Mustafa Cengiz'e ibra şoku! Galatasaray'da seçim zamanı!

23.03.2019 - 09:08 | Son Güncellenme: 23.03.2019 - 14:00

Mustafa Cengiz'e ibra şoku! Galatasaray'da seçim zamanı!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Kulübünü'nde yıllık olağan mali genel kurul yapıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurul toplantısında Mustafa Cengiz yönetiminin mali ve idari yönden ibrası oylandı. Galatasaray'da ilk Mustafa Cengiz dönemi mali ve idari yönden oy çokluğuyla aklanırken, Cengiz’in ikinci dönemi ise sadece mali açıdan ibra edildi. İdari yönden ise oy çokluğuyla ibra kararı çıkmadı. Galatasaray'da tüzük gereği, 30 gün içinde seçim kararı alınması gerekirken, ibra olmayan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri, bir sonraki seçimde aday olamayacak. İşte genel kuruldan tüm detaylar...

"Ben çok zor bir anda göreve geldim"

Mali genel kurulda konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz şunları söyledi:

Sayın Divan Başkanım, sayın divanın değerli üyeleri, Galatasaray'ın değerli üyeleri hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli Galatasaraylılar, yaklaşık 14 ay oldu görevdeyiz. Sözlerime başlamadan önce, sayın Divan Başkanımın da işaret ettiği gibi Çanakkale'de şehit olan tüm askerlerimize rahmet diliyorum.

Değerli Galatasaraylılar 14 ay oldu. Ben çok zor bir anda göreve geldim. Eski başkanlarımız da öyle. Hepsi ellerini taşın altına koydular ve Galatasarayımızı bu günlere getirdiler. Ben, benden önceki tüm başkanlarıma ve sizlere, bizleri bugünlere taşıdığınız için teşekkür ederim.

"Mali disiplini sağladık"

Biz görevi devraldıktan sonra bize özellikle mali anlamda bir görev verildi. Borç alacak 1 milyar 277 milyon TL idi. Toplam borcumuz 2 milyar küsür  TL idi. Biz bunu kur farkı olmasına rağmen yüzde 40 düşürerek 1 milyar 200'lere düşürdük. Gider yönetiminde 1 yıl içinde giderlerimizi yüzde 30 oranında azalttık. Mali disiplini sağladık. Geldiğimizden bu yana ücret ödemelerinde gecikme yapmadık, günü gününe ödedik. Tabi dağ gibi sorunlar duruyor. Önümüzdeki ay ödememiz gereken tutar 71 milyon TL'ye yakın.

"3 ana dalda mücadele ettik"

Biz 3 ana dalda mücadele ettik. Bunlardan en önemlisi UEFA idi. Geldiğimiz Şubat ayından itibaren Mart, Nisan, Mayıs'ta çok yoğun bir mücadele verdik. Bir komisyon kurduk. UEFA'ya hem teftiş kurulu, hem disiplin kurulu önünde çok ciddi, çok yoğun bir savunma yapıldı. Dün gündüz, bize fiziki olarak CAS'la geldi.

Biz 4 yıllık yapılandırma anlaşmasını yaptıktan sonra UEFA içinde bir üst organ itiraz etti. Bu organ isteseydi bize ceza verebilirdi. Biz 10 Ekim ile şu içinde bulunduğumuz tarihe kadar bu komite ile görüştük. Bir anlamda çok sıkı mücadele verdik. Sonunda komite Ekim ayı itibarıyla bizi men etmedi ancak mene yol açacak şekilde görüşme kararı verdi.

"Biz aldığımız bu sancağı onurla taşıdığımıza inanıyoruz"

Biz buna CAS nezdinde itiraz ettik. Bazı Galatasaraylı arkadaşlar CAS'a gitmeseydiniz dediler. Onlar kulübe zarar gelmesinden korktular. Biz Avrupa'da bir şirketle hukuk mücadelemizi sürdürdük. Ve dün resmi açıklama bize ulaştı. Verilen mücadeleler kolay değil, günlerce mücadele ediyorsunuz. Yapacağınız bir yanlış bütün emekleri heba edebilir. Biz aldığımız bu sancağı onurla taşıdığımıza inanıyoruz.

"Yıl sonunda artıdayız"

Biz sportif olarak şükürler olsun ki şampiyon olduk. Bunu da taçlandırdık. Aslında UEFA'ya ve sizlere girdiğimiz raporda hem iyi hem kötü planlarımız vardı. Şükür ki şampiyon olduk en yüksek gelir düzeyine ulaştık. 14 ay içinde yaklaşık 2 milyar 205 bin TL'lik tahsilat yaptık. 2 milyar 203 bin TL'lik harcama yaptık. Yıl sonunda artıdayız. 778 milyon TL'lik kredi kullanımına rağmen, kredi ana para ve faiz ödememiz 1 milyar 108 milyon TL. Bonservis ücretlerinde kara geçtik. 230 milyon TL'lik bir gelir elde ettik. Şampiyonlar Ligi'nden 202 milyon TL, gişe gelirinden 171 milyon TL, yayın hakkında 187 milyon TL gelir elde ettik.

İlk defa Sportif A.Ş olarak kara geçtik. 2 milyon Euro UEFA'ya ödediğimiz cezayı çıkardığımızda 15 milyon TL'lik bir 6 aylık kar elde ettik.

Göreve geldikten sonra 3 gün içinde borçların bir kısmını ödedik ve transfer yasağını kaldırdık. Nagatomo ve Ndiaye'yi kadromuza kattık.

Mayıs 2018'de 1 milyar TL gelir düzeyine çıkacağız. Store satışları 2 katına çıktı. 70 milyon TL'lik bir store satışımız 112 milyon TL'ye çıktı. 130 milyona doğru gidiyor. Orada bizi üzen tek şey stokumuz 70 milyon iken de 23 milyon TL, 112 milyon iken de 23 milyon TL. Biz ilk defa envanter anlamında stok sayımı yaptık. Ben geldiğimden beri bunu yapmak istiyordum. Maalesef bir kişiye 11 mağaza verilmiş. Konkordato ilan etti. 5.2 milyon TL üzerinde risk var. Mağazaları üzerimize aldık. Fakat yaklaşık 3.5 milyona indirdik ama 3.5 milyon eksi geldi. 70 milyon geçen yıl storedan gelir elde ettiğimizde bu sezon 3 milyon gelir elde ettik ama stok artıyor.

Geçen hafta başka bir konkordato çıktı. 4.2 milyon TL, teminat 200 bin TL. Şimdi bunlarla mücadele ediyoruz. Mağazaları nasıl alalım, ürünleri nasıl kurtaralım. Ülkenin geçici de olsa içinde bulunduğu ekonomik durum malum. Titizlikle denetleyeceğiz ve bulacağımız herhangi bir şeyi sizinle paylaşacağız.

"2011 yılından beri ilk defa final oynadık"

Voleybolda ve basketbolda bütçeleri düşürdük. 14 branşta faaliyet gösteriyoruz. Geçen sene Avrupa şampiyonu kızlarımız oldu. Hepsi hem Türkiye'de hem Avrupa'da finalleri zorluyor. Hele erkek voleybol takımımızı kutluyorum. İlk defa Avrupa'da final oynadık. 2011 yılından beri ilk defa final oynadık.

Sponsorluklar konusuna girmek istiyorum. 143 milyon iken 161 milyona geldik ama yeterli değil. Ülkenin içinde bulunduğu durum malum. Buna rağmen biz artırdık sponsorluk gelirlerini. Ve bu 2018 yılı içinde de yeni anlaşmalar yaptık. Örneğin Bilyoner. Daha önceki anlaşmadan 9 kat fazlasını aldık.

Ocak 2018'de 2 milyon TL tutarında vergi borcumuz vardı. Toplamda 155 milyon TL vergi ödemesi yaptık. Bizim de Galatasarayımızın da çıkışında katkısı olan amatörlere yaptığımız taksitsiz ve peşin ödemelerden 35 milyon küsür TL aldık. Ve bunu bütün amatör branşlara harcadık ve harcamaya devam ediyoruz. Vergilerimizi düzenli ödediğimizde amatör sporlarımız da kendisine yeter hale gelecek inşallah. Öz sermayemiz 600 milyon dolaylarındaydı. Biz bunu 300 milyon mertebelerine getirdik. Bu da çok olumlu bir gidiş.

"Küçülerek büyümeyi düşünmüyoruz"

UEFA bizi iyi ki sınırlandırıyor. Bazen bize dışarıdan dinamikler gerekiyor. UEFA'da biz gelirimizin yüzde 60'ını aşamayız. Biz transferlerde de her adımı UEFA'ya bildirdik. UEFA denetlemeyi 6 ayda bir yapar. Biz bu denetlemeyi kendi isteğimizle 3 aya indirdik. Bu bizi daha diri tutuyor. 77 milyon olan futbolcu giderini 55 milyona düşürdük. Hedefimiz 45 milyon. Asla küçülerek büyümeyi düşünmüyoruz ancak israfı azaltmayı ve abartılı ödemeleri yok etmeyi düşünüyoruz. Nitekim yaptığımız transferlerde ücret ödemelerine lütfen dikkatli bakalım.

Bonservis bedeli gelir, gider. Ben bugün 10 milyon Euro'ya aldığım oyuncuyu 15 milyon Euro'ya satabilirim ancak ona ne ödüyorum önemli olan budur. Bazı yurt dışında, yurt içinde olan arkadaşlarımız bizi hiç şikayet etmesin Galatasaray har vurup harman savuruyor diye. Galatasaray denetleniyor ve müthiş bir denetleme kurulumuz var. 24 saat çalışıyorlar. Ben denetlenmekten mutluyum. Bize ulaşan eleştirileri çok ciddiye alıyoruz. Çünkü biz sizleri ciddiye alıyoruz. Neredeyse 24 saat bizim sütümüze teslim ettiğiniz Galatasaray için mücadele ediyoruz.

Fast-pay'den GS Store'daki dijital satışa, genel kapsamlı yazılımlara geçeceğiz. 1 yıldır çalışıyoruz. Fakat içeriğin tam olması ve dijital alanda sağlam kuruluşlarla sözleşmeler aşamasında olay zaman alıyor. Bunun için biraz sabretmenizi isteyeceğim. Galatasaraylıların çok rahatlıkla ulaşacakları dijital hamleler yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Sancaktepe ile ilgili yaklaşık bin dönümdü. Fakat Tarım Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine, Belediye ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte eş güdümlü yönetiyoruz. İnşallah onu da sonlandıracağız. Biliyorsunuz Büyükçekmece Belediyesi de 100 dönüm olan iptal edilmiş arsayı yeniden canlandırdık hep birlikte ve 125 dönüm olarak faaliyete geçirdik.

Sancaktepe olimpik olacak, devletle anlaşmamız öyle. Keza Bolu'da profesyonel futbol takımımızın hazırlanacağı bir yer var. Orası için de çalışma aşamasındayız. İnşallah onların müjdesini, engel olunamayacak bir hale gelince sizlerle paylaşırız. Keza Silivri'de bir projemiz var. O da çok olumlu ilerliyor. Bunlar bitmeden çok söylemek istemiyorum.

Kemerburgaz'da 101 dönüm arazi 30 dönümü ormanlık. 6 antrenman sahasını sığdırabileceğimiz bir alan. Maalesef üzerinde işgal çıktı, maden işgali. Bunu uzun mücadeleler ile hallettik. Arkadaşlarım tapu kadastro memurları gibi çalışıyorlar. Kemerburgaz'da bitirdik, komisyona havale ettik. Başbakan'ın imzasına kaldı. Başbakan yok. Tüzel kişilik olarak Başbakanlık kalkmış. Kaldı öyle. Sağ olsun Enerji Bakanımız torba yasaya eklediler. Ve yasa çıktı. Yaklaşık 3 ay izledik. Bizle ilgili uygulama şu anda sayın Enerji Bakanımızın önünde. Hiçbir sorun yok. Kemerburgaz'ın başlaması Florya'yı boşaltmaya bağlı. Anlaşma imzalandı ancak Kemerburgaz tamamlanmadan Florya'dan çıkacak halimiz yok.

"Satılan kombine 34 bine yakın"

Ben taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Stat doluluk oranlarımız 2014'te Drogbalı, Sneijderli dönemi yakaladık ve geçtik. Bu müthiş bir şey. UEFA'nın bize olumlu yaklaşmasının en büyük nedenlerinden biri stattaki seyirci sayısının neredeyse 2 kat artmasıdır. Satılan kombine 34 bine yakın. Galatasaraylı kardeşlerim çok loca sattık ama halen 43 locamız bekliyor sizleri. Lütfen Galatasaray için destek olun ve bu locaları bir şekilde alın. Hem vereceğiniz  sinerji hem de maddi gelir bize fayda sağlayacaktır.v

Galatasaray şu anda borsanın en değerli spor kulübü. Piyasa 310 milyon TL'den 810 milyon TL'ye çıktı. Sosyal medyada dünya çapında dördüncüyüz. Kabataslak durum bu. Ben bizlere teslim ettiğiniz sancağı onurla, başınızı yere eğdirmeden taşıdığımıza inanıyorum. hepinize saygılar sunuyorum.

Abdurrahim Albayrak kendisine yönelik eleştiriler sonrası konuştu

Geçen sene göreve geldiğimizde bir rakibimiz 2 sene üst üste şampiyon olmuştu ve şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesiydi. Birdenbire karşımıza vergi borçları çıktı ve federasyonda konmuş temlikler vardı. Bir transfer döneminde Galatasaray yasaklı durumdaydı. 32 Trilyon’u 3 saat içerisinde yatırmasaydık. ne Nagatomo’yu alır, ne transfer yapabilirdik. Hepimiz birlik olduğumuz, el ele verdiğimiz zaman geçen sene olduğu gibi bu sene de Allah’ın izniyle şampiyon olacağız. Buna inancım sonsuzdur.

Emre Taşdemir konusu

Ben gece 4’lere kadar uyuyamıyorum. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. İlk devrede futbolcumuzun ciğeri patladı, ilk devrede 2 sakatlık verdik. Bu şartlara rağmen rakibimiz ile 6 puan farkımız ve şampiyonluğa giden rakibimiz ile içeride maçımız var. Biz şampiyon olmayalım diye çok dua eden vardır. Biz hocamızla beraber geleceğin Galatasaray’ını, gençlerini ve sıfır bedelle alabileceğimiz oyuncuları düşünüyoruz. Emre Taşdemir’i 3.5 milyon Euro alan diğer futbolcular karşısında küçük düşürmemek için, başkanımızın istemesine rağmen bildirmedik. Çok cüzzi paraya oynayacak. Bunlar medyaya çıkar, o arkadaşlarımız üzülür. Şimdi milli takıma seçildi.

Albayrak: "Türk futbolunun tarihini değiştirdik"

İnşallah yeni dönemde ucuz paraya alacağımız oyuncuların çalışmalarını Fatih Hoca ile yaptık. Mali kongrede yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için hoca ile imzalamadık. Bu size saygımızdan dolayıdır. Aramızda en ufak bir şey yoktur. Önümüzdeki hafta bu mukaveleyi duyuracağız ve imzalayacağız. Geçen sene şampiyon olarak Türk futbolunun tarihini değiştirdik. Biz bütün rakiplerimize, kabul edenlere, bundan önceki yönetimlerde de gittiğimiz deplasmanlarda yemek verilir, biz de yemek veririz.

Rizespor Başkanı ile çekilen foto

Rizespor'da Hasan Kartal yeni seçilmişti. Gittik, hediyeleri falan hep Yusuf Günay arkadaşımız veriyordu, benim vermem istendi, plaketi verdik ve ben soyunma odasına indim. O güne kadar da Rizespor federasyonlarla ilgili hep bizim yanımızda olmuştu. Maçtan sonra tatsız bir beyanat olmuş. Bence bu işe bir son verelim. Tamamen tesadüf olmuştur. Rizespor Başkanı maçtan sonra bir açıklama yapmış, plaket maçtan önce verilmiştir.

"Galatasaray için katlandığınız bu gerilime hayret ediyorum."

Galatasaray için katlandığınız bu gerilime hayret ediyorum. Samimi söylüyorum, orada otururken insan başkan olunca başka bakıyor, taraftar olunca başka, protokolde oturunca başka. Bu öfke ne? Düşünün, bizi TV’ler çekiyor. Şu anda birlik beraberlik, yönetimi, bizi bırakın. Beni istemeyebilir, öfkelenebilir, istifaya davet edebilirsiniz. Gayet doğal. Ben bundan rahatsız değilim.

Ben sizi temsil ediyorum, siz ne iseniz, ben oyum. Sizlere samimi söylüyorum, sanki ben sipariş veriyorum, Türkiye sürekli CAS’da davalar kazanıyor. Ben kem sözü, küfrü, ayrılığı, hakareti, aşağılamayı temsil edemem. Düzgün, dürüst, mert, korkusuz kanadınızım. Biz tapulu değiliz. Bunu dediğim anda tehdit etti deniyor.

Ben tehdit etsem, açık ve net ederim. Öyle bir şey asla yok
Ben geri adım atmıyorum. Neredeyse başkan olmadan önceki kasetlerim yayınlandı. Tüm sözcüklerimin arkasındayım hepsinin bir gelişi ve ayrıca bir gidişi var. O anda alamazsınız. Alırsanız beni yanlış anlarsınız. Amaç bu yönetimi düşünmek ise bir şey demiyorum. Hatalarımız var. Biz size uyarıyı da vermeyecektik. Burada bana ve yönetimime, disipline gelen sözler, sanal medyada gelen sözlerden daha ağır. Bence bunu hak etmiyoruz.

Dursun Başkanıma üçe ayrılmasını söyledik. Denetlemeyi 1 yıl mı yapalım, yoksa 3’e mi bölelim dedik. 3’e bölünmesi gerektiğini tabii biliyoruz, nezaketen sorduk. En ufak aklımıza kötülük gelmiyor. Fatih Terim Hoca’mızı 16 Ekim’de KAP’a bildirdik. Okumuyor musunuz, niye hocamız üzerinden bize saldırıyorsunuz? Marcao’nun transferi pazar günü transferine bağlıydı, anlaştığımızı bildirdik, dürüst çocuk çıktı oynadı, Pazartesi bize geldi. 4 gün içinde 4 transfer yaptık. Her saati UEFA ile temas halindeydik. Biz sizi şeref ve onurla temsil ediyoruz. Çünkü en sert konuşan dahil, kim olursa olsun onurlu ve şerefli olduğunuzu biliyorum.

Sadece Emre Taşdemir’i açıklamadık. Burada söylendi diye söylüyorum. Bizi küçük gördüler. Sadece yüzde on fark var. Tamam da, 10 senedir ilk defa var. Bizim hedefimiz dünyanın tepesi. Bunu belki ben göremem, torunumuz görür ve ben huzur içinde olurum öteki dünyada.

Beka, var oluş demek. Dursun Başkan’a ben başkan değilken eleştirilerim daha sertti. Muhalif olarak hakaret etmeyin dedim. Benim en yakın arkadaşlarım liseliler. Hayatım boyunca bir insan, Galatasaray Liseli’yim dediğinde öne aldım, divan üyesiyim dediği zaman iki öne aldım. Benim hayatım böyle geçti.
31’ine kadar 71 milyon küsür TL bulmam gerek. Ben başka kulüpler gibi olamam. Borsaya kote içinde en iyi durumda olan kulübüz. Tersi olsa söyleriz.

Riva, Florya bizim geleceğimiz. Tamam gitti, biz en iyi hale getirmeliyiz. Benim hayatımda kardeşim kolumda öldükten sonra hiç ağlamadım. Boğazımın düğümlendiği an Galatasaray Üniversitesi’nde oldu. Ben gittim, Eğitim Vakfı geldi ve ‘’Riva’da ilkokul yapılsın diyor ama bunun üniversiteden haberi yok’’ dediler. Benim eğitimim yöneticilik. Rektöre ben gittim, güzelce anlattım.

Rektör ve rektör yardımcısı umarım beni dinliyorlardır. Riva’da ilkokul için uzak yanıtı aldım. Florya’da yapalım dedim, cevap alamadım. Asla aklınıza bir şey gelmesin. Hesabını ben değil, siz liseli kardeşlerimin sorması lazım.Bizim en büyük tehlikemiz, liseli-lisesiz kavgası. Çok tehlikeli. Bunu ateşleyen, Galatasaray’a büyük zarar veriyor. Lütfen susturun.

Büyük kentlerde, İstanbul Ankara İzmir, kim temsil ediyorsa temsil oranına göre vermelisiniz. Baskette, voleybolda ne işiniz var dedim. Galatasaray, Beşiktaş İstanbul diye çıkıyor. Kulüpler Birliği ile çok kötü çakışıyoruz. Ben toplantıya gitmedim, özür beklemedim. Açıkça orada, Ali Dürüst, bize hizmeti çok olmuştur. Ayrılmasını bizden bildiler. İşin acı tarafı o metni hiçbiri üstüne almıyor. Biz o metnin nasıl yazıldığını biliyoruz. Ali Dürüst’ün tekrar dönüşüne mukabil, hakemler askıya alındı diyor. Yok öyle bir şey. Sadece askıya alındığını beyan edildi.

Ada ile ilgili 6.davayı açtık. Biz açık ve mert davranıyoruz. Bu kadar. Rakip, müstecir ne yapıyor ben bilmiyorum. Anıtlar Kurulu’ndan olumlu görüş aldık, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden olumlu görüş aldık. Bunlar çok zordur. Buraya proje hazırlıyoruz. Eninde sonunda bu davayı kazanacağız.

İşte oylama sonuçları... Mustafa Cengiz yönetimi ibra edildi mi?

Galatasaray'ın olağan genel kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Genel kurulda eski başkan Dursun Özbek yönetiminin 2018 yılının 23 günü mali ve idari yönden ayrı ayrı ibra edildi.

İbra oylaması sonrası açıklamalarda bulunan eski başkan Dursun Özbek, "Yaklaşık 6 ay başkan yardımcılığı, 2.5 sene de başkanlık yapma gururunu yaşadım. Özellikle ifade etmek istediğim şey, yaklaşık 3 sene hizmet ettim. Arkadaşlarımla beraber bütün çalışma arkadaşlarıyla beraber hizmet ettik. Ben bu hizmet dönemi itibarıyla siz sayın genel kurul üyelerine büyük bir teşekkür göndermek ve alkışlamak istiyorum. Çünkü bu hizmet dönemimde yönetime çok büyük destek verdiniz, sağ olun var olun. Galatasaray değerlerinin erezyona uğramamasını diliyorum. Bir helallik istemek istiyorum sizden. Lütfen hakkınızı helal edin. Yaşasın Galatasaray" diye konuştu.

Galatasaray'da ilk Mustafa Cengiz dönemi mali ve idari yönden oy çokluğuyla aklandı.

Galatasaray'da Mustafa Cengiz yönetiminin ikinci dönemi mali yönden ibra edildi.

Galatasaray'da Mustafa Cengiz yönetiminin ikinci döneminin idari yönden ibrası için oylama yapıldı. Oylar sayıldı, Mustafa Cengiz ve yönetimi mali yönden 1. ve 2. dönemde ibra edilirken, idari yönden 2. dönemde ibra edilmedi.

İbra edenler: 331

İbra etmeyenler: 358

Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci döneminde idari yönden ibra kararının çıkmamasının ardından 1 ay içinde seçim kararı alınması gerekiyor.

Galatasaray'da E-Spor şubesinin açılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Galatasaray'da Adnan Polat’tan sonra idari açıdan ibra edilmeyen ikinci başkan Mustafa Cengiz oldu.

Galatasaray'da tüzüğün 59. Maddesi'nde, ''Aklanmayan Kulüp Başkanı ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler" ifadesi yer alıyor. Mustafa Cengiz, yeni yapılacak seçimde aday olamayacak.

30 Mayıs-31 Aralık 2018 arasındaki 2. Mustafa Cengiz Dönemi'nin Denetleme Kurulu da ibra edilmedi.

Hakan Melek'in cezaya yaptığı itiraz başvurusu oy çokluğu ile kabul edildi. Melek'in cezası kaldırıldı.

Albayrak'tan ibra tepkisi...

Mehmet Helvacı: Seçim lig sonuna bırakılabilir

Galatasaray Spor Kulübü üyesi Mehmet Helvacı, başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin idari yönden ibra edilmemesi kararına ilişkin Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Galatasaray tüzüğünün seçim kararını düzenlediğini söyleyen Helvacı, "Bilmediğimiz bir şey değil. Bir ay içerisinde bir seçim kararı alınması gerekiyor, seçimin bir ay içinde yapılması gerekmiyor. Lig sonuna da bırakılabilir. Bu da doğru olur, mevcut yönetim süreci lig sonuna kadar takip eder, birlik beraberlik açısından takımın arkasında tek vücut olması böylelikle sağlanmış olur. Lig bittikten sonra da bir seçim yapılır, Galatasaray yeni başkanını bulur" dedi.

"MUSTAFA CENGİZ ADAY OLAMAZ"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in yapılacak seçimde aday olamayacağını dile getiren Mehmet Helvacı, "Maalesef, ibrasızlık söz konusu olduğu için olamıyor. Bu arada seçime kadar ibrasızlığı ortadan kaldırabilecek bir karar çıkarabilirlerse mahkemeden olabilirler ama seçim kararını almaları lazım" diye konuştu.

"SEÇİM YAPILACAK"

Helvacı son olarak mahkemeye yapılacak başvuru ile ilgili ise "Hukuk tekniği açısından söylenmeyen, eksik bilgiler var. Yapılacak olan mahkeme başvurusu seçimi ortadan kaldırmaya yönelik bir başvuru olamaz, seçim yapılacaktır" yorumunu yaptı.

Faruk Süren: "Galatasaray bakımından hoş bir şey olmadı"

Faruk Süren: "Galatasaray bakımından hoş bir şey olmadı. Genel kurul kararına saygı duyuyorum ama olmaması gerekirdi. İnşallah Florya'ya ve hocamıza yansımaz. Hocamızın morali bozulursa oyunculara yansıyor. Umarım bu krizi iyi atlatırız diye düşünüyorum.

Genel kurul böyle bir karar aldı. İçten baktığınız zaman iyi gözükmüyor çünkü şampiyonluğa gidiyoruz. Bu huzursuzluk yaratabilir, bunu minimuma indirmek lazım. Fatih Terim'e yansımaması lazım. Beğenseniz beğenmesenizde genel kurul kararıdır, saydı duymak lazımdır. Bu önlenebilirdi. Şimdi bir seçime gideceğiz. Bunu söylemedim kimseye. Kendisine, tecrübelerime dayanarak seçime gitme kararını vermesini söyledim. Hiç olmazsa rahat bir şampiyonluk dönemi geçiririz dedim. Daha yeni oylama oldu. Benim adaylık düşüncem yok. Başkalarına yardımcı olur ve yönlendirebiliriz. Böyle bir talep yok.

ultrAslan'dan açıklama!

Mustafa Cengiz: Camia kendi kararını verir

 Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurulunda oy çokluğu ile idari yönden ibra edilmeyen başkan Mustafa Cengiz, genel kurulun ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

"Konuşacak mısınız" sorusuna "Taraftar ve camia konuşuyor" cevabını veren Mustafa Cengiz, yönetim kuruluyla bir araya geleceklerini ve sakin kafayla durum değerlendirmesi yapacaklarını dile getirdi.

Camianın kendi kararını vereceğini belirten Cengiz, "Mahkemeye gidecek misiniz" sorusuna ise "Bakacağız" yanıtını verdi.

Cengiz kısa açıklamanın ardından aracına binerek salondan ayrıldı.

Başkan Mustafa Cengiz’den mahkeme yorumu

Geneli Kurulda idari yönden ibra edilmeyen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, ‘Mahkemeye gidecek misiniz?’ sorusuna ‘Bakacağız’ yanıtını verdi. 

Galatasaray’ın Olağan Genel Kurulu Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Başkan Mustafa Cengiz, ikinci döneminin idari faaliyetleri bakımından ibra edilmedi. Cengiz, Genel Kurul çıkışında basın mensuplarının bazı sorularına kısa cevaplar verdi. Başkan Cengiz, ‘Nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ‘Camia kararını vermiştir’ derken, ‘Mahkemeye gidecek misiniz?’ sorusuna ise ‘Bakacağız’ diye cevapladı. 

Fatih Terim'in geleceği merak konusu...

Galatasaray'da yönetimin ibra edilmemesinin ardından teknik direktör Fatih Terim'in de geleceği merak konusu oldu. Dursun Özbek döneminde göreve gelen Terim, Mustafa Cengiz bayrağı devraldığında nezaketen istifasını sunmuştu.

Fatih Terim'in kararı bekleniyor

Mustafa Cengiz nasıl bir strateji izleyecek

Galatasaray'ın şu anki Başkanı Mustafa Cengiz'den nasıl bir hamle geleceği de soru işareti olarak camianın önünde duruyor. Bu konuda da bir gelişme yaşandı.

Mustafa Cengiz'den ibrasızlık sonrası hamle

İnan Kıraç'ın sözleri halen akıllarda

Camianın önde gelen isimlerinden biri olan ve bazı kesimlerce 'Derin Galatasaray' olarak lanse edilen İnan Kıraç, Genel Kurul'dan kısa bir süre önce dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

İnan Kıraç: "Sonuçlarına katlanır"

İbrahim Ziyal: " Adnan Polat döneminden bu yana hiçbir yönetim, süresini dolduramıyor"

Dursun Özbek’in listesinde yer alan İbrahim Ziyal, Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci döneminin idari açıdan ibra edilmemesini değerlendirdi.

Ziyal, “İletişim ve idari olarak zaman zaman hatalı tercihler yapıp kararlar aldılar. Ancak henüz 1 yılını doldurmakta olan bir başkan, yönetim kurulu ve denetleme kurulunun, bir suistimal olmadıkça ibra edilmemesi sıkıntı oluşturacak bir durum. Galatasaray Genel Kurulu bu süreci sağduyulu davranarak iyi bir şekilde yönetmeli. Galatasaray hiçbir zaman başkansız ve yönetimsiz kalmaz. 1 yılını doldurmamış bir yönetimi ibra etmemek dengeleri bozacaktır. Dursun Özbek’in listesinde yer almıştım. Ama birçok nahoş olaya rağmen ibra etmek durumunda oldum. Bir suistimal olmadığı müddetçe yönetimin süresini doldurmaya çalışmak gerekiyor. Adnan Polat döneminden bu yana hiçbir yönetim, süresini dolduramıyor. Ünal Aysal’da da böyle oldu, Dursun Özbek’te de böyle oldu. Korkum bunun ilerleyen yıllara yansıması” diye konuştu.

Metin Öztürk: "Yönetim ibra edilmemeyi hak etti ama zamanlama yanlış"

Galatasaray Kulübü Üyesi ve GSYİAD Eski Başkanı Metin Öztürk, Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci döneminin idari olarak ibra edilmemesiyle ilgili flaş sözler söyledi.

Öztürk, “İbrasızlık yanlış bir şey. Ben dün de muhaliftim bugün de muhalifim. Ben tüzüğü hazırlayan 7 kişiden birisiyim. Bunlar ya tüzüğü bilmiyorlar ya da biliyorlar ama kötü niyetli yorum yapıyorlar. Birinin yanlışını söylemek başka bir şey, haksızlık başka bir şey. İbra silah olursa, her seçilen 6 ay sonra gider. Son seçimde Dursun Özbek’in listesindeydim, bizi seçmediler. Bu özgür bir irade. Mustafa Cengiz’in daha iyi yöneteceğini düşündüler. Ama bu durum kan davasına dönerse kimseyi çalıştırmazlar. İbrasızlık doğru bir karar ama yanlış bir zaman. Eğer genel kurul mayıs ayında olsaydı ben de ibra etmezdim. Ama takım şampiyonluğa giderken olmaz” yorumunu yaptı.

Ahmet Özdoğan: "Mustafa Cengiz, kendisini ibra eder miydi?"

Galatasaray Kulübü Üyesi ve Galatasaray eski başkan adayı Ahmet Özdoğan, Mustafa Cengiz yönetimini eleştirdi.

Özdoğan, Acaba kendisi mayıs ayından mart ayına kadar olan döneme baksa, kendisini ibra eder miydi? İdari açıdan neden ibra edilmediğine kendisi bakacak. Mustafa Cengiz 2525 oyla seçildi, 390 kişiyi de üye yaptı, bunlardan en az 300’ü bire bir konuşarak üye yapıldı. Bunları da ekleyince 2825 kişi ediyor. İbra için 331 oy aldılar. Bunu kendilerine sormaları gerekiyor. Bu sayıya neden düştüklerinin sebebini kendileri bulacaklar” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler