Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar! GS TV müjdesi de geldi...

20.05.2018 - 12:02 | Son Güncellenme: 20.05.2018 - 12:02

Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar! GS TV müjdesi de geldi...

Galatasaay Başkanı Mustafa Cengiz'den çarpıcı açıklamalar! Kalamış tesislerinde üyelere seslenen Cengiz; şampiyonluk, UEFA, seçim ve birçok konu hakkında görüş bildirdi.

Mustafa Cengiz'in sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Bir ayağa kalkış yaptık. Bu sinerjiyi sizlerden aldık. Sizlerden bu desteği almasam asla buraya gelemezdim. Ben size çok teşekkür ediyorum. 3.5 ayda 30 milyon TL sadece kombine, loca ve VIP aldınız. Siz Yellow Friday kampanyasını başlattınız ve bütün stokları erittiniz. Mağazalarımız şimdi mağazalarımızda mal bulunmamasından şikayet ediyor. Bu kez hazırlıksız yakalanmadık.Tüm mağazalarımıza forma ve tişörtleri önceden gönderdik. Bir gecede yapılan satış milyon TL'lere ulaştı. Mecnun gibi bir aşkın peşindeyiz o aşkımız da Galatasaray. Yabancı takımları yenerek Galatasaray'ı sadece Türkiye'de değil; Avrupa'nın tepesine yerleştirmek istiyoruz. 

30 milyon euro zarar etmemiz gerekirken 600 Milyon TL'ye yakın mali aşımda bulunduk. Çok defa Cenevre'ye gittik. Sonuçta biz Galatasaray olarak onlara doğruluğumuzu kanıtladık ve inşallah Avrupa'da boy göstereceğiz. UEFA ile inşallah 4 yıllık yeni bir anlaşma yaparak, Avrupa'da yolumuza devam edeceğiz. Galatasaray'ın bayrağını en tepede göreceğiz. Tüm arkadaşlarıma candan teşekkür ediyorum. Onlar Galatasaray'ın tarihine adını altın harflerle yazdırdılar. Sancaktepe ve Teknokent bize ciddi değerler katacak. Biz kuruşun hesabını yapıyoruz, bundan emin olun. 

Yönetim kurulu listesi belli oldu

Mustafa Cengiz,  yeni yönetim kurulu listesini de açıkladı:

Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan, İlber Aydemir, Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru

Mustafa Cengiz'in tüm listesi

BAŞKAN ADAYI
10649 Mustafa Cengiz

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYE ADAYLARI
4568 Murat Ece
7228 Mahmut Recevik
7310 F. Okan Böke
7607 Kaan Kançal
8761 M. Ömer Cansever
9047 Abdürrahim Albayrak
10450 Emre Erdoğan
12994 Dorukhan Acar
13177 Yusuf Günay
16129 Dilek Kutlu

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYE ADAYLARI
8754 Metin Karakaya
10291 Banu Vahapoğlu Akgün
11797 Erol Özmandıracı
14198 İlber Aydemir
15681 Özgür Savaş Özüdoğru

DENETİM KURULU ASIL ÜYE ADAYLARI
13857 Emir Otluoğlu
15222 M. Gürol Ayan
15383 Reha Ünsay

DENETİM KURULU YEDEK ÜYE ADAYLARI
9750 Ertay Örmen
11802 A. Günhan Aksoy
15498 Başar Gündüz

SİCİL KURULU ASIL ÜYE ADAYLARI
5281 Mehmet Bilen
7806 Jale Ayşe Karaveli
8054 Selçuk Erdoğmuş
8273 Sedat Vanizör
8446 Enis Boeno
10426 Aykut Uzunoğlu
11675 Necdet Tarakçı

SİCİL KURUL YEDEK ÜYE ADAYLARI
8920 Neslihan Cengiz
9925 Tayfun Ayrancı
11781 Emre Dai

DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYE ADAYLARI
4645 M. Ömer Akad
4799 Alev Oraloğlu
4840 Ayhan Yeğinsu
7922 Cengiz Akıncı
8234 Tayfun Akgüner
8440 H. Akın Ketenci
8785 M. Süha Balın

DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYE ADAYLARI
4191 Ali Salih Özçakır
5303 E. Cem Emiroğlu
7215 Ahmet Kalafatoğlu
7652 Turgut Bilgin
9031 Necati Tunç Şengül

Mustafa Cengiz, beIN Sports'a da konuştu! İşte açıklamaları:

"Biz bunu aşktan ve sevgiden alıyoruz o da Galatasaray. Annemiz biz büyürken yemin etmemeyi öğretti. Annem de yemin yerine 'İnan edin' olarak öğretti. Ben de farkında olmadan kullanmaya başladım. Sonra da bu slogan haline geldi. Bir saat içerisinde 4-5 kez kullanmışım ama kullanmamaya çalıştım."

