıldırım, Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, Jose Mourinho, kariyer planlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın hakemler tarafından kollandığını söyledi.

''Türkiye'de yaşayan herkes bilir ki üç büyükler korunur''

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ahmet Yıldırım, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığı için hayal kırıklığı yaşadı, sonrasında ligde form tuttu. Fenerbahçe'yi de seyrettim. Fenerbahçe'nin geçen sezondan kaliteli futbolcuları vardı, takviyeler yaptılar. Fenerbahçe dar alanda, Galatasaray ise geniş alanda iyi bir oyun oynuyor. Fenerbahçe, iç saha avantajıyla derbide bir tık önde görünüyor. Jose Mourinho geldi. Mourinho'nun ülke futboluna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ancak Mourinho’yu birileri mi dolduruyor bilmiyorum. Mourinho, Galatasaray ile ilgili açıklama yaptı: "Galatasaray korunuyor" şeklinde ifadeler kullandı. Türkiye'de yaşayan herkes bilir ki üç büyükler korunur. Zaten yöneticiler abuk sabuk açıklamalar yapıyorlar. Hocaların bu şekilde konuşması çok yanlış. Güzel bir derbi olacak diye düşünüyorum. Umarım bu söylemlerden uzak güzel keyifli bir maç olur. Futbolcuyken Ankaragücü'nden İstanbulspor'a transfer olmuştum. O dönem İstanbulspor olarak çok iyi transferler yapmıştık. Ancak takımımızdaki oyunculara daha önce Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tayken verilen fauller verilmemişti. Hakemler her zaman takdir haklarını bu takımlardan yana kullanır. Fakat hakemlerimiz artık abartıyor. Geçen sezon bir tek Beşiktaş korunmadı" dedi ve ekledi:

''Beşiktaş bir adım önde''

“Ben çocukken Galatasaraylıydım. Galatasaray’da da UEFA Kupası zaferinde sahada mücadele eden 14 futbolcudan birisi oldum. Galatasaray’da Süper Kupa maçı kadrosunda da yer aldım. Sonrasında Beşiktaş’a transfer oldum. Beşiktaş’ta 100. yıl şampiyonluğu da kadrodaydım. Beşiktaş taraftarı ilk başta beni benimsemedi ama sonrasında benimsedi. Şimdi bana Galatasaray mı Beşiktaş mı diye sorsanız. İkisi arasında tercih yapamam. Beşiktaş’ın bir adım daha önde olduğunu söyleyebilirim. Beşiktaş camiasında çok güzel günlerim geçti. Gökhan Abi (Keskin) bana manevi destekleri oldu. Benim için çok güzel bir yerdedir. Gökhan abiyle birlikte Samet Hoca da (Aybaba) benim için özeldir.

Hedefi Süper Lig

Sarıyer iddiası ve kariyer planlamasından bahseden Ahmet Yıldırım, "Sarıyer'den teklif almadım. Ancak adaylar arasında olduğumu biliyordum. Sarıyer ile adımız geçti. Umarım onlar için de bizim için hayırlısı neyse o olur. Sarıyer, geçen sezon Erokspor'da başarılı olan oyuncuları transfer ettiler. Bunun yanı sıra Kemal Rüzgar, Mertcan Açıkgöz gibi oyuncular aldılar. 2. Lig'de şampiyon olmanız için oyun ve fizik gücünüzün iyi olması gerekiyor. 12 yıldır teknik direktörlük yapıyorum. Hedefim Süper Lig'de çalışmak. Teknik direktörlük kariyerimde yavaş yavaş sıçrar giderim diye düşünüyordum. Ancak bu iş böyle değilmiş. Çok özür diliyorum. 2. Lig'in en iyi hocalarından birisiyim. Süper Lig ve 1. Lig çalıştıracak kapasitemiz var ancak tanıdığımız yok. Ben bu durumdan şikayetçiyim. Sistem buna döndüğü için üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler