Zion Williamson: "NBA Oyuncularının %80’i Anime İzliyor"

Feride Kara
13.09.2022 - 00:50 | Son Güncellenme: 13.09.2022 - 00:58

New Orleans Pelicans oyuncusu Zion Williamson, Nike iş birliği ile çıkardığı Naruto anime temalı ayakkabılarını tanıttı ve NBA oyuncuları hakkında konuştu.

 Zion Williamson: "NBA Oyuncularının %80’i Anime İzliyor"

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) Batı Konferansı ekiplerinden New Orleans Pelicans’ın genç oyuncusu Zion Williamson, Nike iş birliği ile çıkardığı Naruto anime temalı ayakkabılarını tanıttı. Anime ve NBA oyuncuları hakkında da konuşan Williamson’ın açıklamaları dikkat çekti. 

Dakikalar içinde tükendi

Geçen sezon sağ ayağındaki sakatlık yüzünden sezon boyunca sahalardan uzak kalan kalan Zion Williamson, geçtiğimiz haftalarda Nike ile yeni iş birliğini duyurdu. Ayakkabılarda popüler bir anime olan Naruto’dan esinlenen Williamson’ın ayakkabıları satışa sunulduktan birkaç dakika sonra tükendi. 

Yabancılar bana acıyı tattırdı

GQ için yaptığı röportajda sakatlık yaşadığı dönemde sahalardan uzak kalmasının ne kadar zor olduğuna değinen Williamson bu konuda ‘’Burada oturup bunu anlatmayacağım ama kimse bunu benim hissettiğim gibi hissedemez. Ayağım kırıktı ve sihirli bir şekilde iyileşemedim. Bu canımı yaktı çünkü basketbolu ve oynamayı seviyorum. Ama tanımadığım insanlardan bu kadar acı ve nefret almak… İşte bu beni gerçekten yordu.’’ 

Anime bana yardım etti

Sakatlık döneminde yaşadığı zihinsel problemlere de değinen Williamson, izlediği animelerin özellikle de yeni ayakkabılarında esinlendiği Naruto adlı Japon çizgi dizisinin kendisine bu zor zamanları atlatmakta çok yardımcı olduğunu açıkladı. 

Onlar yetişkin, anime sevemezler

Yaptığı açıklamalarda Japon çizgi dizilerinin NBA oyuncuları arasında popülerliğinden de bahseden Zion Williamson bu konuda şunları söyledi: ‘’Bu sadece anime ama aslında öyle değil. NBA oyuncularının %80’i anime izliyor ve animeyi seviyorlar, sadece bunu kabul etmiyorlar. İnsanlara göre onlar yetişkin ve anime sevemezler. Ama seviyorlar sadece bunu kabul etmeyi reddediyorlar.’’ 

Sadece animelerden bahsetti

Zion Williamson geçtiğimiz haftalarda uluslararası çizgi roman fuarı olan San Diego Comic-Con'a katıldı ve etkinlikte yaptığı konuşma boyunca animelerden bahsetti.

Senin için hazırladığımız haberler