Anthony Edwards, Homofobik Sözleri İçin Özür Diledi

Feride Kara
12.09.2022 - 23:08 | Son Güncellenme: 12.09.2022 - 23:23

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) takımı Minnesota Timberwolves’un 21 yaşındaki oyuncusu Anthony Edwards yaptığı homofobik paylaşım sonrası özür diledi.

Anthony Edwards, Homofobik Sözleri İçin Özür Diledi

AJANSSPOR DIŞ HABER

21 yaşındaki Amerikalı basketbolcu Anthony Edwards dün Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile tepki çekti. 1,2 milyon takipçisi ile paylaştığı hikâyede bir grup erkeği videoya alan Edwards’ın ‘Adamım şu i*nelere bakın. İçine doğduğum dünyaya bak’ demesi ve videonun üzerine ‘Bu herifler değişik’ yazarak gülmesi viral oldu. Birçok Instagram ve Twitter kullanıcısı Edwards’ın homofobik söylemlerine ve başka insanları izinsiz videoya almasına tepki gösterdi. İşte Anthony Edwards’ın o paylaşımı… 

Özür diledi

Anthony Edwards paylaşımına gelen tepkiler üzerine Twitter üzerinden bir özür paylaşımı yaptı ve şunları söyledi: ‘’Söylediklerim olgunlaşmamış, kırıcı ve saygısızdı ve inanılmaz derecede üzgünüm. Benim veya herhangi birinin böyle incitici bir dil kullanması kabul edilemez, bunun hiçbir mazereti olamaz. Ben bundan daha iyi yetiştirildim!” 

NBA ceza verebilir

NBA, Minnesota Timberwolves yıldızı Edwards’ın yaptığı bu homofobik paylaşım sonrası Amerikalı basketbolcuya ceza verebilir. Genç yıldızın para cezası almasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

İlgini Çekebilir
FIBA'ya bir şok da NBA yıldızından! "Türkiye maçını gördünüz"
Habere Git

Bryant ve Durant da ceza almıştı

NBA yıldızlarından Kevin Durant, Amerikalı aktör Michael Rapaport’a Instagram üzerinden attığı homofobik, kadın düşmanı ve saygısız bir dil kullanarak attığı mesajların ortaya çıkmasının ardından NBA tarafından 50 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. NBA efsanesi Kobe Bryant ise bir maç sırasında hakeme homofobik bir küfrettiği için 100 bin dolar para cezası almıştı. 

Anthony Edwards kimdir?

5 Ağustos 2001’de Atlanta, Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya gelen Anthony Edwards basketbol kariyerine ortaokul zamanlarında adım attı. Lisede de basketbola ilgisi devam eden 21 yaşındaki basketbolcu 2020’deki NBA seçmelerinde takımı Minnesota Timberwolves tarafından ilk sırada seçildi. 2 sezondur NBA forması giyen Edwards’ın ortalamaları ise şu şekilde: 33,2 dakika, 20,3 sayı, 4,7 ribaunt, 3,4 asist, 1,3 top çalma ve 0,6 blok.

Senin için hazırladığımız haberler