NASA'nın uzay aracı Perseverance Mars'a inmesini canlı izle - NASA canlı yayın

19.02.2021 - 00:07 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 00:38

NASA'nın Mars'a gönderdiği yüzey aracı Perseverance Mars'a canlı yayında iniş yapıyor. Perseverance 'nin Mars'a canlı iniş yapmasını izlemek isteyenler Mars canlı yayın ve NASA canlı yayın gibi aramalar yaparken uzay aracı iniş canlı yayın izle gibi aramalar da yapıyorlar. İşte tüm detaylar...

NASA'nın uzay aracı Perseverance Mars'a inmesini canlı izle - NASA canlı yayın

NASA, Perseverance adlı aracı Mars'ta Jezero Krateri adı verilen bölgeye indirecek. Bu indirme görevi teknik olarak yolculuğun en zorlu kısmı olarak gösteriliyor. Canlı izlemek için detaylar haberimizde yer alıyor...

Kızıl gezegen yüzeyinde geçmişte yaşam olup olmadığına dair ipuçları arayacak ve daha sonra gezegenimize getirilecek olan örnekler toplayacak. İniş ekipmanları ise 2012'deki Curiosity inişinin daha gelişmiş ekipmanlarla gerçekleştirilmiş bir versiyonu olacak.

Perseverance'ın inişi NASA tarafından canlı olarak da yayınlanıyor.  İşte canlı yayına dair detaylar...

İŞTE İKİNCİ CANLI YAYIN

Dünya’dan fırlatılışından itibaren 7 aydır Mars yolunda olan Perseverance Rover, inişini gerçekleştirdikten sonra Mars’ın Jezero kraterindeki geçmiş yaşam ve yaşanabilir ortamların kanıtlarını arayacak.

 

Mars’ın engebeli yüzeyine sorunsuz bir şekilde iniş gerçekleştirecek keşif aracı, Terrain Relative Navigation (Arazi Göreceli Navigasyon) adı verilen yeni bir teknoloji kullanıyor.

İniş sırasında kullanılan yerleşik haritalara ek olarak, USGS araştırmacıları, Jezero krateri ve kraterin etkilendiği eski, kraterli yaylalar olan Nili Planum’un yeni bir jeolojik haritasının yayınlanmasına da yardımcı oldu.

Senin için hazırladığımız haberler