Murat Pazan: "Beyzbolu uluslararası arenada da temsil etmeye başladık"

15.04.2019 - 21:18 | Son Güncellenme: 15.04.2019 - 21:18

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, beyzbolu sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da temsil etmeye başladıklarını söyledi.

Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenen beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi sporu tanıtım etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pazan, öncelikli amaçlarının, ülke çapında bu branşların popülaritesini artırmak olduğunu kaydetti.

Düzenlenen etkinlikle branşlarını tanıttıklarını ifade eden Pazan, "Buradaki gençlerimizi teknoloji bağımlılığından uzak tutabilmek için, daha ilkel sokak oyunlarının oynanabileceği bir eskiye dönüş projesi düşündük." diye konuştu.

Pazan, çocukların sokaklarda oyun oynamasını ve sokaklardan olimpiyatlara kadar gidilen yolda başarılı sporcular seçilmesini istediklerini anlattı.

Türkiye'de beyzbol sporunda iyi bir yol katettiklerini belirten Pazan, şöyle konuştu:

"Bugün burada dört branşı tanıtacağız ama önceliğimiz beyzbol. Biz iki yıldır yönetimdeyiz. Bizden önceki yıllarda iki kez 4-5 kulübün katıldığı Türkiye Şampiyonası yapılmış. Bugün itibarıyla yaklaşık 16-17 büyükler takımı, altyapıda 8-9 takımımız oldu. 'Gençler' dediğimiz orta seviyede 8 takımımız var. Şu an Türkiye'de 30-35 civarında beyzbol kulübümüz var. Biz Türkiye Şampiyonası yapıp, çocukların kaderini bir güne bağlamayalım, lig usulü olsun istedik. Gayet güzel ve verimli geçiyor. İlgiden oldukça memnunuz. Biz bu işe 3-4 kulüple başladık. Bugün Türkiye genelinde beyzbolda 30-35 kulübümüz oldu ve milli takımlar oluşmaya başladı. Geçen yıl İtalya'da İngiltere'yi yendik. Tesadüf olmadı ve gruptan çıktıktan sonra İngiltere'yi yeniden yendik, Rusya'yı mağlup ettik. Güzel de bir milli takım oluştu. Beyzbolu sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da temsil etmeye başladık."

Bodrum'un farklı okullarından yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı etkinlikte oluşturulan takımlar, beyzbol ve ragbi oynadı. Maçlarda renkli görüntüler yaşanırken, dereceye girenlere kupa verildi.

Senin için hazırladığımız haberler