Mustafa Doğan'dan Başakşehir'e övgü: "1 maç değil, 8 maçtır..."

03.11.2018 - 22:00 | Son Güncellenme: 04.11.2018 - 01:00

Mustafa Doğan'dan Başakşehir'e övgü: "1 maç değil, 8 maçtır..."

Mustafa Doğan, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan maçı değerlendirdi. Mustafa Doğan'ın değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

55.dakikadan sonra 11 kişiyle savunma yapan, rakibi engellemeye çalışan bir görüntü vardı. Başakşehir’in savunması iyi. Ciddi bir başarıları var. Şampiyonluk yarışında rakipleriyle arasındaki mesafeyi açmış bir takım. Seyir zevki yüksek bir maç olmadı. İkinci yarıda daha güzeldi.

Beşiktaş neler yapabilirdi? Belli bir noktadan sonra oyun rakip ceza alanında oynanıyor. Ljajic’in girmesi doğru. 70.dakikada girebilirdi. Ama rakip savunmayı açamadılar.

"Beşiktaş karşısında savunmayla kazandılar"

Beşiktaş kazansaydı Başakşehir’i yakalıyordu. Başakşehir, 55.dakikadan sonra savunma yaptı. Neticede liderler ve iyi savunma yaptılar. Beşiktaş karşısında savunmayla kazandılar.

Emmanuel Adebayor, oyuna daha erken alınabilirdi. Başakşehir adına bu pozitif etki edebilirdi. Bajic istenileni tam veremedi diye düşünüyorum. Başakşehir’in saha içinde ezberlenen bir oyunu da  var. Bu bazen ciddi avantajlar sağlıyor.

Başakşehir’de kaliteli oyuncular var. Uzun zamandır aynı teknik adamla çalışıyorlar. Bu sene oyun olarak tecrübe elde ettiler. Her zaman çok iyi oynayarak, baskılı olarak skora gidilemeyeceğini fark ettiler. Savunarak da kazanabileceklerinin farkına vardılar. Sadece 1 maç değil, 8 maçtır böyle. Bu strateji şu ana kadar fayda sağlamış görünüyor. Bu takım iki yönlü de oynayabiliyor. Bu büyük bir avantaj.

"Başakşehir katı defans yaptı"

Başakşehir geriye çekildi. Beşiktaş oyun olarak rakibi hapsetmedi. Belli bir noktadan sonra Başakşehir katı defans yaptı. Pozisyon deniliyor ama Başakşehir çok pozisyon vermedi. O bahsedilen pozisyonlar uzaktan çekilen şutlar. İkinci korner atıldığını çok görmedik. Birkaç pozisyon vardı. Beşiktaş çok iyi oynadı ve rakibi hapsetti demek doğru değil.

Rakip çıkmayı düşünmüyorsa ve topu sana verdiyse topu iyi kullanacak oyunculara ihtiyaç var. İleriye çıkmaya niyeti var mı? Saha içinde değişkenler var. Atletico topu sana verir sonra neler yapar? Başakşehir de farklı sistemlerle oynuyor. Oyunu iki yönlü oynuyorlar. Zaman zaman basit puan kayıpları da yaşıyorlar. İkinci yarı tempo tamamen düştü. Bunu da göz ardı etmiyorum.

"Önceki seneye nazaran daha tecrübeliler"

Bazı takımlar vardır; sezona iyi başlar ama şampiyon olmayacağını bilirsin. Medipol Başakşehir öyle değil. Gayet iddialı görünüyorlar.  Önceki seneye nazaran da daha tecrübeliler. Bunu söylemek lazım. Beşiktaş da oyun olarak rakibi hapsetmedi. Altını çizelim.

"VAR sistemi geldikten sonra..."

Edin Visca iyi işler yapıyor. Karius’un yediği gol de eleştiriye açık bir gol. Bence tartışılması gereken bir gol. VAR sistemi geldikten sonra da adam savunması olmaz. Adam savunması temaslı oyundur. Bunlara önceki sene müsamaha gösteriliyordu. Şimdi hakem kaçırsa bile yakalanabiliyorsun. Eski bir savunma oyuncusu olarak bunu söylüyorum.

Başakşehir alan savunması yapıyor. Ligin de en az gol yiyen takımı Başakşehir. Alan savunmasında,  sadece alanını da savunmuyorsun. Bunu gözden kaçırmamak gerek.

Senin için hazırladığımız haberler