Mustafa Cengiz: VAR denilen sisteme gerek duyulmamasını diliyorum

10.08.2018 - 23:35 | Son Güncellenme: 11.08.2018 - 02:35

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, maliyet ve transfer konuları hakkında TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz: VAR denilen sisteme gerek duyulmamasını diliyorum

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, maliyet ve transfer konuları hakkında TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

 

"Galatasaray'ın olduğu her yerde şampiyonluk ve başarı vardır"

"Galatasaray'ın olduğu her yerde şampiyonluk ve başarı vardır. Ve inşallah şartlar el verdiğinde biz ipi her zaman en önde göğüslemeye çalışacağız ve inşallah bu hedefe ulaşacağız."

"Biz futbolcu satmadan biz futbolcu alamayız"

Jason Denayer için bir girişiminiz olacak mı sorusuna Cengiz, "Bunlar doğal olan şeyler. Teknik kadronun talepleri doğrultusunda biz gerekeni mali şartlar ölçüsünde ve finansal fair play zorunlu kuralları içinde yapıyoruz. Bundan önce sürekli bir yanlış anlama var. Taraftara şunu bildirmek isterim: Ben şu anda mesele sadece mali değil, tabii ki mali sorunlar var ve ülkemizin içinde bulunduğu bu geçici sorunları bu ülke aşar. Ortalama yaşı 29 olan bir ülkeden bahsediyoruz. Biz nice zorluklar atlattık bu zorluğu da bu ülke atlatacak, kulüplerimizde atlatacak. Ama şu anda bir realite var ve bir gerçek var. Bu gerçekler karşısınd abiz attığımız her adıma kendi cebimizden harcamıyoruz, her adıma dikkat etmemiz gerek, her kuruşa şunun hesabını davranmak durumundayız." dedi

 

"Jason Denayer'i geçen yıl ki koşullar içinde kiralayabiliriz"

Şu anda alsak bile bahsettiğiniz oyuncuları oynatamayız diyen Cengiz,  "Biz futbolcu satmadan biz futbolcu alamayız. Bunu bir türlü anlatamıyorum. Alırız ama sadece Süper Lig'de oynatırız, Şampiyonlar Ligi'nde oynatamayız. Bu kaynak israfına neden olabilir. Biz bizim sütümüze emanet edilmiş olan taraftarın, camianın parasını kendi harcamamızdan çok daha dikkatli yapmak durumundayız. Buna mecburuz. Ben kimseyi suçlamıyorum biz çok iyiyiz, geçmiş kötü yönetti bu anlamda da demiyorum.

Biz ne yaptığımıza dikkat etmek durumundayız. Taraftar sadece buna güvensin ve buna inansın. Hem bize hem teknik kadroya hem kendi ruhuna da inansın taraftar. Çünkü taraftar zaten bizim bunu yapacağımıza bu yanlışlara düşmeyeceğimize bize inanarak bize bu görevi verdiler. Biz de bunu yerine getirmek durumundayız. Yani biz futblcu satmadan futbolcu alamayız. Sadece kiralayabiliriz. Biraz önce dediğiniz futbolcuyu da (Jason Denayer) yine geçen yıl ki uygun koşullar içinde kiralayabiliriz. 

"Gomis satılmayacak."

Gomis gidecek mi sorusuna Cengiz, "Hayır, gitmeyecek. Bakın bizim tüm oyuncularımız değerlidir. Türkiye Süper Ligi çok değerli bir lig. Altıncı ligi görünüyor ama bana göre Avrupa'nın ilk dört liginden biri. Bu çok değerli 18 takım içinde şampiyono lmuş bir kadroyu lütfen hafiflemeyin. Bu demecimi biraz kaba tariflerle oldu ama ben onu demek istedim. Yani siz bu kadroyu küçümsemeyin, bu kadro şampiyon oldu, lütfen bu kadronun dağılacağını hezimet olacağını zannetmeyin. 

Ayrıca bütün bir muharebe tüm bu çatışmalar boyunca siz bu çatışmayı kaybedebilirsiniz hiç önemli değil. Önemli olan sizin sonuçta muharebeyi kazanmanız ve Galatasaray ve büyük takımların hedefi bu olmak durumundadır."

"Tüm oyuncularımıza teklifler var."

"Ben dahil hocama her taraftan bize teklifler var. Bunu bir türlü anlatamadım. Buradan bile teknik heyetle aramızda bir sorun varmış ki sunmaya çatıştılar. Şimdi biz diyoruz ki; hepimize teklifler var, tüm oyuncularımıza var, hiç taraftarlarımızın beğenmediği oyunculara bile var. Ama resmi, kabul edilebilir bir teklif yok. Bu resmi olunca Galatasaray gereğini çıkarları doğrultusunda yaparız."

"Hoş olmayan benden izinsiz yayın yapıldı"

"Fatih hocamız da bize inanın diyor. Ben de aynı şeyleri söylüyorum. O hiç hoş olmayan yayın belki kötü niyetli değil ama hoş olmayan yayın benden izinsiz yapıldı. Ama biz kamuya mal olmuş insanlarız. Orada söylenen söz teknik heyeti destekleyen sözlerdi. Yani biz diyoruz ki orada; bizim futbolcularımıza inanın, eğer siz inanmıyorsanız bazı yazılar var Galatasaray bu kadro ile Şampiyonlar Ligi'ni götüremez. Hayır efendim biz Galatasaray'ın olduğu her yerde mücadele verdi hep başarı vardır. Hocamızda bunu bildiği için aynı doğrultuda ilan ederek bir deklerasyon yayınladı.

"Hiç hocam kendi takımını açığa düşürür mü?"

"O mesaj net olarak; Galatasaray'ın en kötü durumda bu mevcut kadronun Şampiyonlar Ligi'ni götüremeyeceği yazı yazan bazılarına söyledim. Sevgili hocam da asla onu demedi. Hocamızın söylediği bazı oyunculara yönelikti. Hiç hocam kendi takımını açığa düşürür mü? Asla öyle bir şey yapmaz. Hocam en olmaz durumlarda şampiyonluklar yapmıştır. Şu anda mücadele edeceğimiz Ankaragücü'nün bile en iyi döneminin hocası Fatih Terim'dir. Hocanın olduğu yerde mücadele vardır, bizim olduğumuz yerde de mücadele vardır. Lütfen ben buna cevap bile vermem."

"Emre Akbaba ile görüşmedik asla"

Emre Akbaba transferi hakkında konuşan Cengiz, "Emre Akbaba makul şartlar içerisinde bizi de istediğini söylüyorlar, biz görüşmedik asla. Biz öyle bir saygısızlıkta bulunmayız. Sevgili başkanıyla görüştük. Onlar bizim teklifimizin iki katı gibi bir noktadaydı. Gelmedi. Gelirse Galatasaray'ın hayrına. O mevcut kurlar içerisinde olası bir transfer olursa biz onu realize etmek isteriz. " açıklaması yaptı.

Bütün takımlara sağlıklı, hayırlı uğurlu bir lig diliyorum. Hak eden kazansın..."

"VAR denilen sisteme gerek duyulmamasını diliyorum"

"Bu benim sezon açılışı için yaptığım bir konuşma. Bütün rakiplerimize bu seyir sporu için de hayırlı bir açılış ve kutlama mesajı olarak sesleniyorum. Sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. VAR denilen sisteme gerek duyulmamasını diliyorum, bunu da VAR destekçisi olarak söylüyorum."

 

"Gomis'in performansında inişler ve çıkışlar olabilir"

"Gomis ve bizim 25 tane çok değerli oyuncularımız var. Gomis de çok değerli. Gomis'in performansında inişler ve çıkışlar olabilir. Bazı aktif dinlenmelerle dinamik bir süreç içerisinde. Asla herhangi bir tavır yoktur."

 

"Biz FFP neticesinde sadece kiralayabiliriz"

(Emre Akbaba transferi konusunda) Taraftarların ambiyansı müthişti. Ankaragücü taraftarları lige renk kattı. Bu tür tezahüratlar üstümüzdeki yükü artırır. Ben Allah utandırmasın diyorum, başka bir şey demiyorum bu konuda.

Biz FFP'de neticesinde sadece kiralayabiliriz. Her lira çok önemli.

Senin için hazırladığımız haberler