Nasuh tövbesi nedir? Nasuh töbesi nasıl edilir, Kuran'da geçiyor mu?

15.06.2020 - 22:10 | Son Güncellenme: 15.06.2020 - 22:10

Nasuh tövbesi dün akşam google'da en çok aranılan kelimelerden biri oldu. Star TV ekranlarında yayınlanan Sefirin Kızı dizisinde Nare'nin Sancar'a ettiği Nasuh Tövbesi sebebi merak konusu oldu. Peki, Nasuh Tövbesi nedir?

Nasuh Tövbesi nedir?Nasuh töbesi nasıl edilir? Sefirin Kızı izleyicileri tarafından merak konusu oldu. İşte dün akşamın en çok merak edilen Nasuh tövbesi hakkında detaylar...

NASUH TÖVBESİ NEDİR?

Nasuh tövbesini yakalayan ve affa mazhar olan kişilerin başında İsrail oğullarından Kifl, islam tarihinde de Ebu Lübabe, Ka’b b. Malik ve arkadaşları gibi sahabe-i kiram örnek gösterilebilir.

Nasuh tövbesi içten, samimi ve halisane yapılan Kur’anî bir tövbedir. Dolayısıyla kişi tövbe ederken, yaptığı günaha duyduğu vicdan azabından dolayı dünya başına dar gelmeli, iç dünyası kendisini sıktıkça sıkmalı ve her şeyden kesilip Allah’a sadakat ve samimiyetle yalvarıp, sığınmalıdır. Şu halde Kur’an’da anlatılan nasuh tövbesi, bilmeden yapılan kötülükleri öğrendikten sonra hemen terk edebilme şeklindeki azim ve kararlılıktır. (Nisa, 17) Nasuh tövbe, yapmış olduğu bir hatadan dolayı kendini direğe bağlayan, yemeyen içmeyen kişilerin gösterdiği samimiyettir.

BİR DAHA AYNI GÜNAHLAR YAPILMAMALIDIR

Yapılan günahlardan samimi ve kalpten tövbe ederek bir daha aynı günahlara düşmemeye gayret edilmesidir. Allah ne olursa olsun günahları affedendir.


Allah’ın merhametinden ve rahmetinden ümit kesmeden tövbe ederek aynı hataları bir daha yapmamak üzere Nasuh Tövbesi edilir.

Hz. Muhammed (sav) nasuh tövbesini; “Kulun işlediği günahtan pişmanlık duyması, Allah’a tam rücu’ edip, sütün memeye dönmediği gibi, kişinin tekrar günaha dönmemesidir.” şeklinde tanımlamıştır.

 

Senin için hazırladığımız haberler