Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği'nden istifa etti!

30.03.2021 - 13:49 | Son Güncellenme: 30.03.2021 - 15:07

Son dakika haberleri... Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu’ndan istifa etti. Futbol severler, Mustafa Cengiz'in istifasının perde arkasını merak ediyor. Peki Mustafa Cengiz neden Kulüpler Birliği'nden istifa etti? İşe detaylar...

Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği'nden istifa etti!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu’ndan istifa etti.

"Bazı kulüplerin çıkarları..."

Hürriyet'in haberine göre Mustafa Cengiz, “Burası birlik değil bazı kulüplerin ortak çıkarının temsil edildiği bir yer haline gelmiş.” dedi.

İşte istifaya neden olan kavga

Mustafa Cengiz'in son Kulüpler Birliği toplantısında yaşadığı kavga nedeniyle bu kararı aldığı öğrenildi.

Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı kurulların AİHM kararına uygun şekilde bağımsız olması için FIFA'ya başvurmasının ardından konu Kulüpler Birliği toplantısında tartışıldı.

İngiltere modeli

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Başkanvekili Ali Koç'un da desteğiyle tüm kurulların revize edilmesi ve Kulüpler Birliği'nin İngiltere örneğinde olduğu gibi lig konusunda söz sahibi olması için karar alındı.

Sadece Galatasaray itiraz etti

Karara Süper Lig'de bulunan 20 takım katılırken Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz sert bir şekilde mevcut sistemden yana olduğunu belirtti. Tartışma yaşanırken sarı kırmızılar dışındaki kulüpler ise karara imza attı.

'2 gün önce istifa etti'

Konuyla ilgili Ajansspor'dan Salim Manav'a konuşan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "Galatasaray Başkanı Sayın Mustafa Cengiz, 2 gün önce WhatsApp grubumuza Kulüpler Birliği'nin yönetimdeki görevinden istifa ettiğini yazdı. Mustafa Bey kesinlikle haksızlık oluyor gibi bir şey yazmadı. Sadece 'yönetim kurulundan istifa ediyorum' yazdı. Durum bu şekilde." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler