"Nazım Sangare'ye teklif gelirse..."

20.04.2020 - 19:54 | Son Güncellenme: 20.04.2020 - 22:27

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulübün resmi Instagram hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

"Nazım Sangare'ye teklif gelirse..."

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulübün resmi Instagram hesabından açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını döneminde kulüp olarak yaptıkları çalışmaları anlatan ve liglerin geleceğiyle ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Öztürk, adı Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile anılan Nazım Sangare hakkında da konuştu.

Ali Şafak Öztürk'ün açıklamalarından öne çıkanları Ajansspor derledi: 

Sivasspor maçını oynadıktan sonra Hasan Akıncıoğlu ile aramızda bir konuşma geçti. Bazı planların olduğundan bahsetmişti. Mehmet Sepil ile de görüştüğümde Antalya'da oynanması konusunda ilk talep benden oldu. Yeterince tesislerimiz var gibi bir önerim olmuştu ama ligler tatil olmayacaksa demiştim. Liglerin tatil olmasının daha doğru olacağını da söylemiştim. Bu söylediğim o zaman için doğruydu. Vaka oranları ciddi oranda artıyor. Bu zamanda bunu konuşmak ne kadar sağlıklı ondan da emin değilim.

İtalya liginin burada oynanması da güzel olurdu. Ronaldo ve Dybala'yı burada görmek güzel olurdu.

Tescil istemiyor

Ligin hiç oynanmamış sayılması, böyle tescil edilmesinden daha mantıklı. Ancak şartlar el verdiği anda ligler başlamalı. Ligi oynatmak gibi bir düşünce varsa kesinlikle seyircisiz olmalı ama seyircisiz olması da havayı kaçırabiliyor. Ancak belki de bizim bu sezonki en iyi maçımız Sivasspor maçıydı. 

Şu anda bir belirsizlik olduğu için nasıl finansal bir tablo olacak bilemiyoruz. Antalyaspor özelinde bir durum olmadığı için bizim için net bir şey diyemem ama tüm takımlar için maddi bir kayıp var. Yayın hakkı gelirleri, maç hasılatı, ürün satışları gibi gelir kalemlerinde azalma oldu. Futbolculara ödenecek rakamlardaki indirimlerin neler olacağı gibi konularla ilgili Kulüpler Birliği'nde görüşmeler de oluyor. Bu konuda toplu bir karar alınması doğru olacaktır. 

"Kupayı alacağımıza inanıyordum"

Alanyaspor'a ilk maçta kendi sahamızda yenilmemize rağmen turu geçeceğimize inanıyordum. Turu geçtikten sonra kupayı alacağımıza da inanıyordum. Kupada buraya kadar yedek takımla geldik ve başarı da geldi. Demek ki Antalyaspor'un kaliteli bir kadrosu var.

"Nazım Sangare için teklif gelmedi"

Nazım Sangare için hiçbir teklif gelmedi. Gelirse düşünürüz. Kolay kolay da vermek istemeyiz ama doğru şartlar oluşursa düşünürüz. İnşallah Avrupa'nın ciddi kulüplerinde oynar. Hiçbir kulüple de görüşmesinin olduğunu düşünmüyorum. 

"Sinan Gümüş kalmak istiyor"

Sinan Gümüş takımda kalmak istiyor. Ancak Antalyaspor'un şartları da belli. Rakam olarak yukarı çıkamayız ama Sinan da fedakarlık yapar. Antalyaspor'a da çok yakıştı. Umarım uzun yıllar bizimle beraber olur. 

Sinan Gümüş de, "Başkanım siz nasıl isterseniz öyle yaparım." diye mesaj atmış.

Rıza Çalımbay'a tepki

Sivasspor'un son maçta bize yenilmesinin nedenleri konusunda Rıza Çalımbay çok halkı, koronavirüs düşündü ve konsantre olacağım kişiler, Sivassporlu futbolcular diye plan yaptı. Sivassporlu futbolcular da bu durumdan korkarak iyi performans gösteremedi. Rıza Çalımbay, bizimle de çalıştı. 6-7 tane teknik adamla çalıştım. Stjepan Tomas, Bülent Korkmaz, Tamer Tuna, Leonardo ve Jose Morais ile çalıştım, Rıza Çalımbay ile en güzel dönemimizi geçirdik. Biz O'nu, bu güzel anılarla hatırlamak istiyoruz ama sürekli gereksiz açıklamalar yapıyor. Kupadan eledikten sonra küçük takım sözleri kullandı. Yanlışlıkla söylemiş olabilir ama Antalyaspor ile ilgili çok açıklama yapıyor ama gerek yok. Söylediklerine dikkat etmeli. Biz de kendisiyle ilgili birçok şey söyleriz. Söylememesi gereken şeyleri söylediği, oyuncusunu ve yönetimini ateşe atması ayrılık sürecimize sebep oldu diyebilirim. Özünde düzgün bir insan ama kendisine de zarar veriyor. Sivasspor gibi çok güzel bir kulüpte, taraftarı çok güzel, en tecrübeli ve en düzgün yönetime sahip, bu kadar da iyi giderken bu açıklamalara gerek yok. Sahada Sivasspor'u ezdik, bu yenilgiyi koronavirüse bağlamak ayıp. Koronavirüs tehlikesi iki takım için de vardı. Antalyaspor ile ilgili yorumlar yapmamasını istiyorum. Olduğu kulübe konsantre olmasını rica ediyorum. Açıklama yaptıkça yanlış yerlere gidiyor. 

İlk yarıdaki performanstan memnun değildik. Şanssızlık da vardı. Son vuruşlarda sıkıntılar oldu. Diego ile yollarımızı ayırmamız gerekti. Aatif, kendisini kanıtlamış birisiydi ama olmadı. Bir değişiklik yapmak, takımı çalkalamak lazımdı. Hırslı, kazanmak isteyen tecrübeli, kazanmayı bilen oyuncularla yolumuza devam edelim dedik. Gelen futbolcuların hepsi performans verdi. Doğru hamleler yaptık. Ekibimiz de ciddi rol oynadı. Aytaç Bey, Servet Bey, Sedat ve Ferda Hocaların büyük katkıları oldu. Transferi yapmasını bilmiyorsunuz diyenler vardı, hocanın isteklerine göre hareket ediyorduk. Artık kulüp olarak ilerlemeye devam edeceğiz. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler