Mustafa Cengiz'den flaş CAS açıklaması! Ezeli rakiplere gönderme!

15.02.2019 - 13:44 | Son Güncellenme: 15.02.2019 - 16:44

Mustafa Cengiz'den flaş CAS açıklaması! Ezeli rakiplere gönderme!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme dair açıklamalar yaptı. Sarı-kırmızılıların 1 numaralı ismi Cengiz, Galatasaray'ın CAS'taki davasını kazandığını açıkladı. Hedeflerinin borçsuz bir Galatasaray yaratmak olduğunu söyleyen Cengiz, rakiplerine de göndermelerde bulundu. Cengiz, "Rakiplerimiz yorulmasınlar. CAS'a gitmesinler" ifadelerini kullandı. Mustafa Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Men cezası yiyeceğimiz söylenmişti"

Göreve başladığımız andan itibaren ki 24 Ocak'ta görevi devraldım, 25 Ocak'ta UEFA ile görüştüm. İki ana stratejik hedef olarak SPK ile UEFA'dan men yememeyi tepeye aldık. UEFA bize 147 milyon Euro zarar ettiğimiz için kesinlikle men yiyeceğimizi söyledi.

"Bizi devamlı denetlediler"

Biz kendilerinden 4 ay süre istedik Mayıs ayına kadar. O süre içinde kendilerine kalkış yapacağımıza, mali durumların düzeleceği sözünü verdik ve bunla ilgili çok ciddi rakamlara dayalı sunumlar yaptık. Kendileri de bizi devamlı denetlediler ve sonuçta bize 13 Haziran 2018'de 4 yıllık bir yapılandırma anlaşması yaptılar.

"Galatasaray men cezası yemekten kurtuldu"

Bu yapılandırma anlaşmasıyla da Galatasaray men cezası yemekten kurtuldu. Buna çeşitli çevrelerden şiddetli tepkiler geldi. Galatasaray'ın bu kadar zarar etmesine rağmen disiplin kurulunun verdiği bu karara itiraz edildi. Sağ olsun Türkiye'den de bu komiteyi aleyhimize çok beslediler. Hiç hoş olmayan eylemlerde bulundular. Binlerce mail, fax atıldı.

"Galatasaray'ın iyi bir performans sergilemesi onları etkiledi"

Bu komik de UEFA'nın bize tanıdığı 4 yıllık anlaşmayı bozma hakkını sahip. Neyse ki biz çok uzun yazışmalar yaptık. 5 Ekim'e kadar yoğun bir mücadele verdik. Ve komite bize men cezası vermedi. Fakat mali durumun düzelmesi, diğer Avrupa kulüplerine nazaran Galatasaray'ın iyi bir performans sergilemesi onları da etkiledi ve bizim yeniden yargılanmamızı istediler. 

Mustafa Cengiz: CAS'taki davayı kazandık

Alınan bu karara 5 Ekim 2018'de CAS nezdinde itiraz ettik. Bugün 15 Şubat 2019. Yaklaşık 4 aylık bir ciddi incelemenin sonucunda CAS'ın kararı 14.30' verildi. CAS, komitenin kararını reddetti. TFF'ye de teşekkür ederim. Onlar da ilk görüşmede "men cezası alacaksınız" demişti ama Galatasaray camiasının taraftarıyla el ele verdiği mücadele ile ciddi bir uğraş verdik. Bu uğraşlar sonucunda Galatasaray'ın haklılığı ortaya çıktı. CAS'ta davayı kazandık. Bir yere daha teşekkür etmek istiyorum. Bizleri sürekli olarak UEFA'ya şikayet ederek; yazılı ya da dostluklarıyla bağlantı kurarak bizi daha da hırslandırdıkları için özel teşekkür ederim. Ama onlara tavsiye ediyorum bunu yapmasınlar.

Rakiplere gönderme: CAS'a gitmesinler, yorulmasınlar

Siz çiçeklerle dolu orman mı isterseniz yoksa bataklıkta gül mü olmak istersiniz? Biz bataklıktaki gül olmak istemiyoruz. Çiçek bahçesindeki en değerli gül olmak istiyoruz. Rakiplerimiz yorulmasınlar. CAS'a gitmesinler. Ama isterlerse gitsinler bir şey diyemem, demokratik hakları. Ben bu vesileyle camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Önümüzdeki 3 yılda da inşallah Galatasaray'ımızı zirveye çıkarmamızda yanımızda olmalarını istiyoruz.

Camiaya loca çağrısı

Özellikle varlıklı kesim için söylüyorum; lütfen loca alın. Kombinelerimiz bitmek üzere o yüzden kombine demiyorum. Yarın televizyonumuzu Youtube ile destekleyeceğiz. O yüzden oraya girmelerini de istiyorum.

"Bizle uğraşmaları bizi diri tutar"

Bizle uğraşsınlar. Bu bizi diri tutar. Ben orada ironi yapmadım. Rakiplerin de bizim şampiyon olmamamız için yaptıkları adil ve mertçe mücadelelere her türlü saygı duyarız. Ama birlik adı altında arkamızdan sinsice şeyler yapılırsa biz bunu hoş karşılamayız. Bu yol, yol değil. Biz yapmışsak bizi de uyarın. Biz sporun dürüst, düzgün ve fair içinde yürümesinden yanayız. Bize karşı olan mücadelenin de aynı şekilde verilmesini istiyoruz.

"Hedefimiz borçsuz bir Galatasaray yaratmak"

Çok yoğun burada anlatamayacağım mutfakta mücadele veriyoruz. Biz hem sizin kuruşunuzun peşindeyiz hem de size en kaliteli hizmeti sunmak zorundayız. Hedefimiz borçsuz bir Galatasaray, çağdaş bir Galatasaray yaratmak. Çalışmalarımız bu doğrultuda. Ama bu doğrultu taraftarın desteği olmadan boş kalır.

Mustafa Cengiz'den taraftarlara rica

Galatasaray bir kültürü, bir kütleyi temsil eder. Ben bir kişiden bin lira alacağıma, bin kişiden bir lira almayı tercih ederim. Galatasaray sevinçleri paylaşarak büyüyecek. Taraftarlarımıza rica ediyorum 3-5 demeden destek olsunlar. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler