Mustafa Cengiz: ''Hocamıza haksızlıklar yapıldı''

21.03.2019 - 20:16 | Son Güncellenme: 21.03.2019 - 23:16

Mustafa Cengiz: ''Hocamıza haksızlıklar yapıldı''

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da yayınlanan ‘Gündem Futbol Özel’ programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yabancı sınırı hakkında açıklamalar yapan Mustafa Cengiz'in demeçlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Galatasaray adının olduğu her yerde mücadele vardır. Bu mücadelenin amacı da şampiyonluktur. Bursa'da yaptığımız muhteşem geri dönüş şampiyonluk ümitlerimizi yükseltti. Bu sezon şampiyon olmak istiyoruz. Alkışlanacak bir olay. Sevgili hocamıza haksızlıklar yapıldı.

Ben bu konuyu hocamla görüşmedim. Çok ciddi bir yardım olacak. İnsanlara klavye üzerinde rakamlar basit geliyor. Fakat emekçi insanlar bu paranın değerini bilir. Gönül isterdi ki bu olay olmasın ama oldu.

Ben size çok samimi söylüyorum. Yaşantımdaki akış olağanüstü değişik bir durumda. Alt sorunlar odaklanmalar ve yapmalar. Devre arasında imza töreni yapalım dedik zaman bulamadık. Hafta içerisinde yapacaktık, genel kurulda yanlış değerlendirilir diye genel kuruldan sonra imza törenimiz olacak. Bizim gönüllerimiz ve kalplerimiz bir, Allah bozmasın.

''Diagne transferi bizi zorladı ama...''

 Diagne çok büyük bir oyuncu ve özellikle hocamızın istediği bir oyuncu. Teknik heyet ne derse, yapmaya çalışırız. Diagne transferi bizi zorladı ama doğru bir tercih. Biz hale UEFA'da artı durumdayız. Diagne'yi alana kadar olanları bir Allah bir de Abdurrahim bilir. Başarısızlık varsa bana ait, başarı varsa camiamıza aittir. Ben de o camianın bir parçasıyım. Attığım her adımda forvet dediler. Nerdeyse adımız olacaktı. Ben bunlara takılmadım. Taraftarımızın camiaya sahip çıktığını gösteriyor. Benim saniyem yok. Konun içeriğini de biliyorum. Kulüpler Birliği daha önce 17 kulüp eşliğinde bildiri yayınladı, bizim önemli Avrupa maçımız vardı. Biz kendimize ayrıcalık istemedik. Biz de hata yapabiliyoruz. Hatayı kasıtlı yapıyorlarsa ben buna inanmıyorum. Sürekli ve düzenli olarak bunu yapıyorsanız, bunu düzeltmeniz lazım.

Galatasaray ne zaman galip gelse yabancı kuralı gündeme geliyor. Bunu gündeme getiren kişi Milli Takımlar eski teknik direktörü. Net konuşalım. Değerli bir hoca ama maya tutmadı, başarılı olamadı.

 İş milli marşa kadar gitti. Sen futbolcu mu alıyorsun, senfoni orkestrasına koro görevlisi mi alıyorsun? Yabancı sınırına karşıyım. Rekabet kaliteyi artırır. Yabancı kuralına dokunulmamalı. Teşvikten bahsediliyor. Bu teşvikin biz Galatasaray olarak altyapıya harcanmasının zorunlu olmasını istiyoruz. Yoksa yine gidip bu parayla transfer yapılırsa ne olacak?

''Hakkaniyetli yorumlar bekliyorum''

İtalya'daki maça voleybol şube sorumlumuz Okan'ın çok önemli ailevi işleri vardı, ondan gidemedim. Ben tam tersine hentbol maçına gittiğim için eleştiri aldım. Hiç kimse bu takım  2011 yılından sonra ilk kez final oynadı demedi. Ben teşekkür beklemiyorum fakat hakkaniyetli yorumlar bekliyorum.

Amatör branşları bırakmıyoruz, desteklerimiz devam ediyor. Ülkemizde 3 büyük takımın büyük olmasının en önemli sebebi amatör branşlara verdiği destektir. Amatör branşlarda çok düşük bütçelerle oynuyor. Kulüp olarak vergimizi ödüyoruz, 200 milyon TL'lik vergimizin 160 milyon TL'sini ödedik. İbra konusunda bir endişe taşımıyorum. Bizim camiamız yapılanı ve yapılmayanı görür. O mali rapora rağmen ibra etmeyene de ben bir şey diyemem.

Adnan Polat'ı ben de ibra etmedim. Ama o dönemki kongre Galatasaray'a yakışmadı. Biz kimseyi şikayet etmedik. Metin Bey'i de şikayet etmedik. Biz şampiyonluğa yürüyoruz camiada kavgalara gerek yok.

''VAR'dan ve hakem kararlarından kimse memnun değil''

VAR'dan ve hakem kararlarından kimse memnun değil. Bence hakemler de kendi performansından memnun değil. Biz hakemlerle çok mu uğraşıyoruz? Onları baskı altına mı alıyoruz? Bunu da düşünüyorum. Galatasaray'a karşı çok cesurlar. Bursaspor maçında 8 faulümüze 6 sarı kart çıktı. Hakemler cesur olmalı. Galatasaray'a gösterdikleri cesareti göstersinler. Ben genç hakemleri destekliyorum. Bizim ülkemizden hakemlerimiz uluslararası organizasyonlarda olmalı.

Bazı hakemlerimiz artık yaşlandı ve yıprandılar. Artık kenara çekilmeliler. TFF başkanlığı için adayımız yok.

Gomis'in gitmesini biz istemedik. Gomis çok sempatik biri. Ayrıldıktan sonra da Galatasaray ile bağını hiç koparmadı. Burada seçimlere girse kazanır. O derecede bir sevgi var. Taraftarının gönlünde hala Gomis var.. Belhanda'ya teklif geldi diye biliyorum. Muslera konusunda bize gelen sözlü ya da yazılı teklif yok. Muslera son 2 maçında harikaydı. Gökhan Töre konusunda ben bir açıklama yapamam. Değerli kulübümüzün içişleri bizim değerlendirme yapmamız yanlış olur. Benim şu şekilde düşüncem olur o da 'Keşke böyle açıklama yapmasaydı'

Gökhan Töre'nin transferiyle ilgili bir  düşüncemiz yok.

Şu anda bir yükselişimiz var. Mali konuda düzlüğe geçmemiz için bizim başarılı olmamız lazım. Önemli olan başarılı olmanız ve galibiyet sayısının fazla olması lazım. Şampiyonlar Ligi'nde de çok ciddi gelir elde ediyorsunuz. Bizim sponsorluk gelirlerimiz arttı. Şu anda yaklaşık 160 milyon TL sponsorluk gelirimiz var. 2019 yılı içerisinde Galatasaray'a fayda sağlayacak kurumlarla anlaştık. Bilyoner ile anlaştık. Basketbol takımımıza Doğa Sigorta sponsor oldu. THY, Gittigidiyor, Passolig ve HDİ bize sponsor oldu. Tribünlerde doluluk oranında artışımız oldu. 2014'teki taraftar sayısını geçtik. Stadyumumuzun ulaşımı hale zor.

 Stadın isim sponsorluğu için birkaç uluslararası şirketle görüşüyoruz. Şu anda bu konuda açıklama yapamam. Bankalar Birliği ile görüşmeler sürüyor. Devlet babadır, denizin bittiğini gördü ve böyle bir destek kararı alındı.

En başından beri destek yapılsın, öteleme yapılsın dedim. Ben devletimden rica ediyorum. Lütfen geri çekilmesinler. FFP gibi kulüpleri denetlesinler. Eğer denetleme olmazsa yine kulüpler har vurup harman savururlar. Üç ayda bir borçsuzluk kağıdı alıyoruz. Futbolcudan bu kağıdı almayı rica edebilirsiniz. Siz devleti kandıramazsınız. Devlete borcumuzu ödemek zorundayız. Pazartesi günü yine çok ciddi ödememiz var. Devre arasında çok fazla harcama yaptık diye düşünmüyorum.

 Ozan Kabak'ı 11 milyon Euro'ya satacağımızı tahmin etmiyorduk. Biz 7.5 milyon Euro diye düşünüyorduk. Derbiyi öğlen oynamak istemeyiz. Japonya'dan bir talepte olmadı. Kesinlikle takımlarımız çok iyi gidiyor. Teknokent içinde E-Spor için projemiz var. Geleceğin sporlarından birisi E-Spor'dur. E-Spor'un şube olarak açılmasını isteyeceğiz. Manuel Fernandes'i Lokomativ Moskova yöneticileri teklif etti. Benim de beğendiğim bir futbolcuydu. Fernandes'le görüştük ama mali şartları uygun gelmedi. Gelecek sezon içinse mali şartları uygun olan her şeye varız. İbrahimoviç'le görüşmemiz oldu fakat kendisi Amerika'da kalmak istedi.

İbrahımovic çok değişik biri. En büyük hayalim; Galatasaray'ın 3-4 kez Şampiyonlar Ligi'ni ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanması...

Senin için hazırladığımız haberler