Gaziantep'te Muhammet Demir'den Başakşehir'e Süper Lig'in en erken golü

22.09.2021 - 17:09 | Son Güncellenme: 22.09.2021 - 23:51

Süper Lig'de Gaziantep FK-Başakşehir maçı ilginç bir gole sahne oldu. Muhammet Demir henüz 10. saniyede topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Gaziantep'te Muhammet Demir'den Başakşehir'e Süper Lig'in en erken golü

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 7. haftası tarihi bir gole sahne oldu. Çarşamba mesaisinin ilk maçında Gaziantep FK ile Medipol Başakşehir karşılaştı. 

Gaziantep FK santrayla gol attı

Mücadeleye çok hızlı bir giriş yapan ev sahibi ekip henüz 10. saniyede golü buldu. Santrayla beraber başlayan atakta Muhammet Demir topu Başakşehir ağlarıyla buluşturdu. 

Rekor 12 saniyeden 10'a indi

AA'ya göre karşılaşmanın 10. saniyesinde gelen gol, Süper Lig tarihinin en erken atılan golü olarak tarihteki yerini aldı. Ligimizde daha önce en erken golü 2008/2009 sezonunda Denizlispor forması giyen Darryl Bevon Roberts, 12. saniyede atmıştı.

Muhammet Demir Başakşehir'in futbolcusu

İşin bir başka ilginç özelliği ise Muhammet Demir'in bu rekoru kendi kulübüne karşı kırması. Bonservisi Başakşehir'de bulunan futbolcu Gaziantep'e kiralanmıştı. Geçtiğimiz sezonu da 31 maçta 15 gol atıp dikkat çekici bir performasla kapatan Muhammet bu sezon Süper Lig'de ikinci kez ağları havalandırdı.

Süper Lig tarihinin en hızlı golleri 

 

  • 10 sn Muhammet Demir, Gaziantep 
  • 12 sn Darryl Roberts, Denizlispor 
  • 15 sn İlhan Parlak, Kayserispor
  • 17 sn Umut Bulut, Trabzonspor 
  • 18 sn Vedat İnceefe, Galatasaray 
  • 20 sn Musa Aydın, Sivasspor

Erol Bulut'un taktiği rekoru getirdi

Öte yandan Muhammet Demir'in rekor kırdığı golünü maçtan önce Erol Bult'un planladığı ortaya çıktı. Kırmızı-siyahlı kulübün yaptığı paylaşımda Bulut soyunma odasında son taktiği verirken, "Santraya biz başlarken, topu orta sahaya iade ettiğinizde Mami, Joao hemen koşuyorsunuz ve uzun top. Burada maçı kazanmak istediğimizi rakibimize göstereceğiz! Hücum!" ifadelerini kullanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler