Mustafa Cengiz'den derbi sonrası flaş açıklamalar

06.05.2019 - 13:33 | Son Güncellenme: 06.05.2019 - 16:33

Mustafa Cengiz'den derbi sonrası flaş açıklamalar

Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Işık Okulları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cengiz, derbi maçında yaşanan hakem hataları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"İnşallah hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaşırız"

Ben şunu söyleyeyim son düdük çalınmadan hiçbir şey demem. İnşallah hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaşırız. Eleştirenlere saygı duyarım. Önemli olan sporun barış, kardeşlik ve dostluk içinde geçmesi.

"Dün sahada kazanmayı isteyen bir takım vardı"

Hakemlerle igili görüşlerimiz vardı: Bu görüşlerimiz dile getirildiğinde 8 kulüp tepki göstermişti. Kendimiz için bir ayrıcalık istememiştik. öyle algılandı. Bir taç için konuşamam. Taçtan girerim ofsayttan çıkarım. Dün sahada kazanmayı isteyen bir takım vardı. 

"Kendimiz için özel bir şey istemiyoruz."

En başta taraftarımıza teşekkür ederim. Yarattıkları ambiyans ve katılım için. Spor bir rahatlama bir deşarj unsuru. Ben bunun şarj, gerginlik haline getirilmesine karşıyım. Dün her iki takım için de hatalar olmuş olabilir, yanlışlar olabilir. Bunun tartışmasını kamuoyu yapıyor. Kendimiz için özel bir şey istemiyoruz. Camialar arasında gerginlik olmadan, birbirine saygı duyan bir lig istiyorum.

Hakem sorunu nasıl çözülür?

İnsanı eğitmekle ilgili bir durum. 14 aydır bunu söylüyorum. Hakemler hakim değil, adalet dağıtamaz. Gördüğünü çalmalı. Üst üste hata yapmamalı. Vicdanının sesine uymalı. Bir penaltı verdiyse bir daha vermekten çekinmemeli.

Hakem takım tutabilir, fanatik de olabilir. Bu, onun futbolla ilgilendiğini gösterir. Ama sahaya o taraftarlığını karıştırmamalı. Biz hakemlerin hangi takımı tuttuğundan ziyade objektif kararlarına bakıyoruz. Bir kura çekilebilir demiştim. Buna çok şiddetli tepki verildi. Çok şaşırdım. Bir öneriydi.

Fatih Terim, 8 puan fark kapanır açıklaması: "Bu bir inanç, mücadele azmi. Allah utandırmasın."

Kalan üç haftada hakemle ilgili endişeniz var mı?

İnsanın olduğu her yerde endişemiz var. Benim tek korkum kasıt olmasın. Biz hakemlerden adil ve dürüst olmasını bekliyoruz. Yürekli olmalılar.

Senin için hazırladığımız haberler