Gomis'in penaltı anı

"Abdurrahim'i zapetmek ayrı bir olay. Sayın Vali, 'Minarenin ışığı yandı' dedi ve Abdurrahim de niyetliydi, tam suyu içecekken elinden suyu düşürdü. Maşallah beşinci şampiyonluğunu yaşadı. Şimdi de hastanede ve serumla kutlamalara gelecek. Ben hayatımda ilk defa bir penaltıya bakmadım. Gomis'in aldığını gördüm ve bunu ancak tutku sahibi bir kurmay yapabilir. Bu kurmay kafası da Fatih Terim'de. Sanki Fatih Terim psikolog olarak söyleniyor ama ben taktik, tekniklerini biliyorum. Gol sesini duyunca kafamızı çevirdim. Doğru dürüst penaltıyı da izlemiş değilim. 

Şampiyonlukta en büyük pay taraftarın. Taraftar bizi oraya getirdi, taraftar Fatih Terim'i getirdi. Biz hocamızla düşündük ve gece kapıları açtırtık. Florya bizim değil, taraftarın."

GS TV müjdesi

"Bugün saat 19.05'te beIN Sports'un desteğiyle GS TV'de HD yayına geçiyoruz."

"Bana sorsanız 'Başkanlık mı, şampiyonluk mu?' diye, şampiyonluğu seçerim. Çünkü ben bir taraftarım. Genel kurulumuz isterse görevimize devam edeceğiz."

"Ben başkanlığa aday oldum ve Fatih Hoca ile göreve başlayacağıma söyledim. Bunu rakibim hiçbir şekilde söylemedi ve benden sonra gidildi evine anlaşma yapıldı. Hocam gerçekten Galatasaraylı ve divan üyesi. Hocam cumartesi gecesi beni aradı ve, 'Ben bütün ekibimle istifaya hazırım.' dedi. Ben de ona, 'Yapma. Zaten oraya ben seni istedim. Lütfen devam edin.' dedim. Bizimle olan anlaşması önümüzdeki yıl 3.5 milyon euro. Yabancı bir hoca olsa istafa etmek istemizdi  ve tazminat isterdi. Riekerink ile sorunlar ve Tudor'un bize 7 milyon euro açtığı dava var. Halen de sıkıntılar sürüyor." 

"Fatih Hoca'nın ekibi müthiş bir ekip. Ben hayatımda ilk defa sahaya Mehmet Sepil'in ricasıyla indim."

Şampiyonlar Ligi mesajı

"Büyük konuşmamak gerek. Bütün Türk takımları gibi Avrupa'nın tepesi için oynamak istiyoruz. Hala bize yapılan taşra ülkesi muamelesi. Biz bunu kırmaya çalışıyoruz. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir katıldıkça bunlar değişecek. UEFA bunca hatalara karşın bizleri destekliyor."

UEFA görüşmesi

"Galatasaray'ın kuruluş hikayesine çok şaşırdılar. '4-5 kişi liseden toplanıp, kurdular.' deyince şaşırdılar. Biz kendilerine Galatasaray'ın misyonu anlattık ve sonra üç kere görüştük. Şeffaflık, açıklık ve samimiyet istediler. Biz her hafta rapor gönderdik. 2.5 ayda taraftarımız 30 milyon TL'lik VIP ve loca aldı. 100 Milyon TL formaya yakın gelir ve Yellow Friday gelirleri var."

Ndiaye geri dönecek mi?

"Ndiaye için hocam ne derse o olur. Hocamıza çalışıyoruz biz."

"Fatih hocamızın tecrübesi bize çok konuda yardımcı oluyor. Derbi öncesinde antrenmanı taraftara açmak fikri de hocamıza aitti. Bu sezon en çok Gençlerbirliği maçında heyecanlandım. Gomis belki o penaltıyı kaçırsa futbol hayatını bitirebilirdi. Yönetim olarak yaptığımız şey Wenger'e, Ferguson'a yaratılan ortamı Galatasaray'da Fatih Terim için yaratmak."

"İki yılda 652 milyon TL zarar ettik. UEFA ile görüşmelerimizde Teknokent'i sunduk ve çok şaşırdılar. Bir kulübü Silikon Vadisi gibi bir proje sunması onları şaşırttı."

"Muslera ve Taffarel takıma sürekli pozitif enerji veriyor. Futbolculara ödemeleri TL üzerinden yapmak istiyoruz."

Kiralık oyuncular kalacak mı?

"Teknik ekibin raporu önemli. Biz tek santrfor ile şampiyon olduk. Sizin eğer B Takım'ı A Takım'ı kadar güçlü değilse Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa oynayamazsınız.

Seçim hiç önemli değil, kazanan Galatasaray olsun..."

Senin için hazırladığımız haberler