Naz Aydemir Akyol ve Cansu Özbay, Hollanda maçı öncesi konuştu

04.09.2019 - 00:14 | Son Güncellenme: 03.09.2019 - 21:17

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final maçları için geri sayım devam ediyor. Ankara Spor Salonu’nda akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla Hollanda mücadelesi için çalışmalarını sürdüren Filenin Sultanları’ndan Naz Aydemir Akyol ve Cansu Özbay; turnuvaya dair görüşlerini aktardı.

15 ay aranın ardından Milli formayla sahalara dönen Naz Aydemir Akyol, “Kendi performansımı değerlendirecek olursam; sıçramam, çabukluğum bıraktığım düzeyde değil. Takımla çok uzun süre antrenman yapmadım fakat beklediğimden daha iyiyim. Kızlara elimden geldiği kadar destek vermeye çalışıyorum umarım faydalı olabiliyorumdur. Bence kendi oynamamız gereken performansta değiliz ama artık her maç bir final. Hırvatistan’a karşı ilk finalimizi kazandık fakat şimdi önümüzde bir başka önemli final var. Kazanmak için de hatalarımızı aza indirmemiz gerekiyor, takım halinde oynamak gerekiyor. Eli sıcak oyuncuyu bulabilmeliyiz. Maçta herkes elini taşının altına sokacaktır çünkü hepimiz madalya istiyoruz. Umarım Hollanda maçını da geçip adımızı son dört takım arasına yazdıracağız” İfadelerini kullandı.

İlk kez Avrupa Şampiyonası’nda forma giyen Cansu Özbay ise “Uzun bir yaz sezonunu geride bırakıyoruz. Milletler Ligi’nde istediğimiz sonucu elde edemesek de iki yıl üst üste finallere katılmayı başardık. Daha iyi bir sonuç umsak da elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Daha sonra Olimpiyat Elemeleri oynadık. Gloria Cup’un ardından ise Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ediyoruz. Bu İlk Avrupa Şampiyonası tecrübem, çok heyecanlıyım ve mutluyum bu ortamda bulunduğum için. Ankara’da müthiş bir taraftarımız var. Guiovanni bana görev verdikçe takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Umarım faydalı olabiliyorumdur. Hollanda çok iyi isimlere sahip bir takım. Yıllardır başarılı. İyi bir takımlar ve sadece taktiklerimiz yetmeyebilir, o anlarda yüreğimiz koymamız gerekecek. Tabii ki Guivanni’nin verdiği taktikleri uygulamamız önemli. Çünkü voleybol anlamında da oyun kalitesi yüksek bir rakip. Umarım savaşarak kazanan taraf biz oluruz.” diyerek duygularını dile getirdi.

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finalde Hollanda’ya karşı mücadele edecek. Mücadele 4 Eylül Çarşamba günü saat 19.30’da TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler