Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında açıklamalar yapıyor!

12.09.2018 - 13:46 | Son Güncellenme: 12.09.2018 - 16:46

Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında açıklamalar yapıyor!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz,  kulübün Mustafa Cengiz, eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında açıklamalar yapıyor! Mustafa Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Galatasaray Adası'nda son durum!

Galatasaray Adası'yla ilgili davanın devam etmekte olduğunu kaydeden Cengiz, "İstinafa gidilmedi. Mahkemeye gitmeden bu konuyu halletsek iyiydi. Ada ile ilgili hiçbir zaman Bizans oyunumuz olmadı. Geçmişte nasıl belge istenmişse biz onu istedik. 24 Ocak'ta göreve geldik o aralıktan günümüze döviz kuru inanılmaz yükseldi. Duygun Yarsuvat, 'Gayri yatırım ortaklığı kuruluyor' dedi. Böyle bir şey yok. Ben yalan söylersem önce çalışma arkadaşlarımın sonra da sizin bana saygınız olmaz. Asla yalan söylemem" ifadelerini kullandı.

"Yeni yönetim için yetki istiyorlar"

Daha önce de Ada konusunda eleştiriler olduğuna vurgu yapan Galatasaray başkanı, "Galatasaray, dernekler yasasına tabi. Siz banka ve resmi kuruma gittiğiniz zaman sizden yeni yönetime verilmiş yetki istiyorlar. Bizden her dönem için yetki istiyorlar. Yetkinin sürdürülebilmesi gerekir. Fakat 'hayır' dediler... İki yönetim toplantısından sonra gördük ki Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek de aynı yetkileri almış" dedi. 

İşte Mustafa Cengiz'in diğer açıklamaları:

"Dursun Özbek'e olan borcumuzu..."

Siz tüzük değişikliği yapıyorsunuz. Biz tüzük değişikliği yapmıyoruz. Sizler dernekler kanunu önemli değil diyorsanız bunu hiç gündeme getirmeyelim. Fakat devlet yeni yönetim olarak yetki aldığına dair belge getir diyor.

Biz tüzük yapmıyoruz, şimdi yasaya uygun davranıyoruz. Şimdi size hızlı cevaplar vereceğim. Kalamış'ta yeni teklif yaptık. İlk defa Kalamış kara geçecek. Yönetimdeki arkadaşlarım bunu sağladı, alkış istemiyorum ama bilin. Otel inşaatını devam ettirmemiz gerekiyor. Dursun Özbek'e olan borcumuzu Abdurrahim Bey ile üstümüze almaya çalışacağız.

"Korkumuz madenciye bir bedel çıkarsa biz bunu ödeyemeyiz"

Devlet bir heyet kurarak bu yasayı düzeltmeye çalışıyor. Maden yasasında değişim çok zor. Galatasaray Kulübü, kamu yararına dernektir diyerek her şeyi zorluyoruz. Korkumuz madenciye bir bedel çıkarsa biz bunu ödeyemeyiz. Bunu tehdit olarak algılamayın. Durumumuz belli. Yarın basketbol şubesindeki transfer yasağını kaldırmak için girişimlerde bulunacağız. Ben bu camianın bir mensubuyum.

"Devletimize rica ediyorum. Bize ekstra maliyet çıkarılmasın"

Devletimize rica ediyorum. Bize ekstra maliyet çıkarılmasın. Geçtiğimiz günlerde yaptığım konuşma yanlış anlaşıldı. (Kemerburgaz konusu)

"Bize 1 yıl daha dayanırsanız bunu da halledeceğimizden emin olabilirsiniz"

Ben işime gitmiyorum! Çocuğum bakıyor, bütün zamanım, 24 saatimi buraya veriyorum. Olmazsa da edebimle geri çekilirim. Ben mücadeleden vazgeçmem. Biz göreve geleli 7 ay oldu. Çalışıyoruz. Bize 1 yıl daha dayanırsanız bunu da halledeceğimizden emin olabilirsiniz. Teknokent konusunda yetkililerle görüştük. Bir ilki yapacağız.

"Galatasaray Adası'nda sizin bilginiz dışında asla bir başka durum söz konusu olmayacak! "

Ben size buradan söz veriyorum. Galatasaray Adası'nda sizin bilginiz dışında asla bir başka durum söz konusu olmayacak! Riva emlak konuta devredilirken devlet yetkilileri, 'İlerleyen dönemde halledebilirsiniz' demişler. Kimseyi suçlamıyorum.  Savaşın başında yaptığınız hatalar savaşın devamında da karşınıza çıkar. Bizim de hatalarımız oldu tabii, keşke olmasaydı ama. Ben burada daha önceki yönetimin hukukçularını suçlamıyorum. Zorunluluktan yapılmış. Satışa girilemiyor. Beykoz Belediyesi ve ilgili bakanlıklar kararımızı bekliyor.

"Riva'dan 990 milyon TL gelirimiz var ki 540 milyon TL'sini yedik bitirdik"

Riva'dan 990 milyon TL gelirimiz var ki 540 milyon TL'sini yedik bitirdik. Hep beraber yedik bitirdik, kimseyi suçlamıyorum. Ve biz de bunu en üst seviyeye getirmek istiyoruz. Çok büyük ekonomik savaş veriyoruz. UEFA çabamızı gördüğü için Avrupa Kupaları'nda olmamız için hak verdi.

Ben bu getirdiğimiz maddelere 2 toplantıda ancak ikna oldum. Sizin de tereddütlerinizi anlayışla karşılıyorum. Ben tek tek futbolcular hakkında konuşmak istemiyorum. Fakat burada doğru tespitler yapıldı. Biz gerçekten şeffaflıktan yanayız. Hangi sporcu ne kadar ücret alıyor biz bunu açıklarız. Galatasaray yine bir ilki yapıyor. Biz bu yasa yayınlanmadan Dış İçleri Bakanlığı'nda sıklıkla görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye'de bir tane büyük takımımızın oluşmak istediği konsolideye biz 2011 yılında oluşturduk.

Senin için hazırladığımız haberler