Mustafa Denizli'nin zaferi! Maçı yine kafasında oynadı

26.05.2021 - 22:33 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 23:36

Futbol literatürüne “Ben maçı önce kafamda oynarım” deyimini sokan Mustafa Denizli’nin sıra dışı taktik hamleleri Altay’ı Süper Lig’e taşıdı.

Mustafa Denizli'nin zaferi! Maçı yine kafasında oynadı

AJANSSPOR-HABER

38 yıl sonra Altay'ın çağrısıyla yuvaya dönen Mustafa Denizli, takımıyla Altınordu'yu devirerek Süper Lig'e çıkma sevinci yaşadı.

 

 

Altay'ın 2 kez yenildiği Altınordu'yu mat etti

2002-2003 sezonunda Süper Lig'e veda eden Altay'ın galibiyetinde en önemli rol ise camiasında 'Büyük Mustafa' olarak tanınan Mustafa Denizli'nin oldu. 2000 Avrupa Şampiyonası'nda İtalya maçı öncesi "Ben maçı kafamda oynadım, kazandık" diyen ve 'Maçı kafamda oynadım' deyimini futbol literatürüne sokan Mustafa Denizli, yine stratejisiyle ligde iki kez mağlup oldukları Altınordu'yu devirmeyi başardı.

 

Gol Kralı Paixao'yu kesti 

Denizli'nin Altınordu finali öncesi son 3 sezonun gol kralı olan Marco Paixao'yu yedek bırakması şaşkınlığa neden oldu. Mustafa Denizli, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada "Paixao konusunda kendimize göre bir oyun planı yaptık. Ligde iki maçı da Altınordu kazandı, bugün izin vermememiz lazım" dedi.

 

Oyun planı tuttu

Sezonu 22 golle tamamlayan Paixao, ikinci yarının başında oyuna girdi. Denizli'nin yaptığı plan 89. dakikada sonuç verdi. Portekizli oyuncu ceza alanında önünde bulduğu topu ağlara göndermeyi başardı. Paixao'nun 23. golü belki de en önemlisi oldu. Altay'a 18 yıl sonra Süper Lig'in kapılarını açtı.

Senin için hazırladığımız haberler