Namoğlu: "VAR uygulamasını o maçta deneyeceğiz"

07.06.2017 - 10:49 | Son Güncellenme: 07.06.2017 - 10:49

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, video hakem uygulamasının (VAR) 8 Haziran Perşembe günü oynanacak U21 maçında ilk kez test edileceğini açıkladı. Namoğlu, hakem eleştirileriyle ilgili de dikkat çekici bir değerlendirme yaptı.

MHK Başkanı, geride kalan sezonu TRTSPOR'da yayınlanan "İlk Baskı" programında değerlendirdi.

Video hakem uygulamasıyla (VAR) ilgili bilgi veren Namoğlu, "Video hakem uygulamasını Perşembe günü Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak U21 maçında test edeceğiz" diye konuştu.

VAR'ın gelecek sezon belli yerlerde uygulanacağını ifade eden MHK Başkanı, "Bir hakem aynı haftada 2-3 maçta görev yapacak" şeklinde konuştu.  

"Ben de Messi neden kırmızı görmüyor diyorum"

Gazeteci Atilla Gökçe'nin izleyicilerden gelen " 'Emre Belözoğlu niye kırmızı kart görmüyor?' diyorlar" şeklindeki sorusuna ise Namoğlu, "Ben de o zaman 'Messi neden kırmızı kart görmüyor?' derim" karşılığını verdi. 

"Hakem eleştirileri bir taktik"

MHK Başkanı Namoğlu, hakem eleştirileriyle ilgili de dikkat çekici bir değerlendirme yaptı.

Namoğlu, "Bu eleştirilerin bazıları haklı olsa da büyük bölümü geleceğe yatırım. Gelecek maçlarını yönetecek hakemler etki altında kalsın. Bu bir taktik. Biz de bu taktiğe göre önlemlerimizi alıyoruz" diye konuştu. 

Namoğlu'nun açıklamasının ardından TFF resmi sitesinde ise şu ifadeler yer aldı:

"Futbolun teknolojiden faydalanmasını sağlayarak hataların en aza indirilmesini amaçlayan Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin ilk testi, yarın 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılacak.

Medipol Başakşehir Kulübü'nün alt yapı takımları arasında saat 11.00'de başlayacak maçta hakemlerimiz, Video Yardımcı Hakem Sistemi'ni bir müsabakada ilk kez uygulayacak.

Türkiye'deki ilk VAR testini, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da izleyecek. Müsabakayı basın mensupları da takip edebilecek"

Senin için hazırladığımız haberler