Mustafa Cengiz: '5 ayda borcu 40 milyon Euro civarında düşürdük!'

11.07.2018 - 14:51 | Son Güncellenme: 11.07.2018 - 17:51

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz önemli açıklamalar yaptı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Adası, transfer ve gelecek sezon ile ilgili hangi açıklamalarda bulundu? İşte detaylar...

Mustafa Cengiz: '5 ayda borcu 40 milyon Euro civarında düşürdük!'

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Mustafa Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

635 milyon TL ödedik. 5 - 5.5 ayda borcu 40 milyon euro civarında düşürdük. Bankalardan kredi çekmek kolay değil. Ödemelerde 121 milyon TL kredi kullanımı gerçekleştirdik. Kefaleti ben de Abdurrahim Albayrak'ta. Mağazacılıkta 2 katlık satış gerçekleştirdik. Dünyada görülmeyen bir destek gördük. Store satışlarında kar oranları düştü. Biz hep zarar etmişiz. Ocak ve Mayıs dönemindeki karımız 10 milyon TL civarında.

Sadece aidiyet duygusu değil sahiplenme duygusu da önemli. Sponsorluk ha diyence bulunacak bir şey değil. Böyle bir dünya yok!  Zaman darlığı yaşıyorum, arkadaşlarımız mesaj atsınlar. 

Galatasaray Adası ne zaman açılacak?

Bugün yetkililer, "Adayı açıyor muşsunuz?" demiş. Bunun neden olduğunu öğrendik, bir medya organında "Galatasaray yönetimi, Ada'nın açılmasını istemiyor" şeklinde haberler yayılmış. Biz hukuka saygı duyan insanlarız. Bu Ada olayının halledilmesi gerek.

Bizim mevcut yasalar kiracıdan yana. Hukuksal anlamda gerekli hamleleri yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Ben böyle bir isme rastlamadım. Böyle bir belge yok.

Branşları kapatacağız diye bir şey yok. Amatör şubelerde gerçekten çok büyük sıkıntımız var. Gelir-gider farkında 188 milyon dolar açığımız var. UEFA'da bizi eleştirdiler. Futboldan elde edilen geliri, futbola vermelisiniz dediler.

Futbolda 10 yılda bir Arda Turan ve Emre Çolak'ı yetiştiriyoruz, onlar da bize yar olmuyor. Çok güzel bir yasa çıktı. Sayın Cumurbaşkanımızın katkılarıyla sobotaj kanunu ile alakalı.

Biz göreve geldiğimizde 34 milyon basketbol borcu vardı. Şu an 22 milyona düşürdük bunu. Ve buna rağmen sırf basketbolda üzerimizde transfer yasakları ve tazminatlar var. 22 milyon TL acil ödememiz var. Sponsorluk kolay değil. Kadın takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Sponsorların gözü kör. Galatasaray, dünyanın en önemli saygın markalarından birisidir.

Bize çok komik teklifler geliyor. 2. sınıftan kastımız bu.

Dünyada antrenmanına 30 bin kişi gelen bir takım yok. Bunu yaratan sizlersiniz.

Beşiktaş maçında elde ettiğimiz gelir kombine ve loca haricinde 6 milyon TL. Küfür ve hakaret olmadıkça bütün eleştirilere varız.

Üç maç üst üste mağlubiyet alıp görevi devretmezsem, hedefim, futbolculara sadece galibiyet için prim vermek. Fransa milli takımı dünya şampiyonluğuna gidiyor, galibiyet primi 17 bin euro. Biz, 25 bin euro veriyoruz. Zamanında böyle anlaşılmış.

Yeni transfer hakkında...

Nijeryalı yeni transferimizde sadece galibiyet primi olacak. İnşallah arkadaşları 'Sen ne yaptın' demez. (Gülerek